Η Τοπαλίδου, η Αθερίδου και η Νέγκα έχουν αγκαλιάσει τα προβλήματα υγείας τους παρά τις δυσκολίες

Τζένη Ντεμιράι
Η Τοπαλίδου, η Αθερίδου και η Νέγκα έχουν αγκαλιάσει τα προβλήματα υγείας τους παρά τις δυσκολίες

«Αγάπησα τη μυωπία μου, δεν ήθελα ποτέ να μην την έχω», δήλωσε πρόσφατα η Έλενα Τοπαλίδου.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες. Όταν οι δυσκολίες αυτές αφορούν την επαγγελματική ή και προσωπική μας ζωή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταφέρνουμε να τις ξεπεράσουμε. Τι γίνεται, όμως, όταν οι δυσκολίες αφορούν την υγεία μας;

Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα περιπλέκονται. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος κόπος ή χρόνος για να ξεπεραστούν ή και να πρέπει απλώς να τις αποδεχτούμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας γνωρίζοντας ότι θα μας συνοδεύουν.

Αυτό έκαναν και οι Έλενα Τοπαλίδου, Φωτεινή Αθερίδου και Αθηναΐς Νέγκα. Αποδέχτηκαν τις δυσκολίες που σχετίζονται με την υγεία τους και πορεύονται με αυτές, δείχνοντάς μας ότι είναι πιθανό να αγαπήσεις τη μυωπία αντί να την καταριέσαι, να κάνεις πλάκα με την κώφωσή σου και να είσαι εντάξει με τα σημάδια που δημιούργησε στο σώμα σου η λεύκη.

Έλενα Τοπαλίδου: H ανατρεπτική της πασαρέλα στο Βερολίνο και το σχόλιο που την συγκίνησε

Έλενα Τοπαλίδου

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον, την μεσημβρίαν», η Έλενα Τοπαλίδου ανέφερε «Εγώ προσωπικά ήμουν ο πιο πιεστικός άνθρωπος στη ζωή μου, από όλους τους υπόλοιπους. Δεν κατάφερε κανείς να με πιέσει περισσότερο από ό,τι πίεσα εγώ τον εαυτό μου. Αγάπησα τη μυωπία μου, δεν ήθελα ποτέ να μην την έχω, γιατί σου δίνει την εκδοχή του να μην βλέπεις το περίγραμμα της πραγματικότητας ακριβώς όπως είναι».

Η ηθοποιός στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν φορά φακούς επαφής, επειδή στην πραγματικότητα, όπως είπε, δεν θέλει να έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της.

«Νιώθεις πιο άνετα, νομίζεις ότι όπως βλέπεις τους άλλους, έτσι φαίνεσαι κι εσύ. Με τον χορό έγινε αυτό. Εμείς οι χορευτές επιβάλλεται να είμαστε καθημερινά μπροστά σε έναν καθρέφτη εκτεθειμένοι χωρίς ρούχα, με κολάν δηλαδή.

Οπότε αντιμετωπίζεις κάθε μέρα τον εαυτό σου και τις ατέλειές σου. Πρέπει να τις δουλέψεις. Εγώ προσωπικά ήμουν ο πιο πιεστικός άνθρωπος με μένα, Δεν κατάφερε κανείς να με πιέσει περισσότερο από όσο πίεζα εγώ τον εαυτό μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Φωτεινή Αθερίδου

Μία ακόμα ηθοποιός που έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της, δείχνοντας να το έχει αποδεχτεί πλήρως είναι η Φωτεινή Αθερίδου, η οποία έχει 70-75% κώφωση.

Μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου το 2022 είχε πει: «Ακούω με την τρίτη φορά. Τώρα εντάξει μιλάς δυνατά και κάνω χειλανάγνωση. Έχω 75 % απώλεια ακοής» ενώ ο σύντροφος της ζωής της Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, που ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή μαζί της, είχε προσθέσει: «Πρέπει να της μιλάς τρεις τέσσερις φορές, Με την πρώτη δεν τα ακούει. Με τη δεύτερη, τρίτη… Δηλαδή ένα κοινό ζευγάρι μπορεί να αράξει ο ένας στον καναπέ κι ο άλλος στην κουζίνα και λέει ο άλλος θα κατέβεις να πάρεις το παιδί που έρχεται με το σχολικό; Θα κατέβαινε. Εγώ λέω θα κατέβεις να πάρεις το παιδί; Σιωπή. Θα κατέβεις να πάρεις το παιδί; Ε; Θα κατέβεις να πάρεις το παιδί; Ναι».

Σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο YouTube το 2018 η Φωτεινή Αθερίδου είχε αναφερθεί ξανά στην κώφωσή της, λέγοντας: «Ακούω 10% από το αριστερό και από το δεξί ακούω ένα 60%, συνολικά έχω μία 70% κώφωση που είναι ένα καλό ποσοστό».

Η Φωτεινή είχε δείξει πόσο ακομπλεξάριστη είναι με το πρόβλημα υγείας της πριν από περίπου 6 χρόνια, όταν είχε δημοσιευτεί ένα χιουμοριστικό βίντεο στο οποίο η ίδια τραγουδά ένα κομμάτι με τίτλο «Λίγο κουφή» με την βοήθεια του Στάμου Σεμσή και του Μίνωα Θεοχάρη.

Άκουσε το απολαυστικό τραγούδι

Διάσημοι που μίλησαν για τη λεύκη και μας έδειξαν την υπέροχη ιστορία που αποτυπώθηκε στο σώμα τους

Αθηναΐς Νέγκα

Η Αθηναΐς Νέγκα έχει αποκαλύψει ότι διαγνώστηκε με λεύκη όταν ήταν 16 ετών. Πρώτη φορά μίλησε για το πρόβλημα υγείας της το 2019, κάνοντας μία ανάρτηση στο Instagram.

Τότε είχε γράψει μεταξύ άλλων: «Εγώ και το σημαδεμένο μου χεράκι σε μια προσπάθεια να δείξω πως δεν με νοιάζει" σαββατιάτικο ..πορτρέτο ..όμως η αλήθεια είναι πως με νοιάζει κ υπάρχουν στιγμές που με πειράζει πολύ ..Και το άλλο μου χέρι έχει σημάδια κ τα πόδια μου κ αρκετά σημεία του σώματος μου επειδή έχω λεύκη ,εκτεταμένη εδώ κ 30 χρόνια .είναι αυτοάνοση πάθηση ,μυστηριώδης κ περίεργη .η επιστήμη δεν ξέρει γιατί συμβαίνει ξαφνικά αλλά εμφανίζεται σε ένα ποσοστό ανθρώπων ίσα ίσα για να τους χαλάσει την εμφάνιση κ την διάθεση για μια ζωή .η λεύκη δεν έχει άλλες επιπτώσεις πέρα από την εμφάνιση δέρματος που είναι λευκό κ δεν μαυρίζει. κατά τ άλλα το λευκό δέρμα της λεύκης είναι απολύτως υγιές αλλά τελείως λευκό κ συνεπώς σημαδεμένο σαν να έχει κάποιος καεί ή χτυπήσει .τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα το καλοκαίρι όταν κάποιος μαυρίσει κ για όσους έχουν σκούρο δέρμα καθώς η διαφορά του κανονικού δέρματος με το λευκό είναι πιο εμφανής κ τότε τα σημάδια δείχνουν πολύ πιο έντονα».

Αναφερόμενη ξανά στο ίδιο ζήτημα στην εκπομπή «Meg Stories» είχε πει: «Όσο περνάνε τα χρόνια συμβιβάζομαι περισσότερο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι γίνεται, πήγα στον δερματολόγο και μου είπε "έχετε λεύκη, κρίμα και είστε και νέα κοπέλα”. Με έπιασαν τα κλάματα. Είναι ένα αυτοάνοσο που κανείς δε ξέρει τι το προκαλεί. Υπάρχει η λεύκη που προχωρά και η λεύκη που σταματά. Ακόμα έχω στιγμές που μπορεί να αισθανθώ άβολα. Είναι τέτοια η αδιακρισία των ανθρώπων που σε σοκάρει. Το περιβάλλον έχει διάφορες αντιδράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δε πιστεύουν ότι δε γίνεται κάτι για τη λεύκη. Και οι αντιδράσεις των Ελλήνων είναι διαφορετικές. Στο εξωτερικό δε με έχει σταματήσει κανείς να με ρωτήσει "κοπελιά τι έπαθες;”. Δε το έχω αντιμετωπίσει γενναία».

Η Αθηναΐς Νέγκα έχει πει μεγάλες αλήθειες στα social & δεν απορεί κανείς με την ανακοίνωση χωρισμού

Πηγή κεντρικής εικόνας: ndp