Νιώθεις ότι η δουλειά σού «τρώει» όλη τη μέρα; Λειτούργησε διαφορετικά

Νατάσσα Σχοινά
Νιώθεις ότι η δουλειά σού «τρώει» όλη τη μέρα; Λειτούργησε διαφορετικά

Η απάντηση κρύβεται στα πιο απλά πράγματα.

Η εργασία μας σαφώς και είναι ένας τρόπος να βγάζουμε χρήματα και να μπορούμε να τακτοποιήσουμε τα προς το ζην. Βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας και έχουμε τα εφόδια για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε κάθε τομέα. Εκείνο το τραπέζι που είδες στη βιτρίνα του συνοικιακού μαγαζιού. Το ταξίδι που πάντα ήθελες να κάνεις αλλά ποτέ δεν έκανες πράξη. Όλα αυτά είναι πράγματα που, καλώς ή κακώς, χωρίς την αντίστοιχη οικονομική άνεση δεν μπορούν να συμβούν.

Τι γίνεται, όμως, όταν η δουλειά σού τρώει τόσο πολύ χρόνο που καταλήγεις να μην προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα γυρνώντας σπίτι;

douleia xronos10 2


Αρχικά, ας πούμε το βασικό. Όταν αφιερώνεις τόσες ώρες από τη μέρα σου σε κάτι, είναι λογικό να μην μπορείς να αποσυνδεθείς πλήρως από αυτό απλώς κλείνοντας την πόρτα. Όμως, αυτό είναι που πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις. Να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να κάνει ένα switch off μόλις τελειώνει το ωράριο. Να φροντίζεις να δουλεύεις όσο πιο παραγωγικά γίνεται ώστε να μη σου μένει δουλειά για το σπίτι. Και μόλις μπαίνεις στον δικό σου χώρο, αυτόν που σε κάνει να νιώθεις άνετα και να χαλαρώνεις, τα επαγγελματικά να μην έχουν χώρο. Κάνε πρόγραμμα. Βάλε μία ταινία να δεις ή τη σειρά που άφησες στη μέση την προηγούμενη εβδομάδα επειδή ήσουν κουρασμένα. Κάνε οτιδήποτε σου δημιουργεί χαρά.

Δε χρειάζεται να διαλέγεις κάθε φορά ή το ένα ή το άλλο. Βρες έναν «έξυπνο» τρόπο για να μπορέσεις να τα συνδυάσεις όλα ή τουλάχιστον μερικά από αυτά. Έτσι, και θα νιώθεις καλύτερα ψυχολογικά και θα είσαι ακόμα καλύτερη στη δουλειά σου. Γιατί δε θα εξαντλούνται οι μπαταρίες σου και δε θα τη βλέπεις ως ένα εμπόδιο στη ζωή σου, αλλά ως έναν τρόπο να γίνεται η καθημερινότητα καλύτερη.