O Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Μαρία Αλιφέρη και άλλες «άγνωστες» συγγένειες διάσημων προσώπων

Τζένη Ντεμιράι
O Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Μαρία Αλιφέρη και άλλες «άγνωστες» συγγένειες διάσημων προσώπων

«Έκανα προετοιμασία μαζί της τα κομμάτια μου για να δώσω στις εξετάσεις για να μπω στη σχολή», δήλωσε ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος μιλώντας για τη θεία του Μαρία Αλιφέρη.

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» ήταν το βράδυ της Τρίτης 12 Μαρτίου ο ηθοποιός Προμηθέας Αλειφερόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε ποικίλα ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Μιλώντας για τα ερεθίσματα που τον οδήγησαν στην τέχνη, ανέφερε ότι η μητέρα του αγαπούσε πάντα το θέατρο, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε με αυτό, ενώ τα αδέρφια του ασχολούνται κατά κάποιον τρόπο και εκείνα με τον χώρο, αφού ο αδερφός του είναι μουσικός και η αδερφή του ασχλείται με την ιστορία της τέχνης.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός μίλησε για το γεγονός ότι η οικογένειά του ποτέ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική, αφού η αδερφή του πατέρα του, Μαρία Αλιφέρη, είχε ήδη χτίσει την καριέρα της στην υποκριτική, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι αρκετά οικείος στους γονείς του.

Η εμπλοκή του τραγουδιστή Γιάννη Ξανθόπουλου σε θανατηφόρο τροχαίο

Ο ηθοποιός, μάλιστα, τόνισε ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με τη θεία του και ήταν το πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα πρώτα του βήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλειφερόπουλος: «Έκανα προετοιμασία μαζί της τα κομμάτια μου για να δώσω στις εξετάσεις για να μπω στη σχολή και γενικά συμβουλές πολλές φορές, προβληματισμούς που είχα και ακόμα κουβεντιάζουμε πράγματα της δουλειάς μας. Τώρα κι εκείνη με παίρνει μερικές φορές και με ρωτάει "Τώρα αυτό πως το βλέπεις;". Είμαστε πολύ αγαπημένοι, είμαστε πολύ κοντά».

IMG_1690.jpg

Ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος με τη μητέρα του & τη θεία του, Μαρία Αλιφέρη

Η συγγένεια του Προμηθέα Αλειφερόπουλου με την Μαρία Αλιφέρη δεν είναι ευρέως γνωστή και για αυτόν τον λόγο αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τα sites μετά την προβολή της εκπομπής.

Αυτοί οι δύο καλλιτέχνες, όμως δεν αποτελούν τους μόνους που ίσως δεν γνώριζες ότι τους δένει μία οικογενειακή σχέση.

«Nτροπή»: Οι φανς της Μάγισσας δίκασαν την Κατερίνα Λέχου ως Δαμιανή πριν τον δεύτερο φόνο της

Ναταλία Γερμανού και Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Η Ναταλία Γερμανού είναι τρίτη ξαδέρφη του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, αφού η μητέρα της παρουσιάστριας είναι δεύτερη ξαδέρφη της μητέρας του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Η ίδια η Ναταλία Γερμανού, μάλιστα, είχε κάνει αναφορά στη συγκεκριμένη σχέση που την δένει με τον Παπακαλιάτη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» τον Νοέμβριο του 2022, όταν η σειρά «Maestro» θα έμπαινε στο Netflix.

Σχολιάζοντας την είδηση, η Γερμανού είχε πει: «Εμένα κανένας σας δε μου είπε συγχαρητήρια για το Netflix. Δεν είμαι εγώ μέλος της οικογένειας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη: Δεν είμαι ξαδέρφη του; Η οικογένειά μας μπήκε στο Netflix. Όλο το σόι μπήκε. Άσχετα που εγώ δε θα πάρω δραχμή από τα ποσοστά αλλά μπήκαμε ως οικογένεια. Οι μανάδες μας είναι ξαδέρφες, άρα νιώθουμε ότι όλο το σόι μπήκε στο Netflix. Του αξίζει και είναι μεγάλη χαρά».

Μελίνα Κανά και Λιζέτα Καλημέρη

Το γεγονός ότι τόσο η Μελίνα Κανά όσο και η Λιζέτα Καλημέρη αποφάσισαν να μην κρατήσουν το πατρικό τους επίθετο αποτελεί ίσως την βασικότερη αιτία που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι είναι αδερφές. Ωστόσο είναι και γεννήθηκαν ως «Κανατά». Η Μελίνα αποφάσισε στην αρχή της καριέρας της να αλλάξει το όνομα σε «Κανά», ενώ λίγο αργότερα η Λιζέτα επέλεξε να κρατήσει το επίθετο του συζύγου της. Οι δύο τραγουδίστριες πάντως έχουν εξαιρετική σχέση μεταξύ τους.

202107231016460.1719_LIZETA_KALIMERI_MELINA_KANA_2272021.jpg

Νίκος Αλιάγας και Μαρία Μπακοδήμου

Η Μαρία Μπακοδήμου και ο Νίκος Αλιάγας είναι ξαδέρφια και όταν ο παρουσιαστής που ζει και εργάζεται στη Γαλλία έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα βρίσκονται και μοιράζονται οικογενειακές στιγμές γεμάτες ανεμελιά, όπως η παρακάτω φωτογραφία που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram η Μαρία Μπακοδήμου.

https://www.instagram.com/p/Cuy2X_SA-Si/

Μάριος Φραγκούλης και Ρένα Βλαχοπούλου

Ο Μάριος Φραγκούλης είναι ανιψιός της αείμνηστης Ρένας Βλαχοπούλου και σε δηλώσεις του το 2023 είχε αναφέρει ότι δεν του το είχαν πει οι γονείς του όταν ήταν μικρός «για να μην την ενοχλεί».

«Τη γνώρισα όταν ήμουν 9 χρονών. Πήγαμε σε μία καλοκαιρινή παράσταση, όπου ο χορογράφος της ήταν ο Μεταξόπουλος και μου λέει: "Εσύ είσαι ο Μάριος; Έλα να σε φιλήσω". Λέω εγώ: "Γεια σας τι κάνετε;". Μου λένε ότι είναι θεία σου η Ρένα Βλαχοπούλου και με έπιασαν τα κλάματα και τα γέλια. Δεν ήξερα πως να φερθώ, έπαθα ένα σοκ. Είναι πρώτη ξαδέλφη της μητέρας μου. Με ήξερε ότι υπάρχει ένα μικρό παιδί, που τραγουδά και είναι ζωηρό, που είναι ο νέος Μάριος Βλαχόπουλος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής και ηθοποιός.

201912301300100.9144_MARIOS_FRAGKOYLIS_28122019.jpg

Ελισάβετ Μουτάφη και Μάκης Τσέλιος

Η ηθοποιός Ελισάβετ Μουτάφη είναι ανιψιά του σχεδιαστή, Μάκη Τσέλιου, ο οποίος μάλιστα το 2020 της παραχώρησε την επιχείρησή του, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την εξαιρετική σχέση που τους δένει. Μιλώντας στο OPEN το 2020, ο Τσέλιος είχε αναφέρει για την απόφασή του: «Άνθρωπος της τέχνης η Ελισάβετ, νομίζω ότι μπορεί να το συνεχίσει. Τόσα χρόνια με τη μητέρα της ήταν κοντά μου, το δεξί μου χέρι για πολλά χρόνια. Θα κάνω μια πολύ μεγάλη επίδειξη, θα παρουσιάσω την Ελισάβετ τότε. Θα είναι και η τελευταία μου έξοδος, μετά θα κάθομαι κάτω να τα βλέπω. Δεν έκατσα ποτέ κάτω να δω την επίδειξη. Το έχω ήδη προετοιμασμένο στο μυαλό μου».