Back to school: Οι εκπτώσεις, το online shopping & άλλα tips για οικονομία στην αγορά σχολικών ειδών

Μαρία Ροδίτη
Back to school: Οι εκπτώσεις, το online shopping & άλλα tips για οικονομία στην αγορά σχολικών ειδών

Σε περίπου 2 εβδομάδες τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο και σίγουρα έχεις ξεκινήσει τις προετοιμασίες από τώρα. Chill και μη σκορπάς αλόγιστα χρήματα για νέα σχολικά είδη! Δεν υπάρχει λόγος. 

Για τα παιδιά (αλλά και για τους γονείς) η επιστροφή στο σχολείο σημαίνει και την έναρξη μιας νέας εποχής. Νέα πρόσωπα και νέοι φίλοι, νέες προκλήσεις και νέες γνώσεις, νέα τάξη, νέος δάσκαλος… Και, βέβαια, αυτές τις τόσες πολλές θετικές αλλαγές ακολουθούν και τα νέα σχολικά είδη.

Σίγουρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα ξεκινά το μικρό σου να σου ζητά να ψωνίσετε νέα τετράδια και μολύβια για το σχολείο, νέα τσάντα και άλλα μικροαντικείμενα. Και, βέβαια, εσύ θέλεις να του προσφέρεις τα καλύτερα. Μήπως, όμως, το παρακάνεις; Οι καιροί είναι δύσκολοι, το χρήμα δεν ρέει πάντα και εσύ δεν χρειάζεται να καταξοδευτείς για το παιδί σου. Μπορεί να είναι χαρούμενο κι ευτυχισμένο και με λιγότερα, αλλά και με κάποια περσινά σχολικά.

Back to school: 10 φράσεις που θα ενθαρρύνουν το παιδί σου την πρώτη μέρα στο σχολείο

Για να καταλάβεις καλύτερα, δες παρακάτω πώς θα κάνεις οικονομία και δεν θα δώσεις τον μισό μισθό σου για τα σχολικά είδη, κάνοντας συγχρόνως και το παιδί σου χαρούμενο.

Τα tips για να κάνεις οικονομία και να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα στα σχολικά είδη

Τσέκαρε τα περσινά σχολικά είδη

psonia_backtoschool.jpg

Ψάξε τη βιβλιοθήκη του παιδιού, δες τι περιέχει η περσινή του τσάντα και έλεγξε τις μολυβοθήκες να δεις αν επαρκούν τα πράγματα και για τη φετινή χρονιά. Έστω για τη μισή και αργότερα ψωνίζετε ξανά!

Ακολούθησε στα social media καταστήματα με σχολικά είδη

Εκεί θα μπορείς να εντοπίσεις εκπτώσεις και προσφορές ώστε να κάνεις έξυπνες αγορές.

Ψώνισε online

Στο διαδίκτυο, συνήθως, υπάρχουν προσφορές που στα φυσικά καταστήματα μπορεί και να μη βρεις. Κάνε καλή έρευνα, λοιπόν, και μετά προχώρησε στις αγορές σου.

Απόφυγε τα trends της σεζόν

Μπορεί το Frozen ή η Barbie να είναι super hot ανάμεσα στα παιδιά, πράγμα που σημαίνει πως ο,τιδήποτε που να τα περιέχει θα είναι πιο ακριβό. Θες τσάντα, θες κασετίνα; Σίγουρα θα πρέπει να βάλεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, οπότε απόφυγέ τα και πάρε κάτι πιο απλό.

Μην τα αγοράσεις όλα μαζί

Αυτήν τη στιγμή τα σχολικά είδη είναι… στο φόρτε τους, οπότε όπως καταλαβαίνεις οι τιμές ίσως να είναι και λίγο τσιμπημένες. Αγόρασε, λοιπόν, τα άκρως απαραίτητα για το παιδί σου και ό,τι είναι δευτερεύον άσε το για λίγο αργότερα που θα έχει καταλαγιάσει η τρέλα του «back to school» και οι τιμές θα είναι καλύτερες.

Απόφυγε τα έτοιμα snacks

Εκτός από το ότι δεν είναι καθόλου υγιεινά και θρεπτικά, τα έτοιμα snacks κοστίζουν κιόλας. Φρόντισε, λοιπόν, το lunch box του παιδιού σου να περιέχει δεκατιανό που εσύ η ίδια να έχεις φτιάξει. Ένα φρούτο, ένα τοστ ή μια μπάρα δημητριακών είναι οι ιδανικές λύσεις για να μην είναι πεινασμένο το μικρό σου στο σχολείο.

backtoschool_psonia.jpg

Φτιάξε μια λίστα

Μια λίστα με όλα όσα χρειάζεται το παιδί σου είναι απαραίτητη για να μην ξεφύγεις στο back to school shopping. Ειδικά αν είσαι από εκείνες που με κάθε μπιχλιμπίδι ενθουσιάζονται, η λίστα είναι must have για να είσαι συγκεντρωμένη και να ψωνίζεις στοχευμένα.