Σαν σήμερα παντρεύτηκε ο Harry με τη Meghan και βρήκαμε τα 10 πράγματα που δεν πρόσεξες στον γάμο

Νατάσσα Σχοινά
Σαν σήμερα παντρεύτηκε ο Harry με τη Meghan και βρήκαμε τα 10 πράγματα που δεν πρόσεξες στον γάμο

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στον γάμο τους

AP

Είναι η πέμπτη επέτειος γάμου των Sussexes και ανατρέχουμε σε όλες τις λεπτομέρειες που πολλοί δεν πρόσεξαν.

Επέτειος πέντε ετών από τον γάμο του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου του 2018 στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Windsor. Την τελετή παρακολούθησαν 27,7 εκατομμύρια άνθρωποι, καθιστώντας τον γάμο έναν από τους πιο διάσημους βασιλικούς εορτασμούς των τελευταίων ετών.

Την ώρα που το ζευγάρι απολαμβάνει πια τη νέα του ζωή στην Αμερική μακριά από το παλάτι και τους κανόνες του, η γαμήλια επέτειός του αποτελεί μία καλή αφορμή για να συγκεντρώσουμε τις λεπτομέρειες της ημέρας που πολλοί δεν είχαν προσέξει.

Οι λεπτομέρειες για τον γάμο του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle που δεν πρόσεξες

#1 Το μπουκέτο που κρατούσε η Meghan Markle στον γάμο έκανε αναφορά στην πριγκίπισσα Diana περιλαμβάνοντας τα αγαπημένα της λουλούδια, τα forget-me-nots / μη με λησμόνει. Πολλά από τα λουλούδια, μάλιστα, είχε διαλέξει την προηγούμενη μέρα ο πρίγκιπας Harry.

#2 Ο πρίγκιπας Harry ζήτησε την άδεια της βασίλισσας Ελισάβετ για να παντρευτεί φορώντας τη στρατιωτική του στολή αλλά και για να κρατήσει το μούσι του που κανονικά έπρεπε να ξυρίσε.

Britain Harry and Meghan

#3 Ο γάμος πραγματοποιήθηκε Σάββατο, κάτι που αντιβαίνει τις βασιλικές παραδόσεις. Κανονικά, οι βασιλικοί γάμοι γίνονται καθημερινές, οι οποίες είθισται να κηρύσσονται αργίες για το κοινό, με την απόφαση να λαμβάνεται από την κυβέρνηση.

#4 Τις προσκλήσεις του γάμου ανέλαβε πατροπαράδοτα η βρετανική εταιρεία εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας Barnard & Westwood. Για το οπτικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήθηκε Αμερικανικό μελάνι σε Βρετανική κάρτα και τα γράμματα ήταν μαύρα και χρυσά, ενώ στο κέντρο υπήρχε και το έμβλημα του πρίγκιπα Καρόλου.

#5 Το δαχτυλίδι αρραβώνων που φορούσε η Meghan, το οποίο της προσέφερε ο Harry, είναι φτιαγμένο από τα διαμάντια της πριγκίπισσας Diana τοποθετημένα πάνω σε μία χρυσή βάση και δίπλα στο κεντρικό διαμάντι που ο δούκας του Sussex πήρε από το ταξίδι τους στην Botswana.

#6 Στους καλεσμένους του γάμου βρέθηκαν πολλά δημόσια πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και μερικών σταρ του Hollywood, όπως Priyanka Chopra, Tom Hardy, Oprah Winfrey, George και Amal Clooney, James Blunt, David και Victoria Beckham, κ.α.

#7 Όλοι οι καλεσμένοι φεύγοντας έλαβαν για δώρο μία τσάντα που περιλάμβανε διάφορα αναμνηστικά. Μέσα σε αυτά ήταν ένα μπουκάλι νερό, ένα μαγνητάκι ψυγείο, ένα χρυσό σοκολατένιο νόμισμα και 20% έκπτωση στο gift shop του κάστρου Windsor.

#8 Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle δεν ήθελαν δώρα από τους καλεσμένους του γάμου. Αντ’ αυτού, ζήτησαν να γίνουν δωρεές σε 7 φιλανθρωπικούς οργανισμούς της επιλογής τους.

YE Year End Top News Photos

#9 Η γαμήλια τούρτα χρειάστηκε 200 λεμόνια από το Amalfi γνωστά για τη χαρακτηριστικά γλυκιά τους γεύση, 500 αυγά, 10 μπουκάλια από συμπυκνωμένο σαμπούκο από το Sandringham και διακοσμητικά λουλούδια.

#10 Ο αριθμός των καλεσμένων -600- ήταν αισθητά πιο μικρός σε σχέση με προηγούμενους βασιλικούς γάμους. Αυτό πιθανότατα συνέβη και επειδή ο πρίγκιπας Harry δεν είναι στις πρώτες θέσεις της σειράς διαδοχής. Πληροφορίες, ωστόσο, ανέφεραν ότι οι Sussexes ήθελαν να καλέσουν μόνο ανθρώπους με τους οποίους είχαν άμεση σχέση.

Συνέχισε παρακάτω για περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τον γάμο των Sussexes.

originally edited: 19/5/2022