Η Ευγενία Δημητροπούλου με την Εύα και 4 ακόμα διάσημες που έκαναν την υιοθεσία πράξη

Τζένη Ντεμιράι
Η Ευγενία Δημητροπούλου με την Εύα και 4 ακόμα διάσημες που έκαναν την υιοθεσία πράξη

«Μπορεί να γεννήθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά υπήρχε όμως πάντα μέσα στις καρδιές μας», είχε γράψει στο Instagram η Ευγενία Δημητροπούλου αναφερόμενη στην κόρη της.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» βρέθηκε η Ευγενία Δημητροπούλου, το βράδυ της Τρίτης 19 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε τόσο για την επαγγελματική όσο και για την προσωπική της ζωή.

Τα λόγια της για την κόρη της, Εύα, την οποία υιοθέτησε με τον σύζυγό της, νευροχειρουργό Στέλιο Βλατάκη, έδωσαν μία σημαντική διάσταση στη συζήτησή της με την Αθηναΐδα Νέγκα.

Πέντε πράγματα που μάθαμε από τη Χριστίνα Κοντοβά για την υιοθεσία

Όσα είπε η Ευγενία Δημητροπούλου για την υιοθεσία της κόρης της

Η Εύα είναι 3,5 ετών και γεννήθηκε στη Σιέρα Λεόνε, μία από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη. Αναφερόμενη σε αυτό, η Ευγενία Δημητροπούλου τόνισε πως «Στη Σιέρα Λεόνε δεν είναι καλά τα πράγματα. Ο τουρίστας μπορεί να είναι πιο προστατευμένος αλλά δεν είναι μια χώρα που μπορείς άνετα να επισκεφθείς».

Σε παλαιότερη συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει στο DOT., η Ευγενία Δημητροπούλου είχε αναφέρει μιλώντας για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη χώρα της Αφρικής: «Αν δεν μυρίσεις τη Σιέρρα Λεόνε που μυρίζει όλη καμένο πλαστικό δεν μπορείς να καταλάβεις την τύχη σου που ζεις εδώ. Είναι πολύ εύκολο να κάνει έτσι ένα παιδάκι και να πιει μολυσμένο νερό. Αυτό που είπαμε είναι ότι σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας ενός παιδιού, όπου και να γεννήθηκε, ό,τι χρώμα και να έχει. Ζήτησα το τηλέφωνο επικοινωνίας με ένα ζευγάρι Ελλήνων που έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά από τη Σιέρρα Λεόνε, η Μάρθα και ο Θανάσης, οι μοναδικοί Έλληνες πριν από εμάς. Είναι και η νονά της κόρης μας. Μιλάω με όλον τον κόσμο που κατεβαίνει κάτω να υιοθετήσει. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα τέτοιο ταξίδι. Όμως ήμασταν τυχεροί. Ήμασταν πολύ οργανωμένοι».

H ηθοποιός μοιράστηκε με τους τηλεθεατές του Action 24 τον τρόπο με τον οποίο σκέφτηκε πριν πάρει την απόφαση να υιοθετήσει ένα παιδί.

«Από τη στιγμή που αποφασίζουμε ότι θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, για ποιο λόγο να γεννήσουμε από την στιγμή που υπάρχουν παιδιά και είναι σε δύσκολη θέση; Έτσι το σκεφτόμασταν, τόσο απλά», είπε χαρακτηριστικά.

Τα ευχάριστα νέα της υιοθεσίας της Εύας μοιράστηκε η ηθοποιός στο Instagram τον Δεκέμβριο του 2021 ποζάροντας με εκείνη στην αγκαλιά της: «Παναγία μου σε ευχαριστώ! Εδώ και λίγες μέρες κρατάω στην αγκαλιά μου ό,τι ονειρεύτηκα, ευχήθηκα και προσευχήθηκα, την κόρη μας! Μπορεί να γεννήθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά υπήρχε όμως πάντα μέσα στις καρδιές μας! Εύα μου, καλωσόρισες να μας ζήσεις».

https://www.instagram.com/p/CXD5Zi2MXip/

Πέρα από την Ευγενία Δημητροπούλου, όμως, υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που βρίσκονται μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας και έχουν υιοθετήσει παιδιά.

Χριστίνα Κοντοβά

Η Χριστίνα Κοντοβά χρειάστηκε να πάει στην Ουγκάντα για να έρθει στη ζωή της η Ada, με την οποία πλέον ζουν μαζί στην Αθήνα. Η Χριστίνα πολλές φορές έχει επιλέξει να μιλήσει για την υιοθεσία της κόρης της, Μιλώντας στο podcast the SPEAKERS, η σχεδιάστρια μόδας δήλωσε «υπάρχουν πολλές γυναίκες πριν από μένα που το έχουν κάνει στην Ελλάδα, είναι πολλές. Δεν τις ξέρουμε γιατί δεν ακούγεται, γιατί κανένας δεν έχει ασχοληθεί γιατί ίσως είναι ένα ταμπού».

https://www.instagram.com/p/C4VRwoVLmfx/

Η Μιμή Ντενίση βλέπει το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα από τον τεράστιο κήπο του εξοχικού της στον Θεολόγο

Μιμή Ντενίση

Η Μιμή Ντενίση, υιοθέτησε την κόρη της Μαριτίνα, πριν από 23 χρόνια όχι επειδή δεν μπορούσε να κάνει παιδιά αλλά επειδή η ζωή τα έφερε με αυτόν τον τρόπο και έχασε τον άνθρωπο με τον οποίο ήθελε να κάνει οικογένεια. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Marie Claire το 2021: «Ο άνθρωπος που αγαπούσα, ο Αντώνης (σ.σ. Τρίτσης) «έφυγε». Μετά δεν ήταν για μένα το άντε να κάνω ένα παιδί με όποιον να 'ναι και δεν υπήρξαν τόσο ουσιαστικές σχέσεις. Έτσι, έγινε τελείως τυχαία στη ζωή μου και είπα αυτό είναι καρμικό. Δε σκέφτηκα ποτέ ότι είναι κάτι διαφορετικό ηρωικό».

https://www.instagram.com/p/C3Io07-ItyV/

Η Μαριτίνα είναι 24 ετών και σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Πέρσι, στα γενέθλια της Μιμής Ντενίση είχε αναρτήσει δύο φωτογραφίες γράφοντας στην περιγραφή: «Χρόνια πολλά, καλά κ ευτυχισμένα στον άνθρωπο μου, στην χαρά της ζωής μου, στην μαμά μου και στον μπαμπά μου μαζί. Σ’αγαπω απεριόριστα. Σε ευχαριστώ για όλα. Σου χρωστάω όλη μου την ζωή. Οι δυο μας, πάντα και για πάντα. Να σε χαίρομαι κουκλάκι μου».

https://www.instagram.com/p/CsRtdh_rSk7/

Χάρις Αλεξίου

Η Χάρις Αλεξίου έχει επίσης υιοθετήσει τον γιο της, Μάνο Θεοφίλου, με τον οποίο έδωσε μάλιστα μία κοινή συνέντευξη πέρσι, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν είναι η στιγμή που το αποφασίζεις, είναι η στιγμή που ανοίγει ο ουρανός και έρχεται. Η στιγμή που σε ακούει ο Θεός για να έρθει ένα παιδί στον δρόμο σου με τον όποιο τρόπο. Και για αυτό το παιδί θεωρώ ότι άνοιξε ο ουρανός και ήρθε στον δρόμο μου. Μπήκε το φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου», είπε η Χάρις Αλεξίου.

Η τραγουδίστρια υιοθέτησε τον Μάνο με τον πρώτο της σύζυγο, τον παραγωγό Αχιλλέα Θεοφίλου. Σήμερα, ο Μάνος είναι 39 ετών και διατηρεί δική του δισκογραφική εταιρεία.

Έμαθε ότι είναι υιοθετημένος σε ηλικία 12 ετών και σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει σχετικά: «Δεν με ένοιαζε ποτέ το ότι είμαι υιοθετημένος. Είχα τόση αγάπη, γιατί ν’ αναρωτηθώ; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο σε μία οικογένεια; Να νιώθεις ότι σε αγαπούν οι γονείς σου, σε αποδέχονται και αυτό που έχεις είναι πραγματική οικογένεια. Δεν χρειάζεται να ψάξεις τίποτε άλλο».

201411141238360.9064_THEOFILOY_ALEKSIOY_13112014.jpg

Βίκυ Βολιώτη

Η Βίκυ Βολιώτη είναι παντρεμένη με τον Σίμο Σαρκετζή με τον οποίο έχουν αποκτήσει την Άννα. Η υιοθεσία της μικρής Άννας από την Αιθιοπία ολοκλήρωσε την ευτυχία τους ενώ μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η περήφανη μαμά κάνει συχνά αφιερώσεις στο 10χρονο σήμερα κοριτσάκι της.

«Αυτό το υπέροχο πλάσμα έχει σήμερα τα γενέθλια του! Είμαι αλήθεια πολύ ευτυχισμένη που η Άννα είναι το παιδί μου κι εγώ η μαμά της! Εύχομαι σε όλη της ζωή να χαρίζει απλόχερα πάντα αγάπη και χαρά όπως το κάνει και τώρα. Χρόνια σου πολλά, αγάπη μου! #mychild #mydaughter #birthday #happybirthday #motherhood #proud #happy #wonderful #blessed», έγραψε με υπερηφάνεια το 2022 για να της ευχηθεί.

https://www.instagram.com/p/Ci0cp--rIHQ/

Πηγή κεντρικής εικόνας: @evgeniadimitropoulou