Μουσακάς

3 SHARES

#tsoulotip: Για να τον κάνουμε πιο ελαφρύ μπορούμε να ψήσουμε τα λαχανικά μας στο φούρνο σε θερμοκρασία 200°C για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

ΥΛΙΚΑ
(Υλικά για ένα ταψί 25x35)
6 Μελιτζάνες
5 Πατάτες
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τον κιμά:
750 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά400 γρ. Πολτό ντομάτας
240 ml Κόκκινο κρασί
80 γρ. Φέτα, τριμμένη
60 ml Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
2 Σπόρους μπαχάρι
1 Φύλλο δάφνης
½ Ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. Κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:
900 ml Γάλα
100 γρ. Βούτυρο
100 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
2 Κρόκους αυγών
Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Δες τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

Θα σε κάνουμε βασίλισσα. Ακολούθησέ μας στο Instagram!
3 SHARES
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies