H Kατερίνα Παπουτσάκη απάντησε πολύ εύστοχα στην τοξικότητα των social media

Γεωργία Βλαχοπούλου
H Kατερίνα Παπουτσάκη απάντησε πολύ εύστοχα στην τοξικότητα των social media

H Κατερίνα Παπουτσάκη στο πρόσφατο παρελθόν έχει έρθει αντιμέτωπη με αρνητικά σχόλια στα social media, αλλά τώρα βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να απαντήσει.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη, όπως και σχεδόν όλοι οι γνωστοί Έλληνες και Ελληνίδες, χρησιμοποιεί ενεργά τα social media, τόσο για να μοιράζεται στιγμές από την καθημερινότητά της όσο και για να είναι σε πιο «άμεση» επαφή με τους fans της και να τους ενημερώνει για κάθε καινούργιο της βήμα είτε στην υποκριτική είτε στο τραγούδι. Η 45χρονη ηθοποιός να σου θυμίσουμε πως τα τελευταία δυόμιση χρόνια κάνει live εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές, ενώ έχει κυκλοφορήσει και δικά της κομμάτια.

https://www.instagram.com/p/C2-m4P5oHQO/

Παρ' όλα αυτά, ούτε εκείνη μπόρεσε να αποφύγει τα ανεξήγητα κακεντρεχή σχόλια στο προφίλ της το περασμένο καλοκαίρι. Από τη μία, όπως θα δεις στην gallery που ακολουθεί, να σχολιάζουν πως εκείνη αδυνάτησε επειδή χώρισε, από την άλλη να της κάνουν age shaming λέγοντάς της πως τα χρόνια που περνούν άρχισαν να φαίνονται και πάνω της. Κι όλα αυτά φυσικά χάρη στα social media και την «ασφάλεια» που προσφέρουν πίσω από το πληκτρολόγιο.

Η απάντηση της Κατερίνας Παπουτσάκη με Χολιγουντιανό τρόπο

Aν και η ηθοποιός είχε απαντήσει με ευγενικό και αξιοπρεπή τρόπο στα αρνητικά σχόλια που είχε δεχθεί, αυτήν τη φορά και με αφορμή τα όσα «τράβηξε» και η Julia Roberts μετά την πρόσφατη ανάρτηση με την ανιψιά της, θέλησε για ακόμα μια φορά να τονίσει πως δεν είναι φυσιολογικό τα social media να χρησιμοποούνται μόνο και μόνο για να πληγώσεις κάποιον, πως η ζωή μας δεν είναι τα likes και όσα συμβαίνουν μέσα από μια οθόνη. Άλλωστε, το Instagram είχε δημιουργηθεί σαν ένα προσωπικό διαδικτυακό φωτογραφικό album και σε ένα τέτοιου είδους album ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει ότι θέλει χωρίς να κρίνεται.

«Υπέροχη Julia Roberts! Κάντε ένα κόπο να το δείτε! Ιδανικό γι' αυτούς που διασκεδάζουν μιλώντας άσχημα για τους άλλους, χωρίς πρόσωπο, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία των social» έγραψε η Κατερίνα Παπουτσάκη βλέποντας την ηθοποιό να αναλύει την δική της εμπειρία με τα δίχως αιτία αρνητικά σχόλια που δέχθηκε στο προφίλ της στο Instagram.

423541962_1079897929915154_1198875275150496840_n.jpg

Στην ουσία η Julia Roberts δημοσίευσε στο προφίλ της μια φωτογραφία της με την ανιψιά της να παίζουν χαρτιά ένα κυριακάτικο πρωινό. Αντί λοιπόν, κάποιοι από τους followers της να σχολιάσουν πόσο όμορφη στιγμή ήταν αυτή για τις δυο τους και πόσο απομυθοποιητική για μια Χολιγουντιανή σταρ, άρχισαν να γράφουν πως εκείνη δείχνει «χάλια» εμφανισιακά, πως μοιάζει μέχρι και με άντρα και για ποιο λόγο να ήθελε να δημοσιεύσει μια τέτοια φωτογραφία.

«Είμαι 50 χρονών γυναίκα και ξέρω ποια είμαι και πάλι τα συναισθήματά μου πληγώθηκαν. Πληγώθηκα που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να δουν τη σημασία, την γλυκύτητα, την απόλυτη λάμψη της ευτυχίας σε αυτή τη φωτογραφία και σκέφτηκα "Θεέ μου τι θα γινόταν αν ήμουν 15;". Eιναι πραγματικά καταστροφικό και πραγματικά με έκανε να δω όλα αυτά, τις καρδιές, τα clicks και τα likes. Συνειδητοποιείς ότι υπάρχει κάποιο νευρολογικό θέμα σε όλο αυτό το σύστημα. Ήταν συγκλονιστικό για μένα και πιστεύω ότι μου έμαθε πολλά για το τι σημαίνει να είσαι νέος άνθρωπος στη σημερινή κοινωνία» είπε σε συνέντευξή της η 50χρονη ηθοποιός σχετικά με τα σχόλια που δέχθηκε γι' αυτή την ανάρτηση.

https://www.instagram.com/reel/C2-24O8P0AZ/

Η Julia Roberts εξήγησε τον λόγο που δεν έχει κάνει ποτέ γυμνές σκηνές σε ταινίες της

Τα social media, δημιουργήθηκαν σαν ένα μέσο που θα φέρει κοντά τους ανθρώπους, δεν θα τους απομακρύνει κι όμως ο τρόπος που χρησιμοποιείται τις πιο πολλές φορές τα τελευταία χόνια έχει οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Όλοι προβάλλουν μια ιδανικότερη ζωή από αυτή που έχουν, με αποτέλεσμα ο ένας να ζηλεύει τον άλλο. Όλα γίνονται με απώτερο σκοπό τα likes και τα views. Η πραγματική ζωή όμως, είναι έξω από τον υπολογιστή ή την οθόνη του κινητού και σε αυτήν θα πρέπει να αρχίσουμε να επιστρέφουμε αν δεν θέλουμε να «χαθούμε» σον πλασματικό κόσμο των social media. Αυτό ήθελε να μάς θυμίσει τόσο η Julia Roberts όσο και η Κατερίνα Παπουτσάκη.