Γιατί δεν πρέπει τα μικρά μας να τρώνε μπροστά από την τηλεόραση;

Γιατί δεν πρέπει τα μικρά μας να τρώνε μπροστά από την τηλεόραση;

Είναι πραγματικά απίθανοι και αμέτρητοι, οι τρόποι που μπορεί να εφεύρει μία μαμά για να φάει το παιδί όλο το φαγητό του!

Από τους πιο κλασικούς, που περιλαμβάνουν κάποια γλυκιά «υπόσχεση» για επιδόρπιο, τη δημιουργική απασχόληση με ζωγραφική ή χειροτεχνίες ταυτόχρονα με το γεύμα, μέχρι πιο σύγχρονους... τεχνολογικά, με smartphone, tablet και καρτούν στην τηλεόραση.

Ναι, μπορεί όλα τα παραπάνω τεχνάσματα να μας βοηθάνε να πετύχουμε προσωρινά τον σκοπό μας και να μας ανακουφίζουν από ένα λιγότερο άγχος, όμως πόσο σίγουρες είμαστε ότι δεν δημιουργούμε μία λάθος αντίληψη στα παιδιά σε σχέση με το φαγητό; Σύμφωνα με τους ειδικούς της διατροφής, «Αν παρατηρήσουμε καλύτερα τους λόγους που ένα απασχολημένο παιδί, γίνεται πιο δεκτικό στο φαγητό, θα καταλάβουμε πως ο εγκέφαλός του είναι αρκετά απασχολημένος και τρώει μηχανικά ή αυτοματοποιημένα χωρίς να αντιλαμβάνεται, ούτε να εκτιμά τις τροφές που καταναλώνει. Σίγουρα για ένα μικρό παιδί, είναι αρκετά περίπλοκο να αντιληφθεί τη σημασία της θρεπτικής αξίας και των τροφών, όμως εμείς είμαστε εκείνοι που θα θέσουμε τα θεμέλια, πάνω στα οποία θα διαμορφώσει μελλοντικά το παιδί μία ισορροπημένη και αγνή διατροφή.

Εμείς τι σχέση έχουμε με αυτό;

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr