Τελικά η Meghan και ο Harry μπορεί να ανέβουν στο μπαλκόνι αλλά όχι για τον λόγο που φαντάζεσαι

Νατάσσα Σχοινά
Τελικά η Meghan και ο Harry μπορεί να ανέβουν στο μπαλκόνι αλλά όχι για τον λόγο που φαντάζεσαι
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Βρέθηκε ένα παραθυράκι για τους Sussexes, αλλά όχι για τη θέαση της πτήσης της Αεροπορίας.

Όσο «μεγάλο» γεγονός κι αν είναι το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle είναι αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Οι Sussexes θα παρευρεθούν, μάλιστα, με τα παιδιά τους, αφού η επίσκεψη στη μονάρχη λίγο πριν τα Invictus Games φαίνεται πως βελτίωσε το κλίμα μεταξύ τους. Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι δεν θα είναι στο μπαλκόνι.

«Μετά από πολλή σκέψη, η βασίλισσα αποφάσισε ότι η εμφάνιση στο μπαλκόνι του Trooping the Colour την Πέμπτη 2 Ιουνίου θα είναι περιορισμένη στη Μεγαλειότητά της και στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν αναλάβει αυτήν τη στιγμή επίσημα δημόσια καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας», είπε ο εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας, εννοώντας ότι προφανώς ούτε οι Sussexes που είναι ανενεργά μέλη θα βρεθούν δίπλα στη βασίλισσα για την πτήση επίδειξης της Βρετανικής Αεροπορίας. Μπορεί, όμως, να ανέβουν στο μπαλκόνι, απλά με άλλη αφορμή.

Ο Harry επιστρέφει οικογενειακώς στο Λονδίνο αλλά δεν θα μείνει στο Παλάτι

Θα ανέβει ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στο μπαλκόνι;

Ο Richard Palmer, ειδικός στα θέματα της βασιλικής οικογένειας, σχολίασε, σύμφωνα με το Daily Express, πως, παρόλο που οι Sussexes δε θα βρίσκονται στο μπαλκόνι για την πτήση της Αεροπορίας, ίσως να ανέβουν για κάποιο άλλο γεγονός. Για παράδειγμα, την τελευταία ημέρα των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, την Κυριακή 5 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση που θα περιλαμβάνει τα πάντα, από street art, μέχρι θέατρο και καρναβάλι.

«Μπορεί να υπάρχει τουλάχιστον ένα επιπλέον γεγονός στο μπαλκόνι, αν όχι περισσότερα», είπε ο Palmer στο Μέσο, ενώ έδωσε μερικές ακόμα πληροφορίες.

«Το φινάλε θα έχει τον Ed Sheeran και άλλους καλλιτέχνες και 100 εθνικούς θησαυρούς, όπως τους περιγράφουν. Στο τέλος αυτού, έχουν προγραμματίσει κάτι, αλλά κρατούν καλά μυστικό τι ακριβώς πρόκειται να είναι. Δεν είναι εντελώς σαφές αν η βασιλική οικογένεια θα είναι σε ένα βασιλικό κουτί ή αν θα πάνε στο μπαλκόνι. Σε μία ενημέρωση την προηγούμενη εβδομάδα, ένας συνάδελφος ρώτησε αν θα υπάρχει άλλη στιγμή στο μπαλκόνι. Ο βασιλικός βοηθός απλώς χαμογέλασε και ένεψε το κεφάλι του, υπονοώντας 'ναι', αλλά αυτό που έκανε δεν ήταν δεσμευτικό», είπε.