Τι κάνω λάθος και δεν χάνω βάρος;

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Τι κάνω λάθος και δεν χάνω βάρος;

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου,

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί δεν χάνουμε βάρος ενώ «είμαστε σε διατροφή»;

Βάζω τα εισαγωγικά γιατί η αλήθεια είναι πως είναι σχετικό για την καθεμία τι εννοούμε όταν λέμε είμαστε σε διατροφή .

Είμαι σε διατροφή για κάποια μπορεί να είναι ότι σταματάει να τρώει υδατάνθρακες, για κάποια άλλη ότι κόβει τα γλυκά ή ότι τρώει μόνο σαλάτες και φρούτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις; Tέτοιες αιφνίδιες κινήσεις στην αρχή σοκάρουν τον οργανισμό και μπορεί να δούμε ένα ελάχιστο αποτέλεσμα αλλά μετά από λίγες μέρες σταματάει η πρόοδος. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί κουραζόμαστε είτε γιατί αρχίζει και «μπλοκάρει» ο οργανισμός καθώς ενδεχομένως δεν του ταιριάζει αυτό το μοτίβο διατροφής/δίαιτας. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις δεν βλέπουμε καθόλου αποτέλεσμα και περισσότερο απογοητευόμαστε γιατί έχουμε περάσει μια μεγάλη περίοδο στέρησης χωρίς να φτάσουμε στον στόχο μας.

Maria Louiza Vourou x The Wellness Project by Sugarfree 1

Η στέρηση να ξέρετε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι κάτι που συνήθως έχει αρνητικό αντίκτυπο στη διατροφή και το σώμα μας καθώς και το μεταβολισμό μας. Για παράδειγμα αν κάνουμε αποχή από τα γλυκά για πολύ καιρό καταλήγουμε μια ωραία ημέρα να φάμε ό,τι υπάρχει σε γλυκό στο κοντινό ζαχαροπλαστείο. Συνηθώς μια μέρα δεν μας αρκεί και το συνεχίζουμε οπότε ουσιαστικά και αποτέλεσμα δεν έχουμε δει και επιβαρύνουμε περισσότερο τον οργανισμό και την ψυχολογία μας .

Άλλος παράγοντας που για τον οποίο δε βλέπουμε διαφορά στην αλλαγή του βάρους μας είναι πως επιλέγουμε να ακολουθήσουμε όποια διατροφή μας δώσει κάποια φίλη (γιατί την έκανε και εκείνη και είχε αποτέλεσμα). Μπορεί η φίλη σου να βοηθήθηκε αλλά δεν σημαίνει πως ταιριάζει σε όλες.

Η γυμναστική επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στο κάψιμο λίπους. Ακόμα και αν δεν είστε πολύ φανατικές της γυμναστικής βρείτε μια άσκηση που να σας αρέσει. Ακόμα και το περπάτημα (δυναμικό κατά προτίμηση) μπορεί να βοηθήσει αισθητά στην απώλεια βάρους ακόμα και αν δεν κάνετε κάποια συγκεκριμένη διατροφή.

IMG 9010

Η πιο σημαντική για μένα παράβλεψη που συνήθως γίνεται και δεν βλέπουμε αποτέλεσμα στο σώμα μας είναι πως ακολουθούμε διατροφές χωρίς να υπολογίζουμε τις ποσότητες στα γεύματά μας. Είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα . Η σωστή μέτρηση των ποσοτήτων που καταναλώνουμε με βάση το δείκτη μάζας σώματος μας είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε για να ξεκινήσουμε σωστά. Έπειτα παίζει ρόλο να ακολουθούμε μια διατροφή που να μας αρέσει και να έχει αρκετά μικρά γεύματα ελαφριά , χορταστικά και γευστικά. Επειδή ξέρω πόσο το έχετε ανάγκη να αλλάξετε το σώμα μας καθώς χρόνια τώρα δέχομαι τέτοιες ερωτήσεις και μου ζητάτε διατροφές δημιούργησα μαζί με ειδικούς το www.thehealthyplan.gr !

Στο the healthy plan μπορείτε να βρείτε τη διατροφή που ταιριάζει σε Εσάς , στις κατάλληλες ποσότητες και με ωραία εύκολα γεύματα έτσι ώστε να έχετε το πρόγραμμά σας και να δείτε αμέσως διαφορά.

Κάθε εγγεγραμένη the healhtyplanner χάνει με ασφάλεια από 2-4 κιλά το μήνα ανάλογα και το μεταβολισμό. Σε συνδυασμό και με τα προγράμματα γυμναστικής έχετε το τέλειο και αρκετά οικονομικό συνδυασμό που χρειάζεστε! Κάθε μήνα λαμβάνετε 2 διαφορετικές διατροφές μια ανά 15 ημέρες με βάση τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά που θα δώσετε στην πλατφόρμα. Επίσης λαμβάνετε οδηγίες για τη διατροφή σας και συνταγές και παρέχεται υποστήριξη σε ό,τι χρειαστείτε μέσω του mail επικοινωνίας μας. Υπάρχουν και εξιδεικευμένες διατροφές για vegan, vegetarian , για δυσανεξία στη λακτόζη, στη γλουτένη και φυσικά για μεσογειακή διατροφή και μετά από εγκυμοσύνη!

Αυτά είναι μερικά κλασικά λάθη που συνήθως κάνουμε στον αγώνα μας να χάσουμε τα ανεπιθύμητα κιλά. Το μυστικό είναι ένα : σωστά γεύματα, σε σωστές ποσότητες και ιδανικά γυμναστική μαζί!

Έτσι θα μπορέσετε να φτάσετε το στόχο σας και να μην ξανακολλήσει ποτέ η ζυγαριά!

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog

Fit your life the eay way

Υ.Γ περιμένω τα μηνύματά σας στο Instagram: maria_louiza_real και facebook: maria Louiza vourou