5 υλικά αρκούν για να φτιάξεις την πιο νόστιμη μηλόπιτα

5 υλικά αρκούν για να φτιάξεις την πιο νόστιμη μηλόπιτα

Το πιο απολαυστικό γλυκό του φθινοπώρου γίνεται με όλα όσα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Διανύουμε αισίως το φθινόπωρο και τα μήλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εποχιακά φρούτα. Σήμερα θα σου δείξουμε πώς να δημιουργήσεις ένα λαχταριστό γλυκό με το φρούτο-πρωταγωνιστή της εποχής. Ο λόγος για την μηλόπιτα, ένα λαχταριστό κέικ-τάρτα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Το δημοφιλές γλυκό έχει πάρα πολλές παραλλαγές και κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της αγαπημένη εκδοχή. Εμείς στο queen.gr βρήκαμε την πιο εύκολη, δοκιμασμένη συνταγή με 5 μόνο υλικά και αξίζει να την δοκιμάσεις.

H απόλυτη συνταγή για μηλόπιτα με 5 μόνο υλικά

Υλικά: ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
6 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 έτοιμες βάσεις τάρτας
Γάλα σόγιας (προαιρετικά)

https://www.instagram.com/p/Cj5aQREoeC8

Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λάδωσε ελαφρά ένα ταψί. Χτύπησε τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τα μήλα και ανακάτεψε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα μήλα.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ξεδίπλωσε τη 1 βάση. Ανασήκωσε προσεκτικά τη ζύμη και τοποθέτησέ την στο ταψί, αφήνοντας λίγη ζύμη κρέμεται από τις έξω πλευρές. Ρίξε την γέμιση από τα μήλα.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε την 2η βάση τάρτας. Βάλε τέσσερις λωρίδες οριζόντια πάνω από τη γέμιση, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ των λωρίδων. Τοποθέτησε τις υπόλοιπες τέσσερις λωρίδες διαγώνια πάνω από τις τέσσερις πρώτες λωρίδες, δημιουργώντας ένα σχήμα ρόμβου μεταξύ των λωρίδων. Δίπλωσε τη ζύμη που κρέμεται πάνω από τις άκρες της κορυφής του πλέγματος.

Crinkle cake: H συνταγή για γλυκό ταψιού με ένα φύλλο κρούστας που έγινε viral στο TikTok

Άλειψε την κορυφή και τις άκρες της μηλόπιτας με φυτικό γάλα της επιλογής σου και πασπάλισε με ζάχαρη. Ψήσε για 50 με 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μηλόπιτα. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: pexels.com