Η αφιέρωση της Δέσποινας Βανδή στην βράβευσή της έκανε όλες τις γυναίκες να ταυτιστούν μαζί της

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η αφιέρωση της Δέσποινας Βανδή στην βράβευσή της έκανε όλες τις γυναίκες να ταυτιστούν μαζί της

Σε «όλες τις υπέροχες γυναίκες που διεκδικούν την ευτυχία τους» αφιέρωσε η Δέσποινα Βανδή το βραβείο της στα Super Music Awards 2023 και τα λόγια της έγιναν σύμβολο για κάθε γυναίκα, διάσημη και μη.

Η Δέσποινα Βανδή μαζί και με άλλους καλλιτέχνες βρέθηκαν στην Κύπρο για τα ECOMMBX Super Music Awards 2023 σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική με live acts και βραβεύσεις πολλών γνωστών καλλιτεχνών. Η Δέσποινα Βανδή ήταν η νικήτρια του βραβείου SUPER Adult– Γυναίκα, το οποίο παρέλαβε μάλιστα από τον Δημήτρη Κοντόπουλο, έναν συνθέτη με τον οποίο έχει συνεργαστεί αρκετές φορές μετά την λήξη της συνεργασίας της με τον Φοίβο.

Η ίδια κατά την παραλαβή του βραβείου της δεν έμεινε στις αναμενόμενες ευχαριστήριες δηλώσεις που συνηθίζουν να κάνουν οι καλλιτέχνες αλλά θέλησε να αφιερώσει το βραβείο της κάπου πιο συγκεκριμένα, στις γυναίκες που κυνηγούν την ευτυχία τους. Πιο συγκεκριμένα η Δέσποινα Βανδή ανέφερε:

Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες που διεκδικούν την ευτυχία τους σε όποια φάση της ζωής τους, σε όλες τις γυναίκες που ζουν τη ζωή τους με βάση τα δικά τους «θέλω» κι όχι με βάση τα «θέλω» των άλλων. Σας αγαπώ κι είμαι δίπλα σας.

https://www.instagram.com/reel/CzZtMriIMST/

Κάπως έτσι, το βίντεό της με τα λόγια αυτά συγκέντρωσε πολλά likes και σχόλια από γυναίκες που ταυτίστηκαν πλήρως, ενώ ανάμεσα σε όσες την «χειροκρότησαν» στα social media ήταν και η κόρη της Μελίνα αλλά και η Ευρυδίκη Βαλαβάνη που δημοσίευσαν όσα είπε στα προφίλ τους.

Αφορμή γι' αυτήν την τη δήλωση φαίνεται να στάθηκαν όλα τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί η ίδια τόσο για την προσωπική της ζωή τον τελευταίο χρόνο, όσο και για τις επαγγελματικές της επιλογές και τα looks των εμφανίσεών της. Για την Δέσποινα Βανδή δεν «τελειώνει» η ζωή ή η καριέρα σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία. Μπορείς να συνεχίζεις να πειραματίζεσαι με ό,τι σου δίνει χαρά - αυτός ήταν και ο λόγος που δέχθηκε τη συνεργασία με τους Kings στο «Υa Habibi» - να φοράς ό,τι σου αρέσει και να έχεις στη ζωή σου όποιον άνθρωπο σε κάνει να νιώθεις καλά.

Τα αρνητικά σχόλια για το ρούχο στην πρεμιέρα της

Πρόσφατα η Δέσποινα Βανδή δέχθηκε χωρίς λόγο αρκετά αρνητικά σχόλια για το κόκκινο φόρεμα που επέλεξε να φορέσει στην πρεμιέρα της με τον Γιώργο Σαμπάνη στον Bοτανικό.

https://www.instagram.com/p/Cy8nhFzMVDZ/

Πολλές γνωστές γυναίκες αναφέρθηκαν στο δικαίωμά της να φορά ό,τι θέλει χωρίς να επικρίνεται, όπως η Έλλη Κοκκίνου και η Μαρία Μπακοδήμου.

«Ό,τι και να κάνουμε θα τα ακούσουμε. Δεν υπάρχει κακία μόνο στα social media, αλλά και στην κοινωνία. Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να του αρέσουν αυτά που φοράω εγώ, η Δέσποινα ή η Νατάσα. Εμένα δεν με νοιάζει τι ηλικία έχει ο άλλος που επιλέγει να φορέσει το οτιδήποτε. Αισθάνεται καλά; Αισθάνεται όμορφος; Μπορεί να το υποστηρίξει; Γιατί δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε όλοι όλα, οπότε ας το βάλουμε» είπε η Έλλη Κοκκίνου, ενώ η Μαρία Μπακοδήμου συμπλήρωσε: «Δεν θα έπρεπε πια μια γυναίκα να δέχεται bullying για το τι θα φορέσει. Είμαστε στο 2023, είναι λίγο σαν αστυνομία των ηθών. Να αρχίσουμε και τη μαντίλα. Μου γράφουν στα social media γιατί φοράω μίνι, γιατί έχω ντεκολτέ. Και η μαμά μου το λέει. Αν τα σχόλια είναι τοξικά τα μπλοκάρω».

Η τραγουδίστρια μιλώντας πάντως στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού είχε αναφερθεί στις λανθασμένες κοινωνικές πεποιθήσεις που ισχύουν για τις γυναίκες παρότι βρισκόμαστε στο 2023.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό το πράγμα γιατί έτσι είμαστε μεγαλωμένοι. Ότι υπάρχει το σωστό timing να τελειώσεις το σχολείο, να σπουδάσεις και να κάνεις παιδιά. Μια γυναίκα που θέλει στα 50 να κάνει παιδί, να κάνει παιδί. Μπορεί να μην μπορεί να κάνει με τον γνωστό τρόπο, αλλά αν θέλει να γίνει μάνα, μπορεί αν γίνει και μάνα. Υπάρχουν περιοριστικές πεποιθήσεις…

Τα σχόλια για τη σχέση της με τον Βασίλη Μπισμπίκη

Τον τελευταίο ένα περίπου χρόνο είναι ζευγάρι με τον Βασίλη Μπισμπίκη. Παρότι, κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Ντέμη Νικολαΐδη η ίδια δεν ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτική όσον αφορά την προσωπική της ζωή, στη σχέση της με τον Βασίλη Μπισμπίκη δείχνει να έχει «αφεθεί» στα έντονα συναισθήματα που νιώθει γι' αυτόν, όπως άλλωστε κάνει και ο ίδιος.

Οι εμφανίσεις του ηθοποιού στις μουσικές σκηνές που τραγουδάει εκείνη, τα φιλιά που ανταλλάσσουν ακόμα και μπροστά στο κοινό, οι κοινές φωτογραφίες και τα τρυφερά λόγια που λέει ο ένας στον άλλο, πολλές φορές έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως.

«Δεν κοιμάμαι κάθε βράδυ με την άποψη του καθένα, αλλά σε μια αγκαλιά. Έχω έναν άνθρωπο με τον οποίο αισθάνομαι αρμονία, πόθο, χαρά, παιδί, γυναίκα και τόσα πολλά πράγματα. Είναι το λιμάνι μου, η χαρά μου» είχε δηλώσει η Δέσποινα Βανδή για τον Βασίλη Μπισμπίκη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται».

Και πράγματι δεν έχει κάποιος το δικαίωμα να κρίνει την ζωή του άλλου ακόμα κι αν πρόκειται για κάποιον που εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας.