Η Χριστίνα και πάλι αρχηγός στο MasterChef και το κοινό πανηγυρίζει σε αντίθεση με τους συμπαίκτες

Πατούλια Κατερίνα
Η Χριστίνα και πάλι αρχηγός στο MasterChef και το κοινό πανηγυρίζει σε αντίθεση με τους συμπαίκτες

«Θέλω να πάω μακριά στο διαγωνισμό, αλλά δεν θέλω να πατήσω σε κανέναν για να πάω μακριά», είχε πει η Χριστίνα Χριστοφή σε ένα από τα προηγούμενα επεισόδια του MasterChef και πόσο δικαιώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (8/4/24) το είδαμε -και το θαυμάσαμε - όλοι.

H πίκρα του Γιάννη Κούρτογλου στο MasterChef μετά την καθαίρεσή του από τη θέση του αρχηγού της μπορντό μπριγάδας δεν κρυβόταν και ο παίκτης και αρχηγός των μπορντό επί 5 εβδομάδες μίλησε ακόμα και για προδοσία, αναφερόμενος ακόμα και σε 30 αργύρια (!)

Ας μην μείνουμε όμως στην καθαίρεση Κούρτογλου, ας μείνουμε στην αρχηγία της Χριστίνας Χριστοφή, που κατάφερε να πάρει και πάλι την αρχηγία των μπορντό. Και μπορεί να φανταζόμασταν πως η μεγαλύτερη αντίσταση θα ερχόταν από την μπριγάδα της - τον Σοφοκλή και τους δύο Γιάννηδες - αλλά τελικά η γκρι μπριγάδα ήταν εκείνη που είχε τις μεγαλύτερες ενστάσεις για την αρχηγία της Κύπριας.

«Ένιωσα την ανάγκη να διεκδικήσω την αρχηγία μετά την υποψηφιότητά μου προς αποχώρηση»

Η Χριστίνα που πήρε τελικά το pin της αρχηγίας, βρέθηκε να λογοδοτεί στους γκρι για το timing της καθαίρεσης του Γιάννη, ενώ την απόφασή της στήριξαν οι Κυψίδης, Αλέξανδρος και Μάριος.

«Δε με νοιάζει εγώ είμαι αρχηγός του εαυτού μου», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιάννη Κούρτογλου μετά την καθαίρεσή του.

«Η ομάδα θέλει μια ανανέωση για να ξαναπάρουμε τα πάνω μας και να φέρνουμε νίκες», είπε ο Μάριος χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας, ο αρχηγός των γκρι, τόνισε πως το θέμα της αμφισβήτησης του αρχηγού έπρεπε να τεθεί στο συμβούλιο και όχι στη συγκεκριμένη δοκιμασία και ενώ βρίσκονται μια ανάσα πριν τους δώδεκα. Τα ίδια παράπονα έκανε και ο Λευτέρης ο οποίος είπε στη Χριστίνα:

https://www.instagram.com/p/C5gp_vdKoZA/

«Θα μπορούσαν όλα τα παιδιά και η Χριστίνα που έθεσε ότι θέλει την αρχηγία να το κάνουν την ημέρα που είχαμε το συμβούλιο και εφόσον ήθελε να πάει κάτω να μαγειρέψει να μη μαχόταν για την τελευταία ευκαιρία, πριν την αντιγραφή», τόνισε ο Λευτέρης, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο της ψυχολογικής κατάρρευσης εξαιτίας του Γιάννη με τις κατηγορίες για σκονάκια πριν λίγες ημέρες και τώρα βρέθηκε να στηρίζει την αρχηγία του.

Η απάντηση εκ μέρους της Χριστίνας ήρθε πάντως από τη Βιβή προς τον Λευτέρη, μιας και η Βιβή μίλησε για σκονάκια!

«Εντάξει Λευτέρη γιατί η Χριστίνα μετά το συμβούλιο θυμήθηκε να διεκδικήσει την αρχηγία θα σου απαντήσω εγώ για τον ίδιο λόγο που έρχεσαι σε ένα παιχνίδι μαγειρικής και έχεις σκονάκια στην τσέπη».

Πάντως οι μπορντό στην πρώτη ημέρα αρχηγίας της Χριστίνας γνώρισαν την ήττα, με τον Αλέξανδρο να έχει το χειρότερο πιάτο της δοκιμασίας, διευκολύνοντας το έργο των μπορντό, οι οποίοι τον έβγαλαν υποψήφιο προς αποχώρηση με 6 αρνητικές ψήφους (μία πήρε ο Μάριος από τον Αλέξανδρο).

«Τη γλίτωσα την προηγούμενη εβδομάδα, εντάξει θεωρώ ότι μέχρι να φτάσει στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός θα χρειαστεί να κατεβούμε αρκετές φορές στον τάκο. Είμαι ψύχραιμος, συνειδητοποιημένος και προχωράμε», δήλωσε στις κάμερες ο Αλέξανδρος Λούπο.

Στα περίεργα της μέρας, ήταν και το κάψιμο στο χέρι της Χριστίνας από απροσεξία με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να αναρωτιέται φωναχτά αν μιλάμε για απροσεξία ή για μάτι!

Το κοινό πάντως στηρίζει Χριστίνα «δαγκωτό»!

Και τα 1000 ευρώ πάνε στον Χρήστο Μοίρα!

Λευτέρης και Χρήστος είχαν τα top πιάτα με πρωταγωνιστές τα λουκάνικα στο Mystery Box της Δευτέρας:

«Λευτέρη και Χρήστο σήμερα έχετε τις δυο πιο δυνατές προσπάθειες. Τα δυο πιο δυνατά πιάτα του σημερινού Mystery Box. Ήταν μια δύσκολη όπως αποδείχτηκε για πολλούς δοκιμασία. Πολύ ωραίες οι ιδέες σας και ολοκληρωμένα τα πιάτα. Εστιάζουμε στα λουκάνικα, γιατί γύρω γύρω και από τους δυο υπήρχαν τα στοιχεία», είπε αρχικά ο Σωτήρης Κοντιζάς, αποκαλύπτοντας πως ήταν τελικά το πιάτο του Χρήστου το πιο δυνατό:

«Το πιο νόστιμο λουκάνικο της σημερινής δοκιμασίας που κερδίζει και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ είναι το λουκάνικο του Χρήστου».

Ο Χρήστος πάντως, πέταξε στα ουράνια με τη νίκη του τονίζοντας:

«Ένα λουκάνικο αξίας 1.000 ευρώ και τρελαίνομαι. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ με τίποτα. Χαίρομαι πάρα πολύ. Το καλύτερο κλείσιμο μιας απαιτητικής ημέρας».