Λατρεύω το πλυντήριο, μισώ το σιδέρωμα. Με νιώθεις

Δέσποινα Καμπούρη
Λατρεύω το πλυντήριο, μισώ το σιδέρωμα. Με νιώθεις

Δεν ξέρω αν είναι ζωδιακό το θέμα, αλλά ως αιγόκερως με ωροσκόπο παρθένο, πάσχω από παραδοσιακούς εξαναγκασμούς, τους οποίους όσο κι αν έχω προσπαθήσει να διαχειριστώ, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν έχω καταφέρει να τους αντιμετωπίσω.

Ό,τι δεν μπορείς να λύσεις λοιπόν, αγάπησέ το και γίνε φίλος του. Αυτή την τακτική ακολουθώ και προσπαθώ να μην δημιουργώ προβλήματα στους άλλους.

Το θέμα της καθαριότητας, ξεκίνησε να με απασχολεί σχετικά νωρίς στη ζωή μου και κορυφώθηκε μόλις έγινα μαμά. Το να είναι καθαρό και τακτοποιημένο το περιβάλλον στο οποίο ζω, εργάζομαι και κινούμαι είναι μέγιστης σημασίας για εμένα. Όπως δεν αντέχω τις χαοτικές καταστάσεις στη ζωή μου, έτσι δεν αντέχω τη βρωμιά και την ακαταστασία. Ειδικά στα ρούχα τα δικά μου και φυσικά των παιδιών μου.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο πλυντήριο. Και ως οικοσκευή αλλά και ως διαδικασία. Έχω μία έμφυτη αγάπη για το πλύσιμο των ρούχων και στα 8 χρόνια που είμαι μαμά έχω αλλάξει τρία πλυντήρια γιατί θέλω πάντα να έχω το καλύτερο.

Ναι, ξέρω ότι μπορεί να λες από μέσα σου «πόσο τρελή είναι αυτή;», αλλά πες μου με το χέρι στην καρδιά: Πόσο ωραία αισθάνεσαι όταν κοιτάς το καλάθι με τα άπλυτα και είναι άδειο; Πόσο φοβερά νιώθεις όταν απλώνεις τα φρεσκοπλυμένα και η μυρωδιά του απορρυπαντικού και του μαλακτικού γεμίζει το σπίτι; Πόσο τέλειο είναι να ανοίγεις τις ντουλάπες σου και να φοράς ρούχα που μυρίζουν καθαριότητα;

klinex 2

Δε χρειάζεται να απαντήσεις. Οι ερωτήσεις ήταν ρητορικές. Γιατί ξέρω ότι συμφωνείς μαζί μου. Κι αν είσαι κι εσύ τόσο psycho όσο κι εγώ με την αφαίρεση λεκέδων και την απομάκρυνση βακτηρίων στο πλύσιμο των ρούχων τότε σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα νέα απορρυπαντικά πλυντηρίου Klinex. Ναι, θα πάθεις πλάκα με την αποτελεσματικότητά τους και φυσικά με τη μυρωδιά! Βέβαια το όνομα Klinex τα λέει όλα, αλλά θα το διαπιστώσεις και μόνη σου όταν δεις τα ρούχα σου υγιεινά καθαρά! Και παρότι δεν περιέχουν χλώριο (εγώ τα δοκίμασα άφοβα και στα χρωματιστά μου) οι λεκέδες εξαφανίζονται χωρίς ενισχυτικά προϊόντα. Υπάρχουν σε υγρά και σε και σε σκόνη, σε 2 παραλλαγές: Original & Fresh Clean. Θα με θυμηθείς.

Και πάμε τώρα στο bad part… Άντε και τα πλένεις τα ρουχαλάκια σου. Στεγνώνουν, τα μαζεύεις και τα βάζεις στον καλάθι με τα ασιδέρωτα. Τι κάνεις μετά που τα βλέπεις βουνό και σε πιάνει απελπισία; Α) Προσποιείσαι ότι δεν υπάρχουν (μέχρι που το γεγονός ότι δεν έχεις παντελόνι να φορέσεις σε αναγκάζει να δεις τη σκληρή πραγματικότητα), Β) Λειτουργείς proactively ακολουθώντας το σύστημα της μαμάς που λέει ότι αν απλώσεις και διπλώσεις σωστά τα πλυμένα ρούχα, δεν χρειάζονται σιδέρωμα, Γ) Πληρώνεις γυναίκα για να σου κάνει το σίδερο, κι αν δεν βγαίνουν τα οικονομικά παίρνεις ένα δωράκι στη μαμά ή την πεθερά και την χώνεις κανονικά.

klinex 3

Γιατί πολύ απλά, όπως οι περισσότερες γυναίκες στον πλανήτη γη έτσι κι εγώ σιχαίνομαι το σιδέρωμα. Είτε το σίδερο είναι του ’90, είτε της τελευταίας τεχνολογίας με ατμούς και ειδικές πατέντες (κάνει και κωλοτούμπες καμία φορά), εγώ απλώς το μισώ και το σνομπάρω… Άσε που δεν είμαι και καλή σε αυτό. Το τι πουκάμισα έχω κάψει στη ζωή μου, το πόσες στάμπες έχουν ξεκολλήσει από tshirts και πόσα μεταξωτά ρουχαλάκια έχω κλάψει δεν λέγεται…

Άρα καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα. Στο πλυντήριο λέμε full ΝΑΙ! Στο σίδερο κλαιγόμαστε αλλά στο τέλος νικάμε. Γιατί αυτές είμαστε! Οι σούπερ housewives που τα παίζουν όλα στα δάχτυλα!

Άντε! Και καλά πλυντήρια!