Royal επανένωση μετά τον θάνατο της Ελισάβετ: William και Kate ξανά μαζί με τον Harry και τη Meghan

Royal επανένωση μετά τον θάνατο της Ελισάβετ: William και Kate ξανά μαζί με τον Harry και τη Meghan

(Chris Jackson/Pool Photo via AP)

Η Ελισάβετ κατάφερε να ενώσει την επόμενη γενιά της βασιλικής οικογένειας με τον θάνατό της. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση των ζευγαριών μετά το Megxit.

Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, μαζί με τις συζύγους τους Kate Middleton και Meghan Markle εμφανίστηκαν ενωμένοι μετά από πολύ καιρό έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και λίγη ώρα μετά την άνοδο του γιου της, βασιλιά Καρόλου Γ', στο θρόνο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια που τα ζευγάρια, που κάποτε ονομάζονταν «Fab Four», φωτογραφίζονται μαζί. Ντυμένοι στα μαύρα, εμφανίστηκαν δίπλα-δίπλα στους χώρους του κτήματος, το οποίο ήταν η κατοικία της Ελισάβετ για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο ετών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19. Τα δύο ζευγάρια περπάτησαν και απαθανατίστηκαν μαζί την ώρα που κοιτούσαν τα λουλούδια και τα γράμματα που είχαν τοποθετήσει στο έδαφος οι Βρετανοί πολίτες ως ένδειξη πένθους.

Στη συνέχεια χωρίστηκαν για να χαιρετίσουν και να συνομιλήσουν με κόσμο και να δεχθούν τα συλλυπητήριά τους.

Τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκαν εντάσεις μεταξύ της οικογένειας οι οποίες τροφοδοτήθηκαν περαιτέρω αφού ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αποχώρησαν από τους ρόλους τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020. (Harry και Meghan έθιξαν ορισμένα ζητήματα και οι εντάσεις λέγεται πως κλιμακώθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής τους το 2021 με την Oprah Winfrey).

Παρόλα αυτά, ο Harry κράτησε επαφές με κάποιους συγγενείς του. Αυτός και η Meghan επισκέφτηκαν τη βασίλισσα τον Απρίλιο, όταν δήλωσε ότι ήταν «σε εξαιρετική φόρμα» και είχε ακόμα την «εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ της». Ήταν το πρώτο κοινό ταξίδι των Sussexes στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που μετεγκαταστάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο 38χρονος είχε ταξιδέψει μόνος του κάποιες φορές στη χώρα του, μεταξύ άλλων για να παραστεί στην κηδεία του παππού του πρίγκιπα Φίλιππου, το 2021.

Θυμίζουμε επίσης πως το ζευγάρι βρέθηκε στη χώρα και για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, όπου φωτογραφήθηκαν με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενώ όπως είναι γνωστό οι δυο τους βρίσκονταν στο Λονδίνο για τα βραβεία WellChild όταν ενημερώθηκαν για τη σοβαρότητα της κατάστασης της Ελισάβετ.

Η επανασύνδεσή τους με την Kate και τον William στο Γουίνδσορ ήρθε μια ημέρα αφότου ο βασιλιάς απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα και στους δύο γιους του σε μια προηχογραφημένη ομιλία, κατά την οποία επιβεβαίωσε ότι ο William και η Kate θα φέρουν πλέον τους τίτλους πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας. Τίτλος που κατείχε προηγουμένως η αείμνηστη μητέρα των παιδιών του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Στην τηλεοπτική του ομιλία, ο Κάρολος είπε επίσης: «Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό». Οι Sussexes μετακόμισαν στη Βόρεια Αμερική μετά την βασιλική τους έξοδο και ζουν στην Καλιφόρνια με τα παιδιά τους, Archie Harrison και Lili "Lilibet" Diana, τα οποία τώρα έχουν επίσης επίσημα το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τίτλους πρίγκιπα και πριγκίπισσας.

Λίγο νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου (10/9), ο William μοιράστηκε μία ανακοίνωση- αφιέρωμα στην αείμνηστη γιαγιά του στο Instagram. «Την Πέμπτη, ο κόσμος έχασε έναν εξαιρετικό ηγέτη, του οποίου η δέσμευση για τη χώρα, τα βασίλεια και την Κοινοπολιτεία ήταν απόλυτη. Θα ειπωθούν τόσα πολλά τις επόμενες μέρες για το νόημα της ιστορικής της βασιλείας», είπε και συνέχισε, «Εγώ, ωστόσο, έχασα μια γιαγιά. Και ενώ θα θρηνήσω την απώλειά της, νιώθω επίσης απίστευτα ευγνώμων».