Αυτό είναι το λαχταριστό snack που συμβάλλει στην ανάπτυξη των μικρών μας!

Αυτό είναι το λαχταριστό snack που συμβάλλει στην ανάπτυξη των μικρών μας!

Υπάρχει μία πρόκληση που αργά ή γρήγορα κάθε μανούλα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και αυτή είναι η στιγμή που ξεμένει από ιδέες θρεπτικών σνακ. Κι όμως, συμβαίνει!

Τα μικρά μας βαριούνται αρκετά γρήγορα τις συνταγές μας, με αποτέλεσμα να μην είναι όσο δεκτικά θα θέλαμε στο φαγητό. Ωστόσο, στο χέρι μας είναι να «ξεσκονίσουμε» τις γνώσεις μας γύρω από την υγιεινή διατροφή, με τη βοήθεια πάντα των ειδικών, και να ανακαλύψουμε εκ νέου τις τροφές και τα προϊόντα που τα μικρά μας θα λατρέψουν, ενώ συγχρόνως θα τους προσφέρουν όσα χρειάζονται για τη βέλτιστη της σωματικής και πνευματικής τους ανάπτυξη.

Μιλώντας, λοιπόν, για υγιεινή διατροφή, αναπόφευκτα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η μεσογειακή και ελληνική κουζίνα, αφού είναι η πιο «πλούσια», πολύχρωμη και θρεπτική. Ακριβώς για αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένας τόσο ωφέλιμος τρόπος διατροφής, έχει ως βασικό στοιχείο τα γαλακτοκομικά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα το γιαούρτι. Οι πρώτες αναφορές για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού γιαουρτιού, γίνονται από τον ιστορικό Ηρόδοτο και αρκετά χρόνια αργότερα από τον γιατρό Γαληνό, ενώ ακόμη και σήμερα, η σύγχρονη ιατρική κοινότητα επιβεβαιώνει τις αναφορές τους. Αρκετοί ειδικοί παιδίατροι, το προτείνουν ως ιδανικό ελαφρύ γεύμα για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, τα οποία διανύουν ακόμη τα κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr