Εσύ ακόμα κάνεις την πάπια;

Δέσποινα Καμπούρη
Εσύ ακόμα κάνεις την πάπια;

#nomoreduckface

Κάποιοι έχουν εμμονή με τις selfies κάποιοι όχι. Κάποιοι με το duckface, κάποιοι όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ψυχολόγοι μίλησαν και δεν ξέρω αν θα σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!

Συγκεκριμένα το νέο ψυχολογικό τεστ και το πόρισμα ουσιαστικά λέει τα εξής: Οι φωτογραφίες με ολόσωμες πόζες στις γυναίκες δείχνουν σημάδια προτροπής για σεξ. Τα ζευγάρια με τα κοινά προφίλ που επιδεικνύουν τη σχέση τους έχουν ανάγκη να δείξουν πως όλα είναι τέλεια. Ίσως να έχουν ένα κρυφό κίνητρο για να δείξουν στους πρώην τους και στους γνωστούς τους πως τα "κατάφεραν". Αν κάποιος ποστάρει παλιές φωτογραφίες, οι επιστήμονες λένε πως δεν έχει αποδεχτεί τον τωρινό του εαυτό και πως κατά βάθος θα ήθελε να γυρίσει στα παλιά. Αν κάποιος ποστάρει λιοντάρι ή τίγρη υποδηλώνει την επιθυμία για δύναμη και τόλμη, κάτι που στην πραγματικότητα δεν έχει! Οι γυναίκες, από την άλλη, αν ποστάρουν χαριτωμένες εικόνες ζώων, όπως κουνελάκια, γατάκια και κουτάβια, θέλουν να πουν στον κόσμο πως είναι ευαίσθητες και λατρεύουν την τρυφερότητα.

Και πάμε τώρα στο προκείμενο: Οι selfies, οι προκλητικές πόζες και οι άπειρες παρόμοιες φωτογραφίες με duckface δείχνουν πως το άτομο που ποζάρει θέλει απεγνωσμένα προσοχή και αποδοχή. Άλλοτε είναι σημάδι ματαιοδοξίας, εγωκεντρισμού και ναρκισσισμού.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα στην πραγματικότητα ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που μία κοπέλα (δε θα μπορούσα να φανταστώ άνδρα γι’ αυτό δεν το αναφέρω καν) ποζάρει σε μία selfie κάνοντας την πάπια. Σουφρώνοντας επιδεικτικά τα χείλη δηλαδή. Α) Για να φαίνονται πιο μεγάλα τα χείλη της; Β) Γιατί είναι της μόδας; Γ) Επειδή ήταν τάση στο εξωτερικό; Δ) Επειδή δεν έχει ωραία δόντια;

Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν είχα σκεφτεί το Δ. Και για να τελειώνουμε με τα Α Β Γ οφείλω να σας πω αγαπημένες μου ότι πλέον το duckface είναι passe. Πιο passe πεθαίνεις! Άσε που αυτή η γκριμάτσα ασχημαίνει… Καιρός λοιπόν να δείξετε το αστραφτερό σας χαμόγελο κορίτσια μου.

Στη Σουηδία διεξήχθη μία έρευνα όπου 1000 άτομα κλήθηκαν να δουν φωτογραφίες χαμογελαστών ανθρώπων και να τις αντιμετωπίσουν με εκφράσεις αποδοκιμασίας και αυστηρότητας. Όσο κι αν προσπάθησαν, ξεκινώντας όλοι συνοφρυωμένοι, μετά από 20, 30 φωτογραφίες χαμογελαστών ανθρώπων, σχηματίστηκαν και στα δικά τους πρόσωπα, αν όχι χαμόγελα, τουλάχιστον ουδέτερες εκφράσεις. Το πείραμα απέδειξε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη διανοητική προσπάθεια για να μείνεις συνοφρυωμένος από το να παρασυρθείς από τα χαμόγελα.

Το χαμόγελο σε ομορφαίνει, το χαμόγελο είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταδόσεις θετική ενέργεια και χαρά στους γύρω σου αλλά και σε αυτούς που βλέπουν μία φωτογραφία σου στο Instagram. Όταν το χαμόγελο είναι πλατύ και τα δόντια εμφανή τότε το άτομο αποπνέει αυτοπεποίθηση, θετική ενέργεια και φιλική διάθεση.

Και πριν κλείσω το σημερινό μου post να σου πω αγαπημένη μου ότι ακόμη κι αν είσαι απογοητευμένη με το χαμόγελό σου, υπάρχουν εύκολοι και γρήγοροι τρόποι να το ομορφύνεις ξανά! Με την βοήθεια της Yotuel. Θες να ακολουθήσεις την δική μου καθημερινή ρουτίνα για πιο λευκά δόντια που δε θα ντραπείς ποτέ ξανά να δείξεις με αυτοπεποίθηση;

Ξεκινάμε λοιπόν:

  1. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς καθημερινά την αγαπημένη μου οδοντόκρεμα YOTUEL Classic Mint. Είναι ιδανική για όσους επιθυμούν λεύκανση, πλούσια καθαριστική δράση και προτιμούν την έντονη γεύση της μέντας. Ο συνδυασμός βοηθά στη μείωση των εξωτερικών λεκέδων και της οδοντικής πλάκας, χωρίς να βλάπτει το σμάλτο σας. Περιέχει ξυλιτόλη και 100% ενεργό φθόριο που αποδεδειγμένα δρουν ενάντια στη φθορά των δοντιών. Η σύνθεση της Yotuel classic mint χωρίς χημικές συνθετικές καθαριστικές ουσίες βοηθά τη λευκαντική δράση να φτάσει ακόμα και ανάμεσα στα δόντια. Μη αφρίζουσα σύνθεση (sls free).
p4

2. Χρησιμοποίησε τo YOTUEL Whitening PEN. Είναι λευκαντική πένα για χρήση κάθε στιγμή. Αναδεικνύει τη φυσική λευκότητα των δοντιών. Βοηθά στην αφαίρεση των εσωτερικών και εξωτερικών δυσχρωμιών (λεκέδων). Απλώνεις ένα λεπτό στρώμα gel στα δόντια και το αφήνεις να δράσει για 15 λεπτά. Προσφέρει δροσερή αναπνοή ανάμεσα στα γεύματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή κι οπουδήποτε λόγω της πρακτικής και καλλυντικής της συσκευασίας. Απλώς εφάρμοσε το gel και συνέχισε τη μέρα σου.

p3

3. Ξέπλυνε το στόμα σου με YOTUEL ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ. Ολοκληρώνει τη στοματική υγιεινή και λεύκανση. Βοηθά στη λεύκανση των δοντιών και την προστασία των ούλων. Με ξυλιτόλη και φθόριο που βοηθούν στη μείωση της οδοντικής πλάκας. Με δροσερή γεύση μέντας για διαρκή αίσθηση φρεσκάδας. Χωρίς οινόπνευμα και με ουδέτερο pH για καθημερινή χρήση.

Θα με θυμηθείς!

Καλή σου μέρα!