Το #Μενδώνη_songs είναι No1 στο Τwitter/Χ και οι προτάσεις ελληνικών τραγουδιών είναι απολαυστικές

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το #Μενδώνη_songs είναι No1 στο Τwitter/Χ και οι προτάσεις ελληνικών τραγουδιών είναι απολαυστικές
https://www.instagram.com/p/CLhOwWngAQv/

«Αντί για "I want to break free" από Queen, "Θα ζήσω ελεύθερο πουλί" από Χρηστάκη» ήταν μία από τις προτάσεις στα social media για να ενισχυθεί η ελληνική μουσική μετά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Υπουργός Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στις 4 Μαρτίου στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα και στον ΣΚΑΙ 100,3 για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και την ποσόστωση των ελληνικών τραγουδιών, ανέφερε πως σκοπό έχει μόνο να ενισχύσει και να στηρίξει το ελληνόφωνο τραγούδι, όπως και τους Έλληνες δημιουργούς.

«Το νομοσχέδιο κάνει λόγο μόνο για τη μουσική που σε περίπτωση που θελήσει ο ξενοδόχος - δεν το επιβάλλουμε - ή ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος να βάλει στους χώρους αναμονής και στους ανελκυστήρες, να υπάρχει μια ποσόστωση 45% ελληνόφωνου τραγουδιού ή ελληνικής ορχηστρικής μουσικής. Δηλαδή, είναι ένα πάρα πολύ περιορισμένο χρονικά και χωροταξικά τμήμα της δραστηριότητας που ασκούν τα καταλύματα ή τα ξενοδοχεία. Δεν παρεμβαίνει κανείς ούτε στα καφέ, ούτε στους χώρους εστίασης, ούτε, σε καμία περίπτωση, στα δωμάτια. Είναι πάρα πάρα πολύ ζυγισμένο το πού παρεμβαίνουμε» τόνισε η ίδια, εξηγώντας πως ανάλογες ρυθμίσεις έχουν κάνει κι άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία ή η Ουγγαρία.

Η Υπουργός εξήγησε πως είναι στην ευχέρεια κάθε ραδιοφώνου το αν θα προωθήσει περισσότερο τα ελληνικά τραγούδια, κερδίζοντας περισσότερο διαφημιστικό χρόνο, χωρίς όμως να σημαίνει πως αν δεν το κάνει θα υπάρξει κάποιου είδους ποινή. Αντίστοιχα, δεν αλλάζει κάτι για τον κινηματογράφο.

Το νομοσχέδιο, ωστόσο, θα είναι σε διαβούλευση μέχρι τις 14 Μαρτίου.

Μέχρι τότε, βέβαια οι χρήστες του Twitter/X βρήκαν τρόπο να στηρίξουν το ελληνικό τραγούδι και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού κάνοντας τις δικές τους προτάσεις στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς; Μα αντικαθιστώντας πολύ γνωστά ξένα τραγούδια με «αντίστοιχα» ελληνικά.

Μάλιστα, το #Μενδώνη_songs έφτασε να είναι πρώτο στα trends με τα tweets να είναι χιλιάδες και φυσικά το γέλιο άφθονο.

Μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές λοιπόν, στα ξένα τραγούδια μπορείς να δεις στην gallery που ακολουθεί.