Αν θες να αποταμιεύσεις χρήματα πες «ναι» στα κουπόνια και τον σπιτικό καφέ

Τσακιρίδου Χριστίνα
Αν θες να αποταμιεύσεις χρήματα πες «ναι» στα κουπόνια και τον σπιτικό καφέ

Απλές, καθημερινές λύσεις που θα προφυλάξουν το πορτοφόλι και τον προϋπολογισμό σου. 

H αποταμίευση είναι μια από τις λέξεις που κοντεύουμε να ξεχάσουμε εντελώς στη μετά-covid εποχή. Η ακρίβεια σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και την αλόγιστη χρήση καρτών μας βγάζει κάθε μήνα εκτός budget, χωρίς να προλάβουμε καν να το συνειδητοποιήσουμε.

Καθημερινά ξοδεύουμε χρήματα σε αγαθά που θεωρούμε απαραίτητα χωρίς ωστόσο να μας είναι πάντα τόσο χρήσιμα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα διαθέσιμο ποσό στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, για ένα ταξίδι ή για κάποια άλλη χρήση που εσύ κρίνεις αναγκαία. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου μερικά εύκολα αλλά άκρως αποτελεσματικά tips που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τα έξοδα του μήνα και να ξεκινήσεις ξανά οικονομίες.

Η καριέρα σου δεν ορίζει το ποια είσαι και σου εξηγούμε το γιατί

5 εύκολοι τρόποι για να περιορίσεις τα καθημερινά σου έξοδα

1) Πες ναι στο σπιτικό φαγητό και τον καφέ

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολλά χρήματα θα εξοικονομήσεις αν κόψεις το delivery. Ο καφές και τα διάφορα σνακ που τσιμπολογάς στο γραφείο κάνουν κακό στην διατροφή αλλά και στο πορτοφόλι σου.

2) Απόφυγε να πληρώνεις με κάρτα

Είναι γεγονός ότι από την ημέρα που οι κάρτες έγιναν προέκταση του χεριού μας δεν μπορούμε να βάλουμε χρήματα στην άκρη. Όταν πληρώνεις παντού με κάρτα χάνεις την αίσθηση των χρημάτων με αποτέλεσμα να ξοδεύεις αλόγιστα ποσά. Προτίμησε τα μετρητά για να έχεις πλήρη επίγνωση του μηνιαίου budget σου.

3) Εκμεταλλεύσου κουπόνια και προσφορές

Την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις καφέ ή φαγητό τσέκαρε αν υπάρχουν προσφορές που μπορείς να αξιοποιήσεις. Τα περισσότερα καταστήματα διαθέτουν smart deals που συμφέρουν. Αν πάλι διαθέτεις κουπόνια από τη δουλειά σου, εκμεταλλεύσου τα στο έπακρο.

4) Αποχαιρέτησε οριστικά τις συνδρομές που δεν χρειάζεσαι

Κακά τα ψέματα όλες έχουμε σπαταλήσει χρήματα σε συνδρομές που μας είναι εντελώς περιττές. Αν για παράδειγμα πληρώνεις Νetflix ενώ δεν βλέπεις ούτε μία σειρά, ήρθε η ώρα να «παγώσεις» την συνδρομή σου. Το ίδιο ισχύει και για άλλες εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση.

5) Μοιράσου τα έξοδα μετακίνησης

Με την τιμή της βενζίνης να παραμένει σταθερά στα 2 ευρώ ανά λίτρο, το αυτοκίνητο είναι πλέον πολυτέλεια για αρκετούς Έλληνες. Μια πολύ έξυπνη λύση για να περιορίσεις σημαντικά τα έξοδα μετακίνησης είναι να πηγαίνεις στο γραφείο με μια συνάδελφο ή με τα μέσα μεταφοράς.

Πηγή κεντρικής: pexels.com