Στο ίδιο καζάνι ο πρίγκιπας Andrew και ο πρίγκιπας Harry: Η νέα ταπείνωση που θα δεχτούν

Πατούλια Κατερίνα
Στο ίδιο καζάνι ο πρίγκιπας Andrew και ο πρίγκιπας Harry: Η νέα ταπείνωση που θα δεχτούν

Το Παλάτι ψάχνει τρόπο για να ξηλώσει ένα ακόμα προνόμιο που μέχρι σήμερα κρατούσε τόσο ο πρίγκιπας Andrew όσο και ο πρίγκιπας Harry.

Στο ίδιο καζάνι φαίνεται πως έχει τοποθετήσει η Ελισάβετ τις δύο πληγές των βασάνων της τα τελευταία δύο χρόνια.

Λίγο πριν το τέλος του 2019, η βασίλισσα βρέθηκε αντιμέτωπη με το Megxit του εγγονού της Harry και με την εμπλοκή του Andrew στο σκάνδαλο Epstein.

Δύο πρίγκιπες, δύο πονοκέφαλοι για τη βασίλισσα:

Αξιωματικοί του Παλατιού αναζητούν αυτή την ώρα τρόπο για να ξηλώσουν έναν ακόμα ρόλο από τους δύο πρίγκιπες, αυτόν του Συμβούλου επικρατείας, έναν τίτλο που ο έκτος και ο ένατος στην σειρά διαδοχής ακόμα κρατούν και ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που η Ελισάβετ δεν μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά της εξαιτίας ασθένειας ή απουσίας.



Οι δύο πρίγκιπες ανήκουν ακόμα στην ομάδα εκείνη που έχει το δικαίωμα να αντικαθιστά την βασίλισσα, να υπογράφει επίσημα έγγραφα και να μαθαίνει πληροφορίες που μόνο η βασίλισσα θα μπορούσε να γνωρίζει, μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα William, τον πρώτο δηλαδή και τον δεύτερο στη σειρά διαδοχής.

Τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονται στη σειρά διαδοχής είναι ανήλικα και πρόκειται για τα τρία παιδιά του William και τα παιδιά του Harry.

Πηγές από το Παλάτι τονίζουν πως το θέμα έχει φτάσει στη βασίλισσα μιας και κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να γίνει αν η βασίλισσα αρρώσταινε τη στιγμή που ο Κάρολος με τον William βρίσκονταν εκτός Λονδίνου και έπρεπε να βάλει την υπογραφή του ο Andrew.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στην ομάδα των συμβούλων μπαίνει ο σύζυγος της βασίλισσας – ο Φίλιππος έφυγε πέρσι από τη ζωή- αλλά και οι τέσσερις επόμενοι στην σειρά διαδοχής που έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.

Αν ο Harry και ο Andrew αντικατασταθούν, αυτό θα γίνει εφόσον τη θέση τους πάρει η πριγκίπισσα Άννα και η Καμίλα.

Με το δικαστήριο του Andrew στις ΗΠΑ να πλησιάζει και το βιβλίο του Harry να ανησυχεί ήδη τη βασίλισσα, η θέση του συμβούλου, είναι βέβαιο πως θα αλλάξει χέρια.

Τόσο ο Andrew όσο και ο Harry έχουν χάσει τους στρατιωτικούς τίτλους, τις πατρωνίες και τον τίτλο ευγενίας τους για πολύ διαφορετικούς λόγους όμως και δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν άδικο να μπαίνει ο Harry που ήθελε να ακολουθήσει τη σύζυγό του στο ίδιο καζάνι με τον Andrew που κατηγορείται για εμπορία ανηλίκου.

vasilissa boris 6

Το παρασκήνιο πίσω από το ξέσπασμα του πρίγκιπα Harry για την ασφάλεια της οικογένειάς του

Τι άλλο θα χάσει ο Andrew με τον Harry:



Είναι πιθανό και εφόσον έχουν χάσει τους στρατιωτικούς τους τίτλους, οι δύο πρίγκιπες να μην λάβουν το μετάλλιο που θα έπρεπε στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο για τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Telegraph.

Το αναμνηστικό μετάλλιο θα απονεμηθεί στις 6 Φεβρουαρίου για να σηματοδοτήσει τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο και θα δοθεί σε υπηρετούντα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των φυλακών.

Διαψεύδει τον αποκλεισμό από τα μετάλλια το Παλάτι

Πηγή της Mail Online μίλησε με πηγή από το Παλάτι η οποία τόνισε πως είναι πιθανό τόσο ο Harry, όσο και ο Andrew να λάβουν κανονικά το μετάλλιό τους, όπως και η Meghan, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και Ευγενία αλλά και η Zara Phillips με τον σύζυγό της Mike Tindall.

Η πηγή ανέφερε πως η λίστα με τους ανθρώπους που θα λάβουν μετάλλιο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Meghan και Harry έβγαλαν προς πώληση το «παλάτι» στο Montecito: Το παρασκήνιο της μετακόμισης

Ξανά στην επικαιρότητα η παράνομη σχέση του πρίγκιπα Wlliam με Rose Hanbury χάρη σε ένα tweet

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θέλει τον Harry και τη Meghan στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο - Εξορισμένος ο Andrew