Αντιμετωπίστε τον αυτισμό όσο το δυνατόν νωρίτερα

Αντιμετωπίστε τον αυτισμό όσο το δυνατόν νωρίτερα

Θα κάνετε τη ζωή του παιδιού σας πολύ πιο εύκολη.  

Το να διαγνώσετε έγκαιρα ότι το παιδί σας πάσχει από αυτισμό, μπορεί να επηρεάσει δραματικά τη πρόγνωση του, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που έγιναν στο Kennedy Krieger Institute στη Βαλτιμόρη.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, 50 νήπια με αυτισμό συμμετείχαν σε μια ομάδα που παρακολούθησε πρόγραμμα έγκαιρης παρέμβασης, για έξι μήνες.

Κάθε παιδί πέρασε 10 ώρες την εβδομάδα σε ένα περιβάλλον σχολικής τάξης, όπου συμμετείχε σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της επικοινωνίας (με συζήτηση και μεταξύ τους «φλυαρία») και παιχνίδι με διάφορα αντικείμενα.

Τα μισά από τα παιδιά, ωστόσο, τέθηκαν σε μια ομάδα που είχε δώσει επιπλέον έμφαση στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων. Στο τέλος της μελέτης, όλα τα παιδιά παρουσίασαν βελτίωση, αλλά εκείνα που έλαβαν επιπλέον οδηγίες κοινωνικοποίηση έκανε τις σημαντικότερες προόδους στην ομιλία, την οπτική επαφή και στην προσοχή.

Στα περισσότερα αυτιστικά παιδιά, η διάγνωση γίνεται μέχρι την ηλικία των 3 ​​ή 4 ετών, αλλά η μέση ηλικία των παιδιών κατά την έναρξη της μελέτης ήταν οι 27 μήνες.

Γι 'αυτό είναι σημαντικό για τους γονείς να είναι σε επιφυλακή για τυχόν σημάδια του αυτισμού, όπως καθυστέρηση στην ομιλία ή στις πρώτες απόπειρες σχηματισμού λέξεων και ήχων, την κακή οπτική επαφή, και τη μη ανταπόκριση όταν τα καλείτε με το όνομα τους. οποίο καλείται από το όνομα-και να τις συζητήσετε με τον παιδίατρό σας, ο επικεφαλής

Εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι ο αυτισμός είναι μια ισχυρή πιθανότητα, συνιστάτε να έρθετε άμεσα σε επαφή με κάποιον ειδικό, ο οποίος έχει εμπειρία να δουλεύει με μικρά παιδιά με κοινωνικές βλάβες.