Η ζώνη είναι το αξεσουάρ που μπορεί να μεταμορφώσει το στυλ σου -5 styling tips από τα catwalks

Ναταλία Κατσακιώρη
Η ζώνη είναι το αξεσουάρ που μπορεί να μεταμορφώσει το στυλ σου -5 styling tips από τα catwalks
Photo Credit: Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Καιρός να αξιοποιήσεις τις ζώνες που έχεις στη ντουλάπα σου.

Οι ζώνες είναι ένα αξεσουάρ που εκτός από την άκρως πρακτική του πλευρά στο καθημερινό μας ντύσιμο, έχει περάσει πολλά ups and downs στις τάσεις της μόδας. Υπήρξαν, δηλαδή, περίοδοι που ήταν μέσα στα πιο cool και stylish αξεσουάρ της γυναικείας γκαρνταρόμπας, ενώ άλλες φορές συνηθίζαμε να τις ξεχνάμε και να τις αξιοποιούμε μόνο στς παντελόνια μας. Το 2023 και 2024, ωστόσο, οι ζώνες θα κάνουν μεγάλο come back και θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στα σύνολά μας.

belts-(3).jpg

Και μιλάμε πρακτικά για κάθε είδους ζώνη, όποιο στυλ και αν έχεις στη ντουλάπα σου. Από τις απλές, μικρές, δερμάτινες ζώνες και τις μεταλλικές αλυσίδες των 00s, μέχρι τις μεγάλες 70s ζώνες με τις αγκράφες και τις μεγάλες ζώνες που μπαίνουν μόνο στη μέση, σαν άλλα corsets, όλα τα σχέδια θα αξιοποιηθούν το καθένα με ένα διαφορετικό styling trick. Γιατί η κάθε μία εκδοχή της είναι κατάλληλη και για άλλη χρήση. Και επειδή ξέρω ότι καταβάθος δυσκολεύεσαι να τις χρησιμοποιήσεις στο καθημερινό σου styling, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα inspos που μας έδωσαν τα catwalks για το 2024.

belts-(2).jpg

Κλέλια Ανδριολάτου: Με μαύρο βελούδινο φόρεμα στην πρεμιέρα της έκανε την απόλυτη γιορτινή πρόταση

Φυσικά, και πάντα τα αξεσουάρ και ανάμεσά τους οι ζώνες, έχουν μια θέση σε κάθε νέα συλλογή των περισσότερων designers. Στα τελευταία fashion weeks όμως τις είδαμε να πρωταγωνιστούν και να γίνονται βασικό στοιχείο των catwalk looks πολλών σχεδιαστών, που μας έβαλαν λίγο στο mood της νέας χρονιάς, που θέλει το belt it up trick να γίνεται κανόνας!

belts-(5).jpg

Γενικά έχει υπόψη σου ότι οι ζώνες θα φορεθούν χαμηλά, στους γοφούς, όπως στην αγαπημένη δεκαετία του 1970 σε μια boho εκδοχή, αλλά και πάνω σε χαμηλοκάβαλα παντελόνια και φούστες με Y2K επιρροή. Ένα από τα πιο αγαπημένα και έξυπνα tricks είναι το να φορέσεις τη ζώνη σου πάνω από ένα γιλέκο ή ένα σακάκι, για να δημιουργήσεις μια θηλυκή σιλουέτα. Τι θα έλεγες όμως να βάλεις ζώνη και πάνω από το παλτό ή το puffer jacket σου; Ακολουθεί μία gallery που έχει όλα τα looks από τα catwalks με ζώνη, που θέλουμε να αντιγράψουμε φέτος.

5 δημιουργικοί τρόποι να φορέσεις τη ζώνη το χειμώνα: