H πριγκίπισσα Charlene γίνεται σήμερα 45 ετών: Οι στιγμές-ορόσημα στη ζωή της

Τσακιρίδου Χριστίνα
H πριγκίπισσα Charlene γίνεται σήμερα 45 ετών: Οι στιγμές-ορόσημα στη ζωή της

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό, ο γάμος με τον πρίγκιπα Αλβέρτο και η ζωή στο παλάτι του Μονακό.

Εορταστικό κλίμα επικρατεί σήμερα στο παλάτι του Μονακό αφού η βασιλική οικογένεια γιορτάζει τα 45α γενέθλια της πριγκίπισσας Charlene. Η εορτάζουσα φημολογείται πως πέρασε μια ξεχωριστή ημέρα με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο, και τα οκτάχρονα δίδυμά τους, τον πρίγκιπα Jacques και την πριγκίπισσα Gabriella.

Η «θλιμμένη πριγκίπισσα», όπως την αποκαλούν επέστρεψε στη δημόσια ζωή στο Μονακό την περασμένη άνοιξη, αφού μια μόλυνση στο αυτί, τη μύτη και το λαιμό την ανάγκασε να παραμείνει στη Νότια Αφρική για μεγάλο μέρος του 2021.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος επιβεβαίωσε πρόσφατα στο περιοδικό People ότι μαζί με τη Charlene θα παρευρεθούν στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ' στο Λονδίνο στις 6 Μαΐου. Το μόνο σίγουρο είναι πως η πριγκίπισσα θα επιλέξει να φορέσει κάτι άκρως εντυπωσιακό για την περίσταση, μονοπωλώντας τα βλέμματα.

H πολυτάραχη ζωή της πριγκίπισσας Charlene

Η κολυμβητική καριέρα της

Η Charlene Lynette Wittstock γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1978 στο Bulawayo της Ροδεσίας (τωρινή Ζιμπάμπουε) από τους Michael και Lynette Wittstock. Έχει δύο μικρότερα αδέρφια, τον Gareth και τον Sean. Η οικογένειά της μετακόμισε στη Νότια Αφρική το 1989 όταν η Charlene ήταν 12 ετών.

Η Charlene έχει ασχοληθεί ενεργά με την κολύμβηση και στο παρελθόν κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο στους αγώνες του 1999 του All-Africa games στο Johannesburg.

Η πριγκίπισσα του Μονακό εκπροσώπησε ετη Νότια Αφρική στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας το 1998 και το 2002, κερδίζοντας ένα ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4 x 100 μ. μικτή στον τελευταίο αγώνα. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας 4 x 100m μικτών γυναικών της Νότιας Αφρικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ του 2000, όπου τερμάτισε πέμπτη.

Η γνωριμία με τον πρίγκιπα Αλβέρτο

Η Ολυμπιονίκης της κολύμβησης και ο πρίγκιπας Αλβέρτος συναντήθηκαν στο Mare Nostrum στο Μονακό το 2000 και έκαναν το ντεμπούτο τους ως ζευγάρι στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2006.

Σε συνέντευξή της στη Vogue το 2011, η Charlene δήλωσε: «Η πρώτη μας δημόσια εμφάνιση ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006. Ο Άλμπερτ με έκανε να χαλαρώσω. Ήταν ξεκάθαρο ότι μοιραζόμασταν τα ίδια πάθη. Και οι δύο γίναμε πολύ συναισθηματικοί βλέποντας τους αθλητές. Ο αθλητισμός είναι ο κοινός παρονομαστής της ζωής μας».

Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του το 2010 και ο γάμος του τον Ιούλιο του 2011 έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Στο μεγάλο της comeback η πριγκίπισσα Charlene ξεπέρασε και την Kate και οι αριθμοί μιλούν

Η αγάπη της για την μόδα

Η πριγκίπισσα Charlene φημίζεται για τις κομψές ενδυματολογικές της επιλογές. Σε κάθε της δημόσια εμφάνιση η 45χρονη επιλέγει δημιουργίες των μεγάλων οίκων μόδας και παραδίδει μαθήματα στυλ.

Η περιπέτεια με την υγεία της

Την ώρα που ο πρίγκιπας Αλβέρτος παρουσίαζε την Charlene μια γυναίκα με προβλήματα ψυχικής υγείας, φίλοι της από το Μονακό τόνιζαν στην Page Six πως η βασιλική οικογένεια του Μονακό προσπαθούσε να υποβαθμίσει την περιπέτεια που έζησε η Charlene στην Αφρική:

«Είναι άδικο που παρουσιάζεται σαν να έχει κάποιο πρόβλημα ψυχολογική ή ψυχικής υγείας, δεν ξέρουμε για ποιο λόγο το Παλάτι δεν λέει πως η πριγκίπισσα παραλίνο να πεθάνει στη Νότιο Αφρική», τόνισε πηγή από το περιβάλλον της 45χρονης, εξηγώντας πως η μόλυνση που έπαθε η πριγκίπισσα στη μύτη, το αυτί και τον λαιμό είχε σαν αποτέλεσμα να πάθει μια μεγάλη επιπλοκή στο προηγούμενο χειρουργείο της και να επηρεαστεί η κατάποση.

Tα 8α γενέθλια των διδύμων

Τον Δεκέμβριο η πριγκίπισσα Charlene και ο πρίγκιπας Αλβέρτος γιόρτασαν τα 8α γενέθλια των δίδυμων παιδιών τους, της πριγκίπισσας Gabriella και του πρίγκιπα Jacques. Μετά την περιπέτεια της υγείας της η 45χρονη δείχνει να έχει γυρίσει σελίδα και να σχεδιάζει το μέλλον.

https://www.instagram.com/p/Cl_rpCaIwly

H royal οικογένεια του Μονακό πέρασε τη γιορτινή μέρα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο του Μονακό όπου βοήθησαν την μεταφορά μικρών χελωνών στο «The Turtle Village» της Σενεγάλης. Τα δίδυμα παιδιά τους είχαν την ευκαιρία να κρατήσουν κάποιες από τις χελώνες και έδειχναν να απολαμβάνουν την έξοδο με τους γονείς τους στο έπακρο.

https://www.instagram.com/p/Cl_U0FvIk9Z

Οι ευτυχισμένοι γονείς διοργάνωσαν ένα πάρτι γενεθλίων στο Παλάτι όπου φίλοι και συγγενείς των παιδιών απόλαυσαν τις δύο τούρτες αλλά και την υπέροχη διακόσμηση. Η πριγκίπισσα Charlene μοιράστηκε μια σειρά από throwback φωτογραφίες των παιδιών της στο Instagram, τις οποίες άντλησε από διάφορες δημόσιες οικογενειακές τους εμφανίσεις.

Πηγή κεντρικής: apimages.com