Παιδιά στον ήλιο: 5+1 συμβουλές για να επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό για τα μικρά σου

Παιδιά στον ήλιο: 5+1 συμβουλές για να επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό για τα μικρά σου

Πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στον Αύγουστο, τόσο περισσότερο ανυπομονούμε για τις επικείμενες διακοπές παρέα με τα μικρά μας!

Δεν βλέπουμε την ώρα να φορέσουμε οικογενειακώς τα μαγιό μας, να επιβιβαστούμε στο αυτοκίνητο και να εξερευνήσουμε τους επίγειους «παραδείσους» που κρύβονται στον προορισμό που επιλέξαμε, απολαμβάνοντας την άμμο, τον ήλιο, τα καταγάλανα νερά. Ωστόσο, πριν γίνουν όλα αυτά, υπάρχουν μερικά πράγματα που οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, και ένα από αυτά είναι το αντηλιακό που θα συμπεριλάβουμε στην τσάντα θαλάσσης για τα μικρά μας.

Παρότι αρκετές μαμάδες πέφτουν στην «παγίδα» να μοιράζονται το ίδιο αντηλιακό με τα παιδιά τους, καλό θα ήταν να αποφύγουμε μία τέτοια πρακτική, αφού οι ανάγκες που παρουσιάζει μία παιδική επιδερμίδα είναι πολύ πιο απαιτητικές από αυτές ενός ενήλικα. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να εξοπλίσουμε τις αποσκευές μας με ένα προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και το οποίο τους παρέχει υψηλή αντηλιακή προστασία.

Ωστόσο, ακριβώς επειδή η αγορά περιλαμβάνει αναρίθμητες επιλογές, είναι σημαντικό να θέσουμε τα κριτήρια που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την καλύτερη επιλογή για τα μικρά μας! Μία επιλογή που θα «αγκαλιάζει» με ασφάλεια το καλοκαίρι και την υγεία τους.

#1 Ζητάμε την έμπειρη γνώμη των ειδικών

Εάν δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το κατάλληλο αντηλιακό για το παιδί, η πρώτη μας κίνηση πριν προχωρήσουμε σε κάποια αγορά για την οποία δεν είμαστε απόλυτα σίγουρες, είναι να ζητήσουμε την έμπειρη γνώμη του ειδικού παιδιάτρου. Σε περίπτωση που δεν παρακολουθεί κάποιος το παιδί, μπορούμε πάντα να αναζητήσουμε αντηλιακά που έχουν δοκιμαστεί και φέρουν την έγκριση δερματολόγων και παιδιάτρων για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr