Μπαστουνάκια κολοκυθιού στον φούρνο: τραγανά, χωρίς τηγάνισμα και χωρίς αλεύρι

Πατούλια Κατερίνα
Μπαστουνάκια κολοκυθιού στον φούρνο: τραγανά, χωρίς τηγάνισμα και χωρίς αλεύρι

Τα μπαστουνάκια κολοκυθιού είναι μια πανεύκολη και οικονομική ιδέα για να μετατρέψεις ένα απλό λαχανικό σε κάτι λαχταριστό και ελαφρύ.

Ξεχασέ το τηγάνισμα γιατί με το ψήσιμο στον φούρνο έχεις πολύ λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, χωρίς να θυσιάζεις την απόλαυση. Κι επειδή δεν χρειάζονται αλεύρι, τα μπαστουνάκια κολοκυθιού αυτά, είναι ιδανικά αν αποφεύγεις τη γλουτένη ή αν θέλεις μια πιο υγιεινή εναλλακτική.

Η γεύση τους είναι απαλή, ταιριάζουν τέλεια με διάφορα ντιπ ή σπιτικές σάλτσες, και σίγουρα θα σε βοηθήσουν να βάλεις περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου, είτε για εσένα, είτε για τα παιδιά.

Υλικά

2 μέτρια κολοκυθάκια

2 αυγά χτυπημένα

1 φλιτζάνι αλεσμένη βρώμη ή γλουτέν-φρι φρυγανιά

Μπαχαρικά της επιλογής σου: ρίγανη, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτά μπαστουνάκια.

Βούτηξέ τα πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα με τη βρώμη και τα μπαχαρικά.

Στρώσε τα σε ταψί με λαδόκολλα ή ελαφρώς λαδωμένο.

Ψήσε τα στους 200 °C για 20–25 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.

Σέρβιρέ τα ζεστά με γιαούρτι, χούμους ή αβοκάντο.

Δοκίμασέ τα την επόμενη φορά που θες κάτι ελαφρύ αλλά πεντανόστιμο, θα γίνουν το αγαπημένο σου σνακ!

kolokithakia5.jpg

Cheesecake στο ποτήρι σε 10 λεπτά - χωρίς ψήσιμο

Η πιο εύκολη μακαρονάδα που χρειάζεται μόνο 3 υλικά

Να δοκιμάσεις τη συνταγή του TikTok για «Fluffy Yogurt» αλλά με μια αλλαγή