Καινούργιου, Μπάρκα, Αθερίδου και ακόμη 3 γνωστές Ελληνίδες που έχουν αδυναμία στη γιαγιά τους

Γεωργία Βλαχοπούλου
Καινούργιου, Μπάρκα, Αθερίδου και ακόμη 3 γνωστές Ελληνίδες που έχουν αδυναμία στη γιαγιά τους

Η Κατερίνα Καινούργιου συγκινήθηκε μιλώντας για τη γιαγιά της και πραγματικά μάς έκανε να σκεφτούμε πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς τις γιαγιάδες.

Πόσες φορές δεν έχουμε θυμηθεί κάποια ατάκα ή κάποια συμβουλή που μάς είχε δώσει κάποια στιγμή η γιαγιά μας και μας χρησίμευσε - ή καλύτερα καταλάβαμε την αξία της - πολύ αργότερα στη ζωή μας. Για να μην μιλήσουμε για τα φαγητά τους που σε νοστιμιά μόνο το φαγητό των μαμάδων θα μπορούσε να τα συναγωνιστεί. Πώς θα ήταν ο κόσμος άραγε χωρίς αυτές;

Η συγκίνηση της Κατερίνας Καινούργιου για τη γιαγιά της

Αυτό σκέφτηκε και η Κατερίνα Καινούργιου με αφορμή την είδηση του θανάτου της μητέρας της Άντζελας Δημητρίου που προβλήθηκε στην εκπομπή της. Πιο συγκεκριμένα, στη Super Κατερίνα προβλήθηκε η ανάρτηση που έκανε η κόρη της τραγουδίστριας, Όλγα Κιουρτσάκη, για τη γιαγιά της και με τη σειρά της η παρουσιάστρια εξήγησε τον λόγο της συγκίνησής της.

«Στεναχωριέμαι γιατί η γιαγιά μου είναι σε μεγάλη ηλικία. Μου κάνει παράπονα "δεν έρχεσαι να με δεις" και "δεν έρχεσαι να με δεις" και ξέρεις κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνω πιο συχνά, όχι ότι δεν επικοινωνώ μαζί της - συνέχεια. Και αυτό που μου λέει είναι ότι "Πριν κλείσω τα μάτια μου θέλω να δω ένα δισέγγονο". Και λες πόσο σημαντικό δώρο είναι αυτό - γιατί και μένα η γιαγιά μου έχει μεγαλώσει - σε ανθρώπους που τους χρωστάς όλη σου τη ζωή. Της λέω "σταμάτα, δεν θα φύγεις. Θα δεις πρώτα δισέγγονο και μετά θα φύγεις". Συγγνώμη αλλά ο καθένας, όταν βλέπει κάτι, μπορεί να ταυτίζεται και να σκέφτεται δικά του πράγματα» είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Καινούργιου.

Για μια γιαγιά «του παιδιού της το παιδί είναι δυο φορές παιδί της», όπως λέει κι ο λαός και πάντα σε κάθε οικογένεια αυτή, όπως και ο παππούς, είναι «στήριγμα» τόσο για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Άλλωστε, πολλοί έχουμε μεγαλώσει με τις γιαγιάδες μας, όσο οι γονείς μας βρίσκονταν στη δουλειά, γι' αυτό κι εκείνες έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Κατερίνας Καινούργιου.

Η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του Alpha ωστόσο, δεν είναι η μόνη που εχει δείξει δημόσια την αδυναμία που έχει στη γιαγιά της. Χάρη στα social media κι άλλες γνωστές Ελληνίδες έχουν εκφράσει την αγάπη τους στις γιαγιάδες τους, δημοσιεύοντας κατά καιρούς κάποιο βίντεο με εκείνες ή κοινές τους φωτογραφίες.

Η Δανάη Μπάρκα και η γιαγιά Τούλα

Η Δανάη Μπάρκα για παράδειγμα, έχει μιλήσει πολλές φορές για τη γιαγιά της, κυρίως μέσα από τα social media της. Η παρουσιάστρια του Πάμε Δανάη! έχει ανεβάσει στο προφίλ της αρκετά βίντεο με τη γιαγιά Τούλα - όπως είναι το όνομά της - και όχι μόνο, αφού η μαμά της Βίκυς Σταυροπούλου είχε κάποια στιγμή τη δική της στήλη στην εκπομπή της Μπάρκα. Φυσικά, όπως οι περισσότερες - αν όχι όλες - γιαγιάδες εύχονται στα εγγόνια τους να κάνουν τη δική τους οικογένεια. Έτσι και η γιαγιά Τούλα όλο λέει στην εγγονή της πως θέλει να τη δει με ένα «καλό παιδί».

«Γιαγιά μου, ποσό τυχερή που μεγάλωσα και μεγαλώνω με σένα. Ευτυχώς που δεν ξέρεις πόσο σ’αγαπάω γιατί θα τρόμαζες απ’ το μέγεθος. Είσαι η αγκαλιά που θα ήθελα πάντα να τρέχω για να κρύβομαι απ’ ό,τι με απασχολεί. Είσαι ο άνθρωπος που μου θυμίζει τι έχει αξία σ αυτό τον κόσμο και η φωνή που πάντα όταν ακούω, με κάνει να ανατριχιάζω από χαρά. Σε λατρεύω. Σε ευχαριστώ. Μακάρι να σου μοιάσω» έχει γράψει σε μια από τις πολλές αναρτήσεις της για τη γιαγιά της η Δανάη Μπάρκα.

https://www.instagram.com/p/CmMbQexs5Dt/

Η Φωτεινή Αθερίδου και όσα μαθαίνει από τη γιαγιά της

Η Φωτεινή Αθερίδου έχει επίσης μεγάλη αδυναμία στη γιαγιά της, τη μαμά του Θοδωρή Αθερίδη, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Η ηθοποιός πολλές φορές έχει δημοσιεύσει βίντεο με την γιαγιά της να τραγουδάνε, να λένε παροιμίες ή να μιλούν για αγάπες κι έρωτες.

https://www.instagram.com/tv/CdKxW7BDTDs/

Στη δική της περίπτωση η γιαγιά της, χάρη σε εκείνη, έγινε και προγιαγιά, αφού η Φωτεινή Αθερίδου με τον Κωνσταντίνο Μαγκλάρα απέκτησαν τον Μάιο του 2023 και τον δεύτερο γιο τους.

https://www.instagram.com/p/CRZiUwzpkDp/

Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη και η «βασίλισσά» της

Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη επίσης έχει μεγάλη αγάπη στη γιαγιά της, κάτι που φάνηκε στο βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram της, όταν επέστρεψε για δεύτερη φορά από τον Άγιο Δομίνικο μετά το τέλος του Survivor All Star.

«Βασίλισσά μου πόσο μου έλειψες» είχε γράψει στην ανάρτησή της η Μαριαλένα.

Η γιαγιά της Μαριαλένας είχε υπερασπιστεί μάλιστα την εγγονή της, όταν το 2021 έχοντας χωρίσει με τον Σάκη Κατσούλη εκείνος μπήκε στο Survivor μαζί της, λέγοντας στη Φωλιά των Κου Κου: «Τον Σάκη τον ξέρω, είναι δυναμικό παιδί. Τη Μαριαλένα την προστατεύει πάρα πολύ, αλλά μέχρι εκεί, όχι παραπέρα. Αν έρθει εδώ ο Τριαντάφυλλος που είπε πως θα τους παντρέψει… Θα τον τσακώσω και θα τον δείρω. Τι να παντρέψει; Δε νομίζω να την αφήσουμε, αν μας πει πως θέλει τον Σάκη για σύντροφό της. Είναι μικρή ακόμη. Έχει μέλλον. Καλό παιδί, αλλά δεν κάνει για τη Μαριαλένα. Πήρε την προίκα της, πήγε στο σπίτι του, έμεινε και μετά την έβγαλε έξω. Και για αυτό δεν τον θέλουμε».

Βέβαια, τα πράγματα άλλαξαν και μετά από παρεξηγήσεις που λύθηκαν η Μαριαλένα και ο Σάκης είναι μαζί από τότε μέχρι και σήμερα.

Η Σοφία Κουρτίδου και η μαμά της μαμάς της

Και η Σοφία Κουρτίδου όμως, που πλέον θα απολαμβάνουμε στο J2US μαζί με τον σύντροφό της Γιάννη Σεβδικαλή, έχει μεγάλη αγάπη στη γιαγιά της και στο Instagram της έχει αρκετά βίντεο που οι δυο τους είτε τραγουδούν είτε συνομιλούν μέσα από βιντεοκλήση, αφού τόσο η γιαγιά της όσο και οι γονείς της μένουν στην Αλεξανδρούπολη.

Κουρτίδου - Σεβδικαλής: Στο βίντεο με τις γιαγιάδες τους οι followers έκαναν μια γλυκιά ευχή

https://www.instagram.com/reel/CwCxgHooJb5/