Τι κάνω κάθε μέρα για να νιώθω "δυνατή"!

Νικολέττα Ράλλη
Τι κάνω κάθε μέρα για να νιώθω "δυνατή"!

Καλημέρα σας φίλες μου και καλό μήνα!

Στο σημερινό μου ποστ θέλω να μοιραστώ μαζί σας, κάποια μικρά μυστικά που με κρατάνε δυνατή και με κάνουν να αντέχω κατά τη διάρκεια μίας δύσκολης μέρας. Καταρχήν, να σας πω ότι μετά από πάρα πολύ καιρό μπήκα επιτέλους σε ένα πρόγραμμα. Το να έχουμε πρόγραμμα στη ζωή μας, βοηθά πάρα πολύ στην καθημερινότητά μας. Το οτιδήποτε χύμα, είτε πρόκειται για τις δραστηριότητές μας, είτε για την διατροφή μας, μόνο κακό μπορεί να κάνει.
Στο καινούργιο μου σπίτι πλέον και με το καθετί να ξέρω πού βρίσκεται, η μέρα ξεκινάει ως εξής:


Οπωσδήποτε πρωινό!

Έχω ανακαλύψει κάποια δημητριακά με φαγόπυρο, σταφίδα Κορίνθου, ηλιόσπορο, καρύδια και cranberries. Επίσης, ρίχνω και μια γενναία χούφτα goji berries και μια κουτάλια μελιού με γύρη (μπορείτε να το βρείτε σε μπακάλικο).

IMG 5441

Μακριά από το κινητό την ώρα της οδήγησης!
Ναι ξέρω, μπορεί να έχει κίνηση στην Κηφισίας, να θέλετε να τσεκάρετε λίγο τα social media, να διαβάσετε τις ειδήσεις κ.α. αλλά ένα δευτερόλεπτο αφηρημάδας αρκεί για να πάθετε ή να προκαλέσετε μεγάλη ζημιά. Αυτό που κάνω εγώ είναι να βάζω το κινητό μου στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και στο αθόρυβο και εάν θέλει κάποιος να με βρει, θα με βρει.

Ατζέντα και προγραμματισμός!
Δεν φαντάζομαι ότι ο μέσος όρος των αναγνωστριών έχει 226 πράγματα την ημέρα, αλλά μετά από την δική μου προσωπική εμπειρία, θεωρώ ότι το να κρατάμε σημειώσεις και να γράφουμε τα ραντεβού μας σε ένα ημερολόγιο, είναι η μισή δουλειά. Καθαριστήριο, σούπερ μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες κ.α. Ας οργανωθούμε παιδιά!

Το φαγητό μας στις σωστές ώρες!
Το πρωινό μας το τακτοποίησαμε, ας τακτοποιήσουμε τώρα και τα υπόλοιπα γεύματά μας. Ποτέ μα ποτέ, μην τρώτε πρωινό και μετά περιμένετε να «πέσει» η νύχτα για το επόμενο γεύμα. Είναι το λάθος που έκανα την περασμένη χρόνια και έμεινα μισή για τους λάθος λόγους. Δεν έκανα δίαιτα φυσικά, απλά ξέχναγα να τρώω. Φαγητό από το σπίτι είναι πάντα η καλύτερη λύση, και εάν δεν το έχετε με την μαγειρική, πάρτε έτοιμη κομμένη σαλάτα, βάλτε και έναν τόνο, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, λαδάκι, αλατάκι και λίγο καλαμπόκι και θα είστε μια χαρά. Εγώ έχω τα σαλατικά μου έτοιμα από το βράδυ και τον τόνο και το dressing τα προσθέτω την ώρα του γεύματος.

FullSizeRender 7

Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν από μια single εργαζόμενη γυναίκα. Θα σας προσθέσω και αλλά εν καιρώ!

Πάντα μου μιλάτε εδώ και εννοείται οποιαδήποτε ιδέα για άρθρο και έρευνα είναι παραπάνω από δεκτή..

Facebook Twitter Instagram