Καλοκαίρι, ήλιος και θάλασσα με τα παιδιά μου: Τρία «sos» για να είμαστε όλοι ασφαλείς

Καλοκαίρι και παιχνίδι με τον ήλιο και τη θάλασσα, θα λέγαμε, πως… ταυτίζονται για τα περισσότερα παιδιά – αν όχι για όλα! 

Το μεγάλο «ζητούμενο» για τους γονείς είναι να παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά τους για να χαρούν το παιχνίδι τους χωρίς απρόοπτα, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Με δύο νήπια, ηλικίας λίγο μετά τα δύο το ένα και λίγο μετά τα τέσσερα το άλλο, γνωρίζω καλά πως δεν περνούν «όλα» από το χέρι των γονιών, όμως είναι πραγματικότητα το ότι εμείς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να χαρούμε όλοι μαζί τον ήλιο και τη θάλασσα.

Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε πηγαίνοντας στην παραλία με τα παιδιά μας για να περάσουμε ώρες ξεγνοιασιάς, διασκέδασης και χαλάρωσης.

#1 Το κολύμπι

Ένα παιδί, ειδικά ένα βρέφος ή ένα νήπιο, δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται μέσα στη θάλασσα μόνο του ή χωρίς σωσίβιο. Πρόκειται για κανόνα απαράβατο, που πρέπει πάντοτε, διαρκώς και αδιαλείπτως να φροντίζουμε να εφαρμόζεται. Πώς θα βρούμε το κατάλληλο σωσίβιο για το μικρό μας, είναι πράγματι ένα ερώτημα, αφού αυτό που ταιριάζει στο ένα παιδάκι, δεν είναι βέβαιο ότι ταιριάζει και στο άλλο. Μια δοκιμή θα μας πείσει, όπως λέει το παλιό σλόγκαν, επομένως ψάχνοντας και δοκιμάζοντας διάφορες λύσεις, θα καταλήξουμε στην κατάλληλη. Από τα… κλασσικά «μπρατσάκια» που είχαμε στην εποχή μας, μέχρι περίτεχνα και ευφάνταστα σωσίβια, ειδικά «γιλέκα», «τουβλάκια», «μακαρόνια», υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να βρούμε αυτό που ταιριάζει στο παιδί, αναλόγως με την εξοικείωσή του με το νερό, την ηλικία του και τι του αρέσει να κάνει. Καλό είναι επίσης να έχουμε υπόψη μας πως ακόμα και εάν το παιδάκι μας παρακολουθεί μαθήματα baby swimming σε κάποιο κολυμβητήριο, είναι πιθανό η αντίδρασή του όταν έρθει σε επαφή με τη θάλασσα να μας εκπλήξει κι αυτό που του άρεσε μέχρι χθες, αύριο να το απεχθάνεται… Είναι όμως βέβαιο πως με καλή διάθεση, υπομονή και επιμονή, θα βρούμε μαζί τι του ταιριάζει, ώστε να αισθάνεται κι αυτό και εμείς, ασφάλεια στο νερό!

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ