Μήπως να παθαίναμε Miley Cyrus και όχι Shakira σε έναν χωρισμό; Δύο αντιδράσεις, δύο νέα singles

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Μήπως να παθαίναμε Miley Cyrus και όχι Shakira σε έναν χωρισμό; Δύο αντιδράσεις, δύο νέα singles

Υπάρχει το ιδανικό break-up τραγούδι; Και αν υπάρχει, πόσο μπορείς να σταθείς στο ύψος σου; Shakira και Miley Cyrus αντιδρούν διαφορετικά με τα νέα τους singles.

Η Shakira και η Miley Cyrus κυκλοφόρησαν πολύ πρόσφατα δύο νέα singles. Και οι δύο τραγουδίστριες φαίνεται να εξέφρασαν την αντίδρασή τους με αυτά τα νέα τους τραγούδια. Η κάθε μία με τελείως διαφορετικό τρόπο βέβαια.

https://www.instagram.com/p/CnVsVA9gX75

Shakira και η Miley Cyrus: Δύο τραγουδίστριες, δύο αντιδράσεις σε χωρισμό

Τα 10 άλμπουμ που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή μας το 2023

Ένας χωρισμός είναι σαν ένας μικρός θάνατος, όπως μας λένε και οι ειδικοί ψυχολόγοι. Η αντίδρασή μας σε έναν χωρισμό είναι παρόμοια με όταν χάνουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο, που σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε κάποια στάδια για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε, όπως άρνηση, θυμός ή θλίψη. Μπορεί να κλαίμε νυχθημερόν ή μπορεί να μουδιάσουμε και να μην δείχνουμε κανένα συναίσθημα. Μπορεί να bing-άρουμε σειρές από το πρωί μέχρι το βράδυ, να το ρίξουμε στο φαΐ ή να βγαίνουμε ασταμάτητα.

Αν είμαστε βέβαια τραγουδίστριες παγκοσμίου φήμης, μπορεί να μετατρέψουμε αυτόν τον πόνο σε τραγούδι θυμωμένο που θα γίνει hit ή σε δυναμικό τραγούδι που μας βοηθάει να προχωρήσουμε. Shakira και Miley Cyrus ακολούθησαν η κάθε μία έναν από αυτούς τους δρόμους.

https://www.instagram.com/p/CnXvcEgIKmu

Shakira και Miley Cyrus: Άλλοι τραγουδούν με πίκρα και άλλοι βρίσκουν δύναμη

Το να μιλούν οι μουσικοί για την προσωπική τους ζωή μέσα από τη δουλειά τους, δεν είναι κάτι καινούργιο. Όπως σε κάθε είδος τέχνης, ένας καλλιτέχνης αντλεί από τις προσωπικές του εμπειρίες και συναισθήματα για να εκφραστεί και να δημιουργήσει. Αυτό μπορεί να αποβεί πολύ θεραπευτικό, αλλά και πολύ κερδοφόρο ταυτόχρονα. Όμως, οι διασημότητες έχουν και μια επιρροή στους θαυμαστές τους, οπότε έχουν και ένα προφίλ που πρέπει να διατηρήσουν.

Οπότε, σε θέματα χωρισμού, δεν ξέρουμε πόσο "καλό" μπορεί να κάνει σε έναν άνθρωπο/καλλιτέχνη και στο fanbase του, η εξωτερίκευση μιας τόσο θυμωμένης αντίδρασης που υποβιβάζει και κοροϊδεύει, πέρα από μια -μάλλον εφήμερη, αλλά σίγουρα μεγάλη σε νούμερα- επιτυχία. Αυτή είναι η περίπτωση της Shakira.

Ο Gerard Piqué απαντά με ειρωνεία στο νέο τραγούδι- όλο σπόντα- της Shakira

Shakira: "Τώρα σε κοροϊδεύω και όλοι θα χορεύουν σε αυτό και άρα κέρδισα"

Η Shakira λοιπόν κυκλοφόρησε ένα diss track με τον Αργεντινό παραγωγό και DJ, Bizarrap, στο οποίο γελοιοποιεί και μειώνει τον πρώην σύντροφό της, τον διάσημο ποδοσφαιριστή Gerard Piqué (αλλά και τη νέα του σχέση). Οι δυο τους χώρισαν πέρυσι, μετά από πάνω από μία δεκαετία, έχουν δύο παιδιά και από τον χωρισμό και μετά, ο πρώην κεντρικός αμυντικός είναι σε σχέση με την 23χρονη Clara Chía.

Κάτι που εξόργισε την Κολομβιανή τραγουδίστρια, αφού τραγουδάει με στίχους όπως "Αξίζω δύο 22χρονες", "Αντάλλαξες μια Ferrari με ένα [Renault] Twingo/αντάλλαξες ένα Rolex με ένα Casio", "μια λύκαινα σαν κι εμένα δεν είναι για πρωτάρηδες", "Ήμουν έξω από τα νερά σου, γι' αυτό και είσαι με κάποιον που σου μοιάζει", και άλλα τέτοια κοσμητικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο single έσπασε το ρεκόρ του YouTube αφού μέσα σε μόλις 24 ώρες ξεπέρασε τα 63 εκατομμύρια views και έγινε έτσι το νέο Latin τραγούδι με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία της πλατφόρμας.

https://www.instagram.com/p/CnX_mFCMbLd

Η Shakira ξεκίνησε μάχη με τον Gerard Piqué για τα παιδιά τους

Miley Cyrus: "Μπορώ και μόνη μου, όλα καλά. Μπορώ να με αγαπήσω όπως κανένας άλλος"

Στον αντίποδα, έχουμε την Miley Cyrus με το νέο της single, "Flowers", ένα ακόμα τραγούδι χωρισμού, που φαίνεται έντονα η έμπνευσή του να είναι ο χωρισμός της με τον ηθοποιό, Liam Hemsworth (The Hunger Games). Τους στίχους του νέου dance midtempo pop τραγουδιού υπογράφει η ίδια Cyrus μαζί με τους Gregory Aldae Hein και Michael Pollack, και αναμένεται να είναι στον επερχόμενο άλμπουμ* της, "Endless Summer Vacation".

https://www.instagram.com/p/CnCd4F4OyTI

Οι δυο αστέρες διατηρούσαν μια "on-off" σχέση για πάνω από 10 χρόνια, μέχρι που το 2018 επισημοποίησαν τη σχέση τους με τον γάμο τους το 2018, ο οποίος όμως κράτησε εν τέλει λιγότερο από έναν χρόνο.

Τα hints ότι εμπνέεται από αυτόν τον χωρισμό είναι πολλά (π.χ. συγκεκριμένοι στίχοι ή ακόμα και η ημερομηνία κυκλοφορίας που συμπίπτει με τα γενέθλια του Hemsworth), και ουσιαστικά έχει να κάνει με το να νιώθει κανείς άνετα και μόνος του μετά από έναν χωρισμό. Συγκεκριμένα τραγουδάει "Μπορώ να αγοράσω στον εαυτό μου λουλούδια, Να γράψω το όνομά μου στην άμμο, Να μιλάω στον εαυτό μου για ώρες, Να λέω πράγματα που δεν καταλαβαίνεις, "Μπορώ να πηγαίνω τον εαυτό μου για χορό, Και μπορώ να κρατάω το χέρι μου, "μπορώ να με αγαπώ καλύτερα από σένα".

Shakira και Miley Cyrus: Μήπως να μην ξεχνάμε το επίπεδο; Οι δύο -από τις πολλές- όψεις του χωρισμού

Είναι εξαιρετικά δελεαστικό να βροντοφωνάζεις σε όλο τον κόσμο τον θυμό σου, να θες να ταπεινώσεις ή να εκδικηθείς αν έχεις πονέσει πολύ από έναν χωρισμό. Ίσως ο τρόπος της Shakira να μην είναι και τόσο βοηθητικός (δεν αναφερόμαστε καν στο γεγονός το πώς μιλάει σε όλο τον κόσμο για τον πατέρα των παιδιών της). Μήπως θα βοηθούσε περισσότερο αν παθαίναμε Miley Cyrus σε έναν χωρισμό και όχι Shakira;

Φυσικά, ο καθένας κάνει το δικό του ταξίδι και έχει τους δικούς του μηχανισμούς αντιμετώπισης. Κορίτσια, whatever works, (όπως λένε και στα χωριά μας). Αλλά αυτοί οι τρόποι να "δουλεύουν" όντως για να μπορέσουμε να νιώσουμε και πάλι καλά, χωρίς να μένουν πικρίες και απωθημένα, και χωρίς να πληγώσουμε κάποιον τρίτο. Στην περίπτωση της μουσικής ωστόσο και των celebrities, θα διαλέγουμε την Miley Cyrus.

Η Rihanna έρχεται με νέο trailer για το Super Bowl γεμάτο μυστήριο, στυλ και ανυπομονησία