Ο οίκος Burberry μόλις παρουσίασε το νέο του λογότυπο και είναι μια ωδή στις ρίζες του

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο οίκος Burberry μόλις παρουσίασε το νέο του λογότυπο και είναι μια ωδή στις ρίζες του

Εσύ τι γνώμη έχεις για το νέο logo του οίκου Burberry; Ο Daniel Lee μας δείχνει τα σχέδια του για το γνωστό βρετανικό οίκο, λίγο πριν παρουσιάσει την ρπώτη του συλλογή στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

«Ο ιππότης επέστρεψε». Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα σχόλια που γράφτηκαν κάτω από το πρώτο post του οίκου Burberry, όπου μας σύστησαν και τη νέα τους εταιρική ταυτότητα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε την πλήρη διαγραφή του feed στο Instagram του Burberry, οπότε όλοι ήμασταν εν αναμονή του νέου λογότυπου της κορυφαίας βρετανικής εταιρίας, η οποία δείχνει πολύ περισσότερα από αυτό που νομίζεις. Μέσω του αρχικού λογότυπου, το οποίο αργότερα παίρνει και τη μορφή μονογράμματος σε πολλές περιπτώσεις, ένας οίκος μας δίνει και μια μικρή γεύση του οράματος του, που στην προκειμένη ήταν κάτι παραπάνω από σαφής.

https://www.instagram.com/p/CoUWHEQIWjf

Για την ιστορία (και για όσους δεν την έχουν παρακολουθήσει) να πούμε ότι το νέο αυτό logo είναι η πρώτη δημόσια ενέργεια του νέου creative director του οίκου Burberry, Daniel Lee, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε την περασμένη άνοιξη, ανέλαβε το τιμόνι της εταιρίας μετά τον λατρεμένο μας Ricardo Tisci, ο οποίος είναι ναι μεν υπερταλαντούχος, αλλά δεν έκανε το σωστό matching με τον οίκο και τις προοπτικές του. Ο Daniel Lee μετά από μία εξαιρετική συνεργασία με τη Bottega Veneta μετακόμισε στο Λονδίνο και επρόκειτο να παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή για την Burberry σε λίγες μόλις ημέρες, στην επερχόμενη Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Οπότε και η αποκάλυψη της νέας εταιρικής ταυτότητας ήρθε πάνω στο κατάλληλο timing και θα δημιουργήσει όλο το buzz, που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Burberry. Τι λέτε, όμως, για το νέο logo;

Πέντε ενημερωμένα σύνολα με το χοντρό πλεκτό σου για να απολαύσεις το χιόνι

https://www.instagram.com/p/CoUR0h-gGbL

To νέο logo της Burberry μας γύρισε πίσω στις ένδοξες βρετανικές του ρίζες και ίσως αυτό ήταν τελικά και το πιο σωστό. Το χρώμα που επιλέχθηκε για το logo ήταν το royal blue και είδαμε ξανά το διάσημο ιππότη της Burberry να επιστρέφει έφιππος. Το διάσημο Equestrian Knight Design της Burberry, το οποίο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1901 (ήταν η νικήτρια συμμετοχή σε δημόσιο διαγωνισμό για το σχεδιασμό ενός νέου λογότυπου) άλλαξε μορφή για τελευταία φορά το 1999, όταν το brand αποφάσισε να αφαιρέσει το γράμμα «S» από το όνομά του, αλλάζοντας από Burberrys σε Burberry. Η επιστροφή του ιππότη είναι ένας ξεκάθαρος φόρο τιμής στην πλούσια παράδοση της εταιρίας. Στο νέο λογότυπο θα παρατηρήσεις, επίσης, και τη λατινική λέξη «prorsum», που σημαίνει «εμπρός». Η Burberry διέθετε παλιότερα μία σειρά, που ονομαζόταν Prorsum, η οποία τελικά ενσωματώθηκε στην κύρια συλλογή, το 2016 υπό τον Christopher Bailey, τον τότε chief creative officer και CEO του brand.

«Ο οίκος Burberry σηκώνει τη σημαία της βρετανικής παράδοσης, του Ηνωμένου Βασίλειου και του πολιτισμού του. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις πλατφόρμες μας ανάλογα, γιατί έχουμε ευθύνη να επικοινωνήσουμε αυτά τα στοιχεία», είχε δηλώσει ο Daniel Lee στο Vogue Runway τον περασμένο Δεκέμβριο. «Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός τρόπος να το εκφράσω, αλλά περισσότερο από το να εκπλήσσω τους ανθρώπους, θα ήθελα πραγματικά να δουν το νέο όραμα και να αισθανθούν καθησυχασμένοι, λέγοντας, "ναι, αυτό έχει νόημα: Έτσι πρέπει να είναι η Burberry".».

Στη νέα καμπάνια που είδαμε σήμερα συμμετέχουν γνωστά πρόσωπα της βρετανικής καλλιτεχνικής σκηνής, τα οποία και φωτογραφήθηκαν μπροστά από περιοχές ορόσημα για την πόλη του Λονδίνου, όπως, η Trafalgar Square και το Albert Bridge. Όλα τα items της φωτογράφισης είναι από παλιότερες συλλογές του οίκου, με έμφαση στην signature καμπαρντίνα της Burberry.