Ο Νίκος Κουκάς τρεντάρει ως «Γεράσιμος» από το Μαύρο Ρόδο και καθόλου δεν τον ενοχλεί

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Νίκος Κουκάς τρεντάρει ως «Γεράσιμος» από το Μαύρο Ρόδο και καθόλου δεν τον ενοχλεί

Ο ηθοποιός μιλάει στο Queen.gr για τις σπουδές του στην Αμερική και το modeling, για τις προκλήσεις και τις τρέλες της ζωής του, αλλά και για τη «δουλειά» που κάνει με τον εαυτό του για να αλλάξει όσα τον ενοχλούν. 

Είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα τηλεοπτικά πρόσωπα της χρονιάς και μπήκε σχεδόν αθόρυβα στη μικρή μας οθόνη στον ρόλο του «Γεράσιμου» στο «Μαύρο Ρόδο». Είναι μόλις 26 ετών, αλλά ήδη έχει καταφέρει να κάνει αίσθηση με την καλλιτεχνική του παρουσία φέτος, σε μία χρονιά που μόνο φτωχή δεν τη λες σε παραγωγές. Μετά από 4 χρόνια σπουδών στην υποκριτική στην Νέα Υόρκη και μια ολιγόμηνη εμπειρία στο modeling, ο Νίκος Κουκάς μιλάει για τη ζωή του στο Queen.gr. Για το πώς αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό, για τον τυχαίο τρόπο που επέστρεψε στην Ελλάδα, για τον φετινό του ρόλο και όσα θα δούμε στη συνέχεια στο σίριαλ, αλλά και για την ανάγκη του να μην εφησυχάζει ποτέ, για τις τρέλες του, για την σειρά που του είχαν προτείνει πριν το «Μαύρο Ρόδο« και την σκληρή αυτοκριτική που κάνει στον εαυτό του.

«Όταν πήγα στην Νέα Υόρκη νόμιζα ότι είμαι σε λούνα πάρκ»

Μικρός ονειρεύοταν να γίνει ζωγράφος αλλά μία παράσταση στο Γυμνάσιο τον έκανε να αλλάξει γνώμη. Δραστήριος και ανήσυχος, καθώς ήταν, αποφάσισε μόλις τελείωσε το σχολείο να φύγει αμέσως για την Αμερική για να σπουδάσει υποκριτική στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΝΥU TISCH SCHOOL OF THE ARTS), όπου τα κριτήρια εισαγωγής των σπουδαστών είναι πολύ αυστηρά. Αλλά μάλλον ο Νίκος Κουκάς ως ιδιοσυγκρασία έχει έφεση στα δύσκολα. Φαίνεται και από τον ρόλο του στο «Μαύρο Ρόδο».

Γιατί ήθελες να μπεις σε μία δύσκολη σχολή; Σε τι θα σε βοηθούσε αυτό στη συνέχεια;

Σίγουρα είχα μεγάλες προσδοκίες αλλά σε εκείνη την ηλικία δεν έχεις ακόμη ξεκάθαρο στο μυαλό σου τι θέλεις και τι είναι αυτό που θα κυνηγήσεις στη συνέχεια. Χωρίς καμία σκέψη είπα «πάμε και όπου βγει». Τώρα πια αναρωτιέμαι και εγώ πώς το έκανα. Αν πήγαινα τώρα στη Νέα Υόρκη θα μου φαινόταν τεράστιο αυτό το βήμα και θα έλεγα σίγουρα «ποιος είμαι εγώ πού πάω να το κάνω»;

Τη Νέα Υόρκη πρόλαβες να την χαρείς ως πόλη, να διασκεδάσεις, να τη γνωρίσεις;

Τα υπερ - χάρηκα αυτά τα χρόνια που έμεινα στην Αμερική. Είχα βέβαια πολλή μελέτη και πρακτική, αλλά στα 18 μου που πήγα στην Νέα Υόρκη αντιμετώπισα την πόλη σαν λούνα πάρκ (γελάει). Για πρώτη φορά στη ζωή μου έμενα μόνος μου, προφανώς και θα έκανα τα πάντα για να διασκεδάσω.

https://www.instagram.com/p/BrQ4y_Gldpj

Οι γονείς σου είχαν αυτή την ανησυχία που έχουν οι ελληνικές οικογένειες που αφήνουν για πρώτη φορά μόνο του το παιδί τους και μάλιστα σε μία ξένη χώρα;

Α, καθόλου δεν ήταν έτσι οι γονείς μου. Ίσα - ίσα με έσπρωξαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ήθελαν να γίνω ανεξάρτητος. Όπως και τα αδέλφια μου, που επίσης σπούδασαν στο εξωτερικό, αλλά σε επαγγέλματα που δεν είχαν σχέση με το δικό μου, στα Οικονομικά και στην Νομική. Παρόλο που δεν είχαμε άμεση σχέση με την τέχνη, μας άρεσε πολύ τόσο το θέατρο όσο και ο κινηματογράφος. Μικρός βέβαια ονειρευόμουν να γίνω ζωγράφος. Αλλά σε μία παράσταση που κάναμε στο σχολείο μου όταν ήμουν στην Α' Γυμνασίου αποφάσισα πως θέλω να γίνω ηθοποιός.

Ο γαλανομάτης πρωταγωνιστής του «Μαύρου Ρόδου» Νίκος Κουκάς, είναι το νέο crush των fans

Το διάστημα που ήσουν στην Αμερική, χρειάστηκε να κάνεις κάποια άλλη δουλειά για να έχεις επιπλέον εισόδημα;

Κάπως έτσι προέκυψε στη ζωή μου το modeling. Τυχαία, μέσω ενός γνωστού μου που μου πρότεινε μία δουλειά και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω, γιατί μου φαινόταν ενδιαφέρον να ασχοληθώ με τον κόσμο της μόδας. Θα με βοηθούσε και στην υποκριτική, στην εξοικείωση που θα είχα με την κάμερα, σαν να υποδυόμουν κάποιους ρόλους. Με ένα κλικ μπορείς να αποτυπώσεις μία ολόκληρη προσωπικότητα. Η εμπειρία μου κράτησε για μερικούς μήνες μόνο σε κάποια editorial και σε κάποιες πιο commercial παραγωγές.

https://www.instagram.com/p/BuufaNvFJOk

Η απορία μου είναι ωστόσο γιατί επέστρεψες στην Ελλάδα μετά από μία τόσο ενδιαφέρουσα εμπειρία. Δεν θα είχες καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές στην Αμερική;

Γύρισα στην Ελλάδα επειδή έληξε η βίζα μου και δεν μπορούσα να την ανανεώσω, δεν είχα σκοπό να γυρίσω μόλις πήρα το πτυχίο μου. Είχα ήδη αναπτύξει ένα κύκλο γνωριμιών στη Νέα Υόρκη, είχα κάνει κάποιες δουλειές και πήγαιναν πολύ καλά τα πράγματα. Αλλά έτυχα την εποχή επί προεδρίας Τράμπ, που είχαν αλλάξει οι κανονισμοί για όλους τους μετανάστες και όσους σπούδαζαν στην Αμερική. Και η επιστροφή ήταν δύσκολη γιατί εδώ δεν γνώριζα κανέναν. Έπρεπε να αναπροσαρμόσω τη ζωή μου και αυτό δεν μου άρεσε. Μου αρέσουν μεν οι αλλαγές αλλά αγαπώ και τη σταθερότητα.

https://www.instagram.com/p/Cj-bVAHo7iU

Επειδή σου αρέσουν οι αλλαγές, ποια είναι η μεγαλύτερη τρέλα που έχεις κάνει;

Πολλές! (γελάει). Από extreme sports μέχρι ό,τι μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και ελεύθερη πτώση έχω κάνει.

Πώς προέκυψε το «Μαύρο Ρόδο»;

Με είχε πάρει τηλέφωνο η casting director, Μιράντα Ρωνσταντή (σ.σ υπεύθυνη και για το κάστ στις «Άγριες Μέλισσες», τον «Σασμό» και τον «Παράδεισο των Κυριών») και μου πρότεινε να κάνω μία οντισιόν. Είχαμε ξανασυναντηθεί στο παρελθόν για ένα casting για τον «Παράδεισο των Κυριών», αλλά τότε δεν μπορούσα να συμμετέχω γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις. Κάπως έτσι προέκυψε στη συνέχεια ο ρόλος στο «Μαύρο Ρόδο». Ο ρόλος του «Γεράσιμου» μου φαινόταν αρχικά αρκετά δύσκολος.

https://www.instagram.com/p/CjNFC6go5Ry

Γνώριζες κάποιον ηθοποιό από το υπόλοιπο κάστ;

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με την Κατερίνα Διδασκάλου το καλοκαίρι στην ταινία για τη Μελίνα Μερκούρη και με την Ευθαλία Παπακώστα στο παρελθόν σε μία άλλη ταινία. Το αστείο είναι πως και στην ταινία που αφορά τη Μελίνα Μερκούρη (δεν είναι αυτοβιογραφική), κάνω ένα παιδί του χωριού με μηχανάκι, όπως στη σειρά (γελάει). Και δεν οδηγώ καν μηχανή. Απλά χρειάστηκε να μάθω και να βγάλω δίπλωμα για την ταινία.

https://www.instagram.com/p/CksZaxUoPk3

Η επιτυχία της σειράς είναι ένα καλό εισητήριο και για όσα θέλεις να κάνεις στη συνέχεια στο θέατρο;

Έχει μία πολύ μεγάλη δυναμική η τηλεόραση, δεν το συζητώ, αν και δεν είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ, δεν ήταν στις προτεραιότητές μου. Από άποψη ρυθμών είναι πολύ απαιτητική. Δυσκολεύτηκα ως «Γεράσιμος» να βρω τα πατήματά μου, τρέχουμε πολύ στην τηλεόραση, είναι εντελώς διαφορετικοί οι χρόνοι σε σχέση με το θέατρο. Το φοβόμουν, αλλά χαίρομαι που το έκανα.

Ως «Γεράσιμο», σε βλέπουμε ήρεμο. Θα δούμε και το άλλο σου πρόσωπο στην συνέχεια; Να γίνεσαι πιο ζηλιάρης, πιο διεκδικητικός για να κερδίσεις την Ελισάβετ;

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας διάφορες ποιότητες, έχουμε πολλούς εαυτούς. Ας πούμε ότι τα γεγονότα μπορεί να με επηρεάσουν για να βγουν διάφορες πτυχές του χαρακτήρα μου στην επιφάνεια, πτυχές «που δεν είναι αναμενόμενες.

Ποιον «δικό σου εαυτό» ως Νίκος δεν αγαπάς και θέλεις να διορθώσεις;

Αυτόν που είναι επικριτικός προς εμένα, όχι προς τους άλλους. Αυτοτιμωρούμαι. Είναι όμως κάτι που θέλω να διορθώσω, το δουλεύω ακόμη. Είμαι σε μία συνεχή εγρήγορση και αναζήτηση.

Δες εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα