Η πικάντικη λεπτομέρεια για τα βιβλία που είχε ο πρίγκιπας Φίλιππος στο Παλάτι

Η πικάντικη λεπτομέρεια για τα βιβλία που είχε ο πρίγκιπας Φίλιππος στο Παλάτι

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που αφορούν την βρετανική βασιλική οικογένεια ακόμα και... μετά θάνατον!

Ο φωτογράφος Julian Calder μιλώντας στο A Right Royal Podcast του βρετανικού HELLO, αποκάλυψε πως, κατά τη διάρκεια μίας φωτογράφισης, ανακάλυψε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ανάμεσα στα βιβλία του ένα αντίτυπο γνωστού sex book.

Συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά «Κάποτε έκανα ένα πορτρέτο του πρίγκιπα Φίλιππου στο γραφείο του. Κοιτάζοντας μέσα από τον φακό, σκέφτηκα “θεέ μου, ακριβώς πίσω από το δεξί του αυτί υπάρχει ένα βιβλίο -το The Joy of Sex-”.

Τελικά, ο Calder είπε στον πρίγκιπα Φίλιππο «μήπως πρέπει να το μετακινήσουμε αυτό»; Εκείνος αντιμετώπισε το ζήτημα με χιούμορ και έβαλε τον ιπποκόμο του να το μετακινήσει.

Το βιβλίο The Joy of Sex εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1972 και έγινε international best seller.

Φυσικά, είναι γνωστό ότι ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ είχε συζητηθεί πολλές φορές για την αδυναμία του στις γυναίκες, όπως επίσης και για τις πιθανές ερωμένες του. Το The Crown, άλλωστε, έκανε και τις σχετικές «αποκαλύψεις».

Μάλιστα, αυτές οι φήμες έχουν εκτοξεύσει την περιέργεια όσων παρακολουθούν τα royal news, σχετικά με τις πιθανές εκπλήξεις που -ίσως- υπάρξουν στη διαθήκη του, η οποία, όμως, θα παραμείνει σφραγισμένη για 90 χρόνια.

Γιατί η διαθήκη του πρίγκιπα Φίλιππου θα μείνει σφραγισμένη για 90 χρόνια;

Σύμφωνα με τον βρετανικό νόμο, μια διαθήκη μπορεί να είναι δημόσια διαθέσιμη, εφόσον έχει γραφτεί πριν τον θάνατο του εκλιπόντος και καθένας μπορεί να ζητήσει και να λάβει αντίγραφό της πληρώνοντας ένα παράβολο.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, όλοι μπορούν να ζητήσουν να σφραγιστεί η διαθήκη, οπότε κάπως έτσι γίνεται ιδιωτική.

«Ιστορικά, τα δικαστήρια έχουν εγκρίνει τέτοιες αιτήσεις μόνο για ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Δεν είναι σαφές υπό ποιες - εάν υπάρχουν, άλλες συνθήκες- το δικαστήριο θα μπορούσε να συμφωνήσει να κρατήσει μια διαθήκη ιδιωτική», τόνισαν οι δικηγόροι Geoff Kertesz και Judith Swinhoe-Sanden στο CNN.

Φυσικά καθένας μπορεί να αναρωτηθεί τι κρύβει αυτή η διαθήκη και πρέπει να σφραγιστεί για 90 ολόκληρα χρόνια. Αν η Guardian κερδίσει την υπόθεση, είναι πιθανό να το μάθουμε.

Μία τέτοια περίπτωση στην πρόσφατη ιστορία της οποίας η διαθήκη δημοσιοποιήθηκε ήταν η Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Πάντως στην υπόθεση της διαθήκης του Φίλιππου, ο δικαστής φαίνεται να εξήγησε πως υπάρχει πια μια σύμβαση για τη σφράγιση μιας διαθήκης «μετά τον θάνατο ενός ανώτερου μέλους της Βασιλικής Οικογένειας». Περαιτέρω, ειπώθηκε πως τέτοιου είδους αιτήσεις ακούγονταν πάντα κατ' ιδίαν και ήταν πάντα αποδεκτές. Υπάρχουν τουλάχιστον 30 διαφορετικοί φάκελοι με διαθήκες μελών της βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους, της μητέρας της βασίλισσας και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας από το 2002.