4 τρόποι για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό του παιδιού σου

4 τρόποι για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό του παιδιού σου

Απλά αλλά παράλληλα αποτελεσματικά μυστικά για βέλτιστα επίπεδα υγείας.




Διανύουμε άλλη μια σχολική χρονιά υπό τη σκιά της πανδημίας cοvid19, με πολλούς γονείς να ρωτούν: Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τα παιδιά μας υγιή; Υπάρχουν τρόποι για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και να αποφύγουμε τις ασθένειες;



Η απάντηση είναι ναι, δεν υπάρχουν ωστόσο μαγικοί τρόποι ή συμπληρώματα διατροφής για να επιτευχθεί αυτό. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών υγιές είναι λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. Όσο βαρετό κι αν ακούγεται, είναι δοκιμασμένο και αποτελεσματικό.

4 tips για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό του παιδιού σου

via GIPHY

1) Μάθε το παιδί σου να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή

Η διατροφή των παιδιών πρέπει να περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά (συνιστώνται πέντε μερίδες την ημέρα), δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη. Καλό είναι επίσης να καταναλώνοτναι γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι κ.ά) ή άλλη πηγή ασβεστίου και υγιή λίπη, όπως φυτικά έλαια.

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τρόφιμα με πρόσθετη ζάχαρη και τα τρόφιμα με ανθυγιεινά λιπαρά, όπως τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στα ζωικά προϊόντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί σου δεν θα φάει ποτέ μπισκότα ή παγωτό.



2) Καλός και επαρκής ύπνος

Όλοι χρειαζόμαστε ύπνο για να αναζωογονήσουμε και να επαναφορτίσουμε το σώμα μας. Η ποσότητα ύπνου που χρειάζεται ένα παιδί ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία (από 12 έως 16 ώρες την ημέρα για βρέφη έως οκτώ έως 10 ώρες για τους έφηβους).

3) Βάλε την άσκηση στη ζωή του

Η άσκηση μας βοηθά να παραμένουμε υγιείς και να αποφεύγουμε τις ασθένειες. Τα παιδιά πρέπει πραγματικά να είναι δραστήρια για μια ώρα την ημέρα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περπάτημα, χαλαρό τρέξιμο ή μια ομαδική δραστηριότητα.

4) Διαχείριση του stress

Βεβαιώσου ότι τα παιδιά έχουν χρόνο για παιχνίδι και πρόσβαση σε δραστηριότητες καθημερινά. Φρόντισε να αποφορτίζονται και να βλέπουν άτομα που τα κάνουν χαρούμενα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: