Η Angelina Jolie έφτασε στην Ελλάδα: H κρυφή της επιθυμία για τα γυρίσματα ως Μαρία Κάλλας

Κατερίνα Μπούσιου
Η Angelina Jolie έφτασε στην Ελλάδα: H κρυφή της επιθυμία για τα γυρίσματα ως Μαρία Κάλλας

(AP Photo/Patrick Semansky)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Τι συνδέει την Angelina Jolie με την Lady Diana; Στον Πύργο Ηλείας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η διάσημη ηθοποιός για τα γυρίσματα της νέας της ταινίας «Maria».

Με άρωμα Ελλάδας θα συνεχιστούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χιλιανού στην καταγωγή σκηνοθέτη, Pablo Larran με τον τίτλο «Maria». Η Angelina Jolie ως Μαρία Κάλλας έχει ήδη διχάσει το κοινό, ενώ εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στον Πύργο Ηλείας για τα γυρίσματα. Εκεί εξέφρασε μία κρυφή της επιθυμία ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον είναι η σχέση της Μαρία Κάλλας και της νέας ταινίας, με την Jackie αλλά και τη Lady Diana.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση

Στον Πύργο Ηλείας έφτασε πριν από λίγες ώρες η Angelina Jolie για τα ξεκινήσει τα πολυήμερα γυρίσματα της νέας της ταινίας. Τα πλάνα που ήδη είχαν κυκλοφορήσει στη δημοσιότητα από το Παρίσι ντυμένη ως Μαρία Κάλλας πριν από λίγες μέρες, είχαν αρχικά διχάσει το κοινό που έψαχνε να βρει ομοιότητες με την μεγάλη ντίβα.

Η αλήθεια είναι όμως, πως από τις εικόνες που έχουμε για τα τελευταία χρόνια ζωής της σοπράνο που λάτρεψε ο πλανήτης, η εικόνα της ήταν ακριβώς έτσι όπως απεικονίζεται η Jolie. Βέβαια στα χαρακτηριστικά αλλά και στον σωματότυπο υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά το στυλ είναι το ίδιο.

Callas At Juilliard

. (AP Photo/John Rooney)

Η ταινία «Maria» του σκηνοθέτη Pablo Larran, αφορά στα τελευταία χρόνια ζωής της, την εγκατάλειψη της καριέρας της και την απομόνωση στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, στην οδό Avenue Georges Mandel 36.

Η Κάλλας είχε χάσει πια τη φωνή της και είχε παράλληλα χάσει και τον μεγάλο της έρωτα, τον Αριστοτέλη Ωνάση. Η φημολογία της εποχής ανέφερε πως παρά τους χωρισμούς τους και τον πληγωμένο της εγωισμό, ήταν δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν εκείνος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Νειγύ, πολύ κοντά στο σπίτι της, πάσχοντας από μία σπάνιας μορφής μυασθένεια. Δύο χρόνια πριν είχε χάσει ότι πολυτιμότερο είχε, τον γιο του Αλέξανδρο και η Jackie Kennedy είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Κάποιοι στενοί φίλοι της Κάλλας εκείνη την εποχή, ανέφεραν πως παρά την απομόνωσή της στο Παρίσι, όπου και πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Σεπτέμβριο του 1977, ετοίμαζε την αυτοβιογραφία της, αλλά δεν πρόλαβε. Η μόνη της παρηγοριά ήταν κάποια σεμινάρια που έκανε για την κλασσική μουσική και ζούσε με τις μνήμες της συνταρακτικής της ζωής.

Αυτό ακριβώς θα δούμε και στην ταινία. Τις τελευταίες ημέρες και κάποια flashback της ζωής της δίπλα στον Ωνάση και τις μεγάλες της επιτυχίες. Για αυτό το λόγο στον Πύργο Ηλείας και στο Κατάκολο έχει ήδη καταπλεύσει και η θαλαμηγός «Χριστίνα Ο» του Ωνάση η οποία πλέον ανήκει σε ιδιώτη και διατίθεται μόνο για τουριστικούς σκοπούς. Μάλιστα η Jolie εξέφρασε την επιθυμία να μείνει για κάποια βράδια στην θαλαμηγό.

patris.jpg

Προφανώς για να «μπει» περισσότερο στον ρόλο της. Στα πλάνα του Patris News την είδαμε να βγαίνει από το αυτοκίνητο και αστραπιαία να μπαίνει στο ξενοδοχείο.

joliepyrgos.jpg

Γιατί γίνονται τα γυρίσματα στην Ηλεία; Ο Ωνάσης πριν αγοράσει τον Σκορπιό, συνήθιζε να ξεκινά από εκεί αρκετές από τις κρουαζιέρες του με τους διάσημους του πλανήτη. Κάποια στιγμή μάλιστα είχε σκεφτεί να αξιοποιήσει τουριστικά την περιοχή. Εκεί βρισκόταν και στα τελευταία του χρόνια. Σε αυτή την θαλαμηγό φιλοξενούσε την Κάλλας αρκετές φορές και εκεί συνέβη και η γνωριμία με την Jackie Kennedy που κατέληξε στον γάμο τους, μετά όμως τη δολοφονία του συζύγου της. Παρούσα δυστυχώς εκείνη την βραδιά ήταν και ο μεγάλος του έρωτας, η Μαρία.

Η Angelina Jolie αποκάλυψε ένα ακόμα στοιχείο για το σκοτεινό της παρελθόν σε μία σπάνια συνέντευξη

Με αυτή την ταινία ο Larran, ολοκληρώνει την τριλογία των ταινιών του για τις μεγάλες κυρίες που σημάδεψαν την ιστορία και την τέχνη του κόσμου τον 20ο αιώνα. Είχε προηγηθεί η ταινία «Jackie» για τη Kennedy με την Νάταλι Πόρτμαν στον κεντρικό ρόλο, η ταινία «Spencer» για την Lady Diana και τώρα για την Κάλλας.

https://www.instagram.com/p/CyMDWoFscPA/

Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν εκτός από την Ελλάδα και στη Βουδαπέστη, στο Μιλάνο και στην Αμερική, ενώ στην μεγάλη οθόνη θα την δούμε πιθανότατα στα τέλη του 2024.