H FKA twings μίλησε για την καμπάνια της στον Calvin Klein που κόπηκε για όλους τους λάθος λόγους

Ναταλία Κατσακιώρη
H FKA twings μίλησε για την καμπάνια της στον Calvin Klein που κόπηκε για όλους τους λάθος λόγους

Και η απάντησή της παίζει παντού στα social media.

Το μόνο θέμα που απασχολεί αυτές τις μέρες το Instagram είναι o Jeremy Allen White και η super hot φωτογράφισή του για τον οίκο Calvin Klein. Ο βραβευμένος πλέον με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός, που το παγκόσμιο κοινό αγάπησε μέσα από το ρόλο του στο «The Bear», έκανε μία από τις πιο πολυσυζητημένες καμπάνιες της χρονιάς για τον κορυφαίο αμερικάνικο οίκο, ποζάροντας μόνο με τα signature εσώρουχα του brand και προκαλώντας κυριολεκτικά αμόκ στις θαυμάστριές του στα social media.

https://www.instagram.com/reel/C1rjX_3Oq0v/

Oι καλογυμνασμένοι κοιλιακοί του είναι άκρως εντυπωσιακοί, πράγματι, και ο ίδιος ο Allen White έχει αυτό το sexy, effortless βλέμμα που ταιριάζει ιδανικά με το marketing που ακολουθεί η εταιρία τις τελευταίες σεζόν, έχοντας επιστρατεύσει τα πιο διάσημα ονόματα της βιομηχανίας, όπως η Kendall Jenner και η Hailey Bieber. Αυτό, που δεν έπεσε όμως στην αντίληψη των περισσότερων είναι ότι σχεδόν ταυτόχρονα με τη φωτογράφιση του αγαπητού Jeremy λογοκρίθηκε και κατέβηκε μία αντίστοιχη καμπάνια του Calvin Klein με πρωταγωνίστρια την FKA twigs.

Kαι ο λόγος; Η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος. Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω κατέβασμα της καμπάνιας έγινε στη Βρετανία από την UK’s Advertising Standards Authority (ASA), μία σχετική αρχή που ασχολείται με το κομμάτι των διαφημίσεων και τον έλεγχό τους. Η ίδια, όμως, η καλλιτέχνης δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα τα όσα συνέβησαν και έτσι απάντησε με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram.

Photo-shared-by-Calvin-Klein-on-November-20-2023-tagging-@kendalljenner-and-@kulikulikulik.-May-be-an-image-of-1-person-slip-fireplace-chemise-sarong-and-text..jpg

10 σύνολα για να ντυθείς κομψά στο κρύο -Γιατί το στυλ «κρεμμύδι» είναι σίγουρα out!

Η απάντηση της FKA twigs που μίλησε για όλες τις γυναίκες.

«Δεν βλέπω κανένα "στερεοτυπικό σεξουαλικό αντικείμενο", όπως με χαρακτήρισαν. Βλέπω μια όμορφη, ισχυρή, έγχρωμη γυναίκα της οποίας το απίστευτο σώμα έχει ξεπεράσει περισσότερους πόνους από όσους φαντάζεσαι. Βλέποντας όπμως και άλλες καμπάνιες παρόμοιου χαρακτήρα, παλαιότερες και τρέχουσες, δεν μπορώ παρά να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια διαφορετικά μέτρα σύγκρισης εδώ. Οπότε για να είμαι σσαφής, είμαι περήφανη για το σώμα μου που φέρει ως μέσο μου την τέχνη που δημιουργώ στα πρότυπα γυναικών όπως η Josephine Baker, η Eartha Kit και η Grace Jones, οι οποίες κατέρριψαν τα όρια του πώς μοιάζει κανείς να είναι ενδυναμωμένος και αξιοποίησαν έναν μοναδικό ενσωματωμένο αισθησιασμό. Ευχαριστώ τον Calvin Klein, και τον Mert και τον Marcus, που μου έδωσαν χώρο να εκφραστώ ακριβώς όπως ήθελα - δεν θα αλλάξω την αφήγησή μου».

Με αυτή της τη δήλωση η FKA twigs έστρεψε το φακό εκεί ακριβώς που πρέπει και άνοιξε ένα θέμα συζήτησης, που θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Τελικά έχουμε διαφορετικές αντιδράσεις απέναντι στο ανδρικό και στο γυναικείο σώμα; Το συγκεκριμένο περιστατικό απλώς το επιβεβαιώνει, αφού η φωτογραφία μίας γυναίκας με ένα πουκάμισο να αφήνει ακάλυπτο ένα μέρος του σώματός της θεωρείται προσβλητική για το φύλο της, ενώ ένας άνδρας με εσώρουχα, όχι.

https://www.instagram.com/p/C18d5xRIncg/

Μέσα μάλιστα στο 2023, η διαφημιστική CPB London, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δημιούργησε μια σειρά από ads, που αναρτήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης και σημειώνουν αυτή ακριβώς τη διαφοροποίηση της γλώσσας, όταν μιλάμε για έναν άνδρα και μία γυναίκα αντίστοιχα. Για παράδειγμα ένα άνδρας στο εργασιακό του περιβάλλον θα χαρακτηριστεί ως φιλόδοξος, ενώ μία γυναίκα πιεστική. Ένα άνδρας παθιασμένος, ενώ μια γυναίκα υστερική. Και τα παραδείγματα δεν έχουν δυστυχώς τέλος. Μέσα από σχετική έρευνα μάλιστα στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφθηκε ότι ένας στους πέντε Βρετανούς πιστεύει ότι είναι εντάξει το να μιλάει σεξιστικά.

Το 2024 πάμε να αλλάξουμε το νόημα των λέξεων και να μην χρωματίζουμε πια τα σώματά μας με αρνητικές έννοιες, μόνο με αγάπη.

Hero-1536x945.jpeg

CBP LONDON