Τυφλοσούρτης για μαρμελάδες

Τυφλοσούρτης για μαρμελάδες

Με αυτή τη γενική συνταγή για μαρμελάδες μπορείτε με τα φρούτα της αρεσκείας σας να φτιάξετε όποια μαρμελάδα σας κάνει κέφι.

Υλικά
Φρούτα της αρεσκείας σας
Ζάχαρη (η αναλογία φρούτου ζάχαρης είναι 4 προς 3. Δηλαδή για κάθε κιλό φρούτου βάζετε 750 γραμμάρια ζάχαρης.)

Εκτέλεση
1. Βράζετε τα βάζα.
2. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρούτα και τα σκεπάζετε για περίπου 8 -10 ώρες με τη ζάχαρη να βγάλουν το ζουμί τους.
3. Βράστε τα ξαφρίζοντάς τα.
4. Όταν η μαρμελάδα δέσει (όταν δηλαδή βάλετε λίγη σε ένα πιατάκι και σπρώχνοντας με το δάκτυλο κάνει πτυχές), τη βάζετε όπως είναι καυτή στα βάζα που τα βγάζετε από την κατσαρόλα ένα ένα εκείνη την ώρα.
5. Γεμίστε τα βάζα μέχρι επάνω, σκεπάστε τα με διάφανη μεμβράνη, περάστε και από ένα λαστιχάκι και κλείστε τα με τα καπάκια τους.
6. Φυλάξτε τις μαρμελάδες σας σε δροσερό, σκιερό μέρος.