Η Δανάη Μπάρκα εξήγησε στην ανάρτησή της τον λόγο που για 2 μέρες είχε κλειστό το κινητό της

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Δανάη Μπάρκα εξήγησε στην ανάρτησή της τον λόγο που για 2 μέρες είχε κλειστό το κινητό της

Η Δανάη Μπάρκα έλαβε πολλά μηνύματα «ανησυχίας» από τα αγαπημένα της πρόσωπα εξαιτίας του mini break που έκανε από το κινητό της και θυμίζοντάς μας την Χριστίνα Μπόμπα και την Βίκυ Καγιά.

Η Δανάη Μπάρκα πέρα από την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής του Mega, Πάμε Δανάη! είναι και πολύ ενεργή στα social media, όπου πολύ συχνά μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις απορίες της.

Κάπως έτσι, κι ενώ η ίδια μάς είχε συνηθίσει να κάνει κάθε μέρα τουλάχιστον μία ανάρτηση, από την περασμένη Παρασκευή δεν είχε δημοσιεύσει κάτι, κάνοντας πολλούς από τους followers της να απορήσουν. Σήμερα επέστρεψε στο Ιnstagram της, εξηγώντας στην ανάρτησή της με διάφορα στιγμιότυπα από το Σαββατοκύριακο που πέρασε, τον λόγο που έκανε ένα mini διάλειμμα τόσο από τις κοινωνικές εφαρμογές όσο και από το κινηό της τηλέφωνο.

«2 μέρες με κλειστό κινητό.
Ναι,για εμένα αυτό είναι ένα κατόρθωμα που όταν το μοιράστηκα με την παρέα μου δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρω. Αντιθέτως,όχι απλά τα κατάφερα αλλά έκλεισα το κινητό μου Παρασκευή απόγευμα και το άνοιξα Κυριακή μεσημέρι και μάλιστα σκοπεύω να το καθιερώσω και να συμβαίνει πιο συχνά. Άγχη, αγωνίες, πολλοί άνθρωποι, φωνές, τοξικότητα, άσχημες ειδήσεις, θάνατοι, ασήμαντες πληροφορίες,αρρώστιες,στρές,σχόλια,εντάσεις…όλα αυτά είναι λίγα απ' όσα γεμίζουν το μυαλό μας καθημερινά. Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, ένιωσα ότι με πνίγει αυτή η καθημερινότητα και εν μια νυκτί αποφάσισα να βρώ ένα μέρος, να πάω να αναπνεύσω οξυγόνο και να διαβάσω.
Έσβησα λοιπόν την "μηχανή", έδιωξα για ένα εικοσιτετράωρο οποιαδήποτε ευθύνη έχω κάθε μέρα επάνω μου και χάθηκα στον κόσμο μου ή έστω στον έναν κόσμο απο τους πολλούς που έχω ανάγκη - όπως όλοι» έγραψε η Δανάη Μπάρκα μεταξύ άλλων.

https://www.instagram.com/p/C2IBOUTsryB/

Όσο πιο σοβαρά παίρνουμε τα - ασήμαντα εντέλει - καθημερινά μας θέματα,τόσο πιο κοντά είμαστε στο κρασαρισμα του οργανισμού μας.
Να υπενθυμίζουμε λοιπόν συχνά σε εμάς ότι το μόνο σημαντικό είναι η υγεία και οι στιγμές που μας κάνουν να νιώθουμε γεμάτοι.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί από τους followers της ταυτίστηκαν μαζί της σχετικά με την ανάγκη της για λίγη «ησυχία» και όπως της είπαν αρκετοί, βλέποντας το παράδειγμά της, θα το επιχειρήσουν κι εκείνοι. Η καθημερινότητα που ζούμε σε αυτές τις εποχές είναι πολύβουη, αγχωτική, κουραστική και τα social media χωρίς να το καταλαβαίνουμε μάς δεσμεύουν πολύ χρόνο μέσα στην κάθε μέρα.

Οπότε η ιδέα που είχε η Δανάη Μπάρκα να αποχωριστεί το κινητό της και τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, έστω και για 2 μέρες, ήταν σωτήριο για εκείνη και την ψυχική της υγεία, όπως άλλωστε ανέφερε.

Το social media break είναι απαραίτητο trend

Η Δανάη Μπάρκα ωστόσο, δεν είναι η μόνη που έκανε ένα mini διάλειμμα από τα social media. Το καλοκαίρι δύο πολύ γνωστές Ελληνίδες είχαν ανακοινώσει στους followers τους πως θα κάνουν ένα μικρό break από τα stories και τα posts.

H πρώτη ήταν η Χριστίνα Μπόμπα, η σύζυγος του Σάκη Τανιμανίδη, η οποία ενημέρωσε τους followers της τον περασμένο Αύγουστο πως είχε ανάγκη να κάνει ένα διάλειμμα.

«Τα τελευταία χρόνια η ζωή ήταν σαν ένας ανεμοστρόβιλος χαράς, αγάπης και δημιουργικότητας, που συνοδευόταν βέβαια από πολλές αλλαγές και απαιτήσεις.
Έτσι, αποφάσισα να κάνω μια μικρή παύση από τα social media για να συγκεντρωθώ στη στιγμή, να γεμίσω μπαταρίες και να επαναφέρω τη δημιουργικότητα μου» έγραφε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Χριστίνα Μπόμπα και μετά από περίπου 1 μήνα αποχής από το Instagram της επανήλθε με νέες αναρτήσεις.

Η Χριστίνα Μπόμπα διέψευσε την εγκυμοσύνη και εξήγησε την αποχή της από τα social media

https://www.instagram.com/p/Cvo66QXqoyJ/

Και η Βίκυ Καγιά όμως, τον Αύγουστο ενημέρωσε τους followers της πως θα τα ξαναπούν διαδικτυακά από τον Σεπτέμβριο.

«Χαρείτε ο ένας την αγκαλιά του άλλου, απολαύστε μια όμορφη συζήτηση, βιώστε στιγμές με ουσία και χαρά, μακριά από τα social media - έστω και για λίγο. Θυμηθείτε πως ήταν όταν ήμασταν παιδιά και σταμάταγε ο χρόνος στις καλοκαιρινές διακοπές! Αυτό ακριβώς θα κάνω κι εγώ! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!» είχε πει

https://www.instagram.com/p/Cvmu3JOIbFG/

Απ' ότι φαίνεται το να κάνεις διάλειμμα από τα social media αρχίζει να απομυθοποιείται και να γίνεται αναγκαίο trend - λόγω και των ρυθμών της ζωής που κάνουμε - και δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη «διαφήμιση» από τα άτομα που τα χρησιμοποιούν καθημερινά για λόγους δουλειάς.