Έγινες πρόσφατα μαμά; 5 πολύτιμα tips για εσένα!

Έγινες πρόσφατα μαμά; 5 πολύτιμα tips για εσένα!

Τα tips που θα κάνουν την καθημερινότητά σου με το παιδί ακόμη καλύτερη.

Η μητρότητα είναι μια αξέχαστη εμπειρία που αξίζει να απολαύσεις στο έπακρο. Η εγκυμοσύνη είναι ένα στάδιο γεμάτο μοναδικές αισθήσεις ωστόσο πολλές γυναίκες αφήνουν το άγχος και τους φόβους να τις κυριεύσουν. Σαν νέα μαμά, πιθανότατα έχεις πολλές ερωτήσεις και αμφιβολίες ακόμη και για το πιο απλό πράγμα που θα κάνεις μαζί με το παιδί.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και θεωρίες στον κόσμο της μητρότητας που δεν έχουν αποδειχθεί. Αυτό έχει συχνά ως αποτέλεσμα οι νέες μητέρες να κάνουν λάθη που δεν διευκολύνουν oύτες τις ίδιες αλλά ούτε και το μωρό. Το no1 μυστικό για να είσαι καλή μαμά είναι να παραμείνεις χαλαρή, να ακούς συμβουλές από έμπειρες μητέρες και να είσαι ανοιχτή σε δοκιμές.

Μην ξεχνάς πως κάθε παιδί είναι μοναδικό και αντιδρά εντελώς διαφορετικά σε διάφορες καταστάσεις. Αυτό που χρειάζονται τα μωρά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι μια συνειδητοποιημένη μαμά που είναι ευγενική με τον εαυτό της και προσγειωμένη.

tiktok

Το επικίνδυνο TikTok challenge που ξεσηκώνει τα παιδιά – Τι να προσέξεις

5 συμβουλές για κάθε νέα μαμά

via GIPHY

1) Μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα μαζί

Οι σύγχρονες μητέρες παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Αυτό που χρειάζονται περισσότερο τα παιδιά είναι μια μητέρα που θα είναι εκεί για αυτά όποτε την χρειαστούν.

2) Κοιμήσου

«Κοιμήσου σαν να μην πρόκειται να κοιμηθείς για τα επόμενα τρία χρόνια», προτείνουν οι έμπειρες μαμάδες. Δέξου βοήθεια από τους κοντινούς σου ανθρώπους (μαμά, πεθερά κ.ά) όταν είναι διαθέσιμοι. Όσο εκείνοι σου προσέχουν το παιδί, εσύ μπορείς να απολαύσεις τον ύπνο σου χωρίς να σε διακόπτει το κλάμα του μωρού.

3) Βγάλε πολλές φωτογραφίες

Τα παιδιά μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και πολύ γρηγορότερα απ'όσο νόμιζες. Φρόντισε να έχεις πλούσιο υλικό από κάθε στάδιο του παιδιού σου. Πίστεψέ μας, μελλοντικά θα κοιτάς τις φωτογραφίες και θα χαίρεσαι που ξαναθυμάσαι κάθε ιδιαίτερη στιγμή.

4) Άκου το ένστικτό σου

Το μητρικό ένστικτο είναι συχνά αλάνθαστο. Αν νιώθεις πως το παιδί δεν είναι καλά για οποιονδήποτε λόγο, επικοινώνησε άμεσα με τον γιατρό σου.

5) Δεν υπάρχει τέλεια, ιδανική μητέρα

Ο στόχος είναι να είσαι «αρκετά καλή». Είναι αποδεκτό και απόλυτα φυσιολογικό το να μην τα ξέρεις όλα. Στη μητρότητα δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές ούτε μαγικές λύσεις. Είναι σημαντικό να ακούς αλλά παράλληλα να φιλτράρεις τις συμβουλές των γύρω σου.

Πηγή κεντρικής: freepik.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: