Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και η Αθηνά Ροδίτου μιλάει για τις μικρές της νίκες πριν τη «Μυρτώ»

Κατερίνα Μπούσιου
Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και η Αθηνά Ροδίτου μιλάει για τις μικρές της νίκες πριν τη «Μυρτώ»

Η ηθοποιός που έγινε η πέτρα του σκανδάλου στους «Παγιδευμένους», μιλάει στο Queen.gr για τη μετάβαση από την Κύπρο στην Αθήνα, για την οικογένειά της και το φετινό, διπλό, τηλεοπτικό της ντεμπούτο. 

Η 24άχρονη Αθηνά Ροδίτου, ή όπως είναι γνωστή τους τελευταίους μήνες στους fans της σειράς αλλά και στους χρήστες του Twitter, η «Μυρτώ» από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι» έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει στη φετινή, τηλεοπτική σεζόν. Η κυπριακής καταγωγής ηθοποιός, μιλάει στο Queen.gr για αυτό το υπέροχο ταξίδι στην τέχνη που ξεκίνησε μόλις από τα 7 της χρόνια όταν βρέθηκε να παίζει στο πλευρό της επίσης ηθοποιού μαμά της, για την εφηβεία της, για την αμηχανία της απέναντι στην μεγάλη δημοσιότητα που απέκτησε λόγω της σειράς, για τα σχόλια που της κάνουν στα social media, αλλά και για την ανασφάλεια που νιώθουν τα κορίτσια της δικής της γενιάς σε ό,τι αφορά την προσωπική τους ζωή.

«Αισθάνομαι αμήχανα και άβολα με τη δημοσιότητα»

Μπορεί προς το παρόν να βλέπουμε την «Αθηνά», σε flashback και ως το κορίτσι που ξεκίνησε τη δράση και το σασπένς στη σειρά «Παγιδευμένοι», αλλά σε λίγο καιρό θα τη θαυμάσουμε και σε ένα πιο κωμικό ρόλο στο «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη», σαν κόρη της Κατερίνας Ζαρίφη και του Σπύρου Πούλη αλλά και στην παράσταση «Cork» στη κεντρική σκηνή του Θεάτρου «Broadway».

https://www.instagram.com/p/CkcAjxOKBHy

Άθελά σου, λόγω του ρόλου σου στη σειρά «Παγιδευμένοι», έγινες η πέτρα του σκανδάλου γιατί από εσένα ξεκίνησαν όλα. Πώς αισθάνεσαι για αυτή την τόσο καλή, φετινή επαγγελματική συγκυρία;

Ναι, έτσι είναι, εξαιτίας μου έγιναν όλα στη σειρά (γελάει). Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτή την παραγωγή. Συνεργάζομαι με όσους θαυμάζω και με ηθοποιούς που βοηθούν πολύ εμάς τους μικρότερους στο ξεκίνημά μας. Το κλίμα είναι υπέροχο στα γυρίσματα.

https://www.instagram.com/p/Ci-xvVdKevl

Ποιοι σε βοηθούν και σε συμβουλεύουν;

Όλοι τους, μα περισσότερο η Ντίνα Μιχαηλίδου και ο Δημήτρης Ξανθόπουλος, δηλαδή οι τηλεοπτικοί μου γονείς που έχουν και μία μεγάλη σταδιοδρομία στο θέατρο.

«Δεν ανασαίνουμε» - Τα δάκρυα του Λαγούτη και του Λεβεντογιάννη λύγισαν το κοινό στους Παγιδευμένους

Στην πραγματική σου οικογένεια είχες καλλιτεχνικά ερεθίσματα από μικρή;

Ο παππούς μου ήταν συγγραφέας και σκηνοθέτης, ο μπαμπάς μου είναι σκηνοθέτης επίσης και η μαμά μου είναι ηθοποιός. Από μικρή, όπως καταλαβαίνεις, μεγάλωσα μέσα στην τέχνη. Έχω κάνει σπουδές στο μουσικό θέατρο, στο τραγούδι και στον χορό.

https://www.instagram.com/p/B7v_XZJFvyy

Δεν σκέφτηκες ποτέ να κάνεις κάτι διαφορετικό; Να ξεφύγεις από την οικογενειακή παράδοση;

Επειδή ήμουν πάρα πολύ καλή μαθήτρια στο σχολείο η μαμά μου φρόντιζε όταν ήμουν μικρότερη να μου λέει πως έχω και άλλες επιλογές στη ζωή μου. Βέβαια με υποστήριξε, τόσο εκείνη όσο και ο πατέρας μου, στην απόφαση που πήρα να ασχοληθώ με την υποκριτική. Είχα μανία μικρή με τα μιούζικαλ, έβλεπα συνέχεια ταινίες, για αυτό και ξεκίνησα μπαλέτο και σύγχρονο χορό. Γνώριζα την αβεβαιότητα αυτής της δουλειάς γιατί τη ζούσα και μέσω των γονιών μου αλλά με τίποτε δεν ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό.

Αληθεύει ότι για πρώτη φορά τηλεόραση έκανες στην Κύπρο στα 7 σου χρόνια;

Έπαιξα σε μία τηλεοπτική σειρά μαζί με την μαμά μου και μάλιστα ο ρόλος μου ήταν να την υποδυθώ σε μικρή ηλικία σαν ένα μικρό flashback στη ζωή της ηρωίδας της. Από ότι θυμάμαι σκηνοθέτης ήταν ο παππούς μου μαζί με τον πατέρα μου. Ήταν οικογενειακή υπόθεση (γελάει). Το έζησα στο φουλ και μου άρεσε πολύ.

https://www.instagram.com/p/B6wx8NQlHuv

Μετά από αυτό έγινες και η πιο δημοφιλής στο σχολείο σου;

Α, καθόλου. Ήμουν πάρα πολύ ντροπαλή όταν ήμουν μικρή. Η καλή μαθήτρια, η ντροπαλή που δεν μιλάει πολύ.

Βλέπουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η τηλεοπτική ηρωίδα που υποδύεσαι, η Μυρτώ, με φίλους σε περίεργα κυκλώματα και ναρκωτικά. Αντιμετώπισες στο φιλικό σου περιβάλλον, ως έφηβη, παρόμοιες καταστάσεις;

Δεν έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις στο φιλικό μου περιβάλλον. Ήμουν προσεκτική αλλά και πολύ καλά προετοιμασμένη για τέτοιες καταστάσεις από τους γονείς μου. Πρόσεχα με ποιους κάνω παρέα και με ποιους μοιράζομαι τα πάντα στη ζωή μου, σε ποιους λέω τα προσωπικά μου...

https://www.instagram.com/p/B7ln-02FLq6

«Για τα κορίτσια της γενιάς μου η ανασφάλεια είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που μας απασχολεί»

Δήλωσες ντροπαλή. Άρα να υποθέσω πως αισθάνεσαι και λίγο αμήχανα, με την δημοσιότητα που έχεις λόγω τηλεόρασης;

Αισθάνομαι αμήχανα και άβολα. Μου αρέσει όμως που παίρνω από τον κόσμο τόσο μεγάλη αγάπη. Δεν το περίμενα. Το να σε αγαπήσει ο κόσμος μέσα από έναν χαρακτήρα που υποδύεσαι, είναι κάτι το σπουδαίο. Λαμβάνω πάρα πολλά μηνύματα στα social στα οποία και απαντώ. Τους αισθάνομαι σαν φίλους μου. Βέβαια όσοι με συναντούν στο δρόμο, δεν με φωνάζουν απλά «Μυρτώ» αλλά μου λένε: «Α, τελικά, ζεις»; (γελάει)

Σε φλερτάρουν;

Όχι. Πιστεύω ότι όταν σε βλέπει κάποιος στη τηλεόραση, δύσκολα σε πλησιάζει, θεωρώντας πως είσαι σνομπ και πως δεν θα μπορέσει εύκολα να σε προσεγγίσει. Ενώ εγώ είμαι το ακριβώς αντίθετο γιατί είμαι προσιτή.

https://www.instagram.com/p/CW0z5BFN9qA

Για τα κορίτσια της δικής σου γενιάς ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση;

Νομίζω πως είναι η ανασφάλεια, σε πολλά επίπεδα. Ακόμη και τώρα που έχω μετακομίσει από την Κύπρο στην Αθήνα, δεν μου είναι εύκολο για παράδειγμα, να κυκλοφορώ μόνη μου. Είναι δύσκολη η εποχή. Για τα κορίτσια της γενιάς μου και στα προσωπικά. Δύσκολα κάνουμε σχέσεις και δεν μιλάω μόνο για εμάς τα κορίτσια, αλλά και για τα αγόρια. Σκεφτόμαστε πολύ, δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και δεν θέλουμε να δεσμευτούμε. Και εγώ υπεραναλύω όσα μου συμβαίνουν. Αν δεν γινόμουν ηθοποιός, σίγουρα θα μπορούσα να γίνω ψυχολόγος.

Σε εσένα έρχονται οι φίλες σου όταν θέλουν συμβουλές;

Είμαι αυτή η φίλη. Που τα βάζει όλα κάτω και βρίσκει τις λύσεις (γελάει).

https://www.instagram.com/p/Cji_OzAor_6

Εκτός από τηλεοπτική «Μυρτώ», είσαι και η «κόρη» της Κατερίνας Ζαρίφη και του Σπύρου Πούλη, στο «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» του MEGA.

Δεν μπορώ να κάνω ούτε μία σκηνή μαζί τους. Γελάμε συνέχεια. Εκεί ηλικιακά κάνω τη μικρότερη. Μου φάνηκε δύσκολο από το δράμα να κάνω μετά κωμωδία. Αλλά περνάω υπέροχα. Τόσο η Κατερίνα όσο και ο Σπύρος είναι υπέροχοι άνθρωποι είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μαζί τους. Όπως και να πάω στο γύρισμα, σε όποιο mood και να βρίσκομαι, φεύγω πάντα πολύ χαρούμενη. Καμία σχέση με το «ξύλο» που έτρωγα στους «Παγιδευμένους», λόγω του ρόλου μου ως «Μυρτώ» (γελάει).

Δες εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα