Κόκκινα νύχια, λουλούδια στα μαλλιά: Πώς το πρωτόκολλο σπάει στη στέψη του Καρόλου

Ευαγγελία Αλπίδου
Κόκκινα νύχια, λουλούδια στα μαλλιά: Πώς το πρωτόκολλο σπάει στη στέψη του Καρόλου
Britain's Kate, Princess of Wales, center, poses with U.S. First Lady Jill Biden, left, and Ukraine First Lady, Olena Zelenska, during the reception for heads of state at Buckingham Palace in London, Friday, May 5, 2023. (Kensington Palace via AP) PA

Μπορεί τελικά να σπάσει το πρωτόκολλο; Ναι, η Kate Middleton έκανε την αρχή με τα κόκκινα νύχια.

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για το πρωτόκολλο που ισχύει για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και το τριήμερο αυτό με τη στέψη του Καρόλου, το πρωτόκολλο αυτό φαίνεται πως θα σπάσει, περισσότερες από μία φορές.

Βασιλικό πρωτόκολλο: Αυτό σημαίνει ότι, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, οφείλουν να ακολουθούν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες στις δημόσιες εμφανίσεις του.

https://www.instagram.com/p/CjAO0-DMA82

Σου αρέσουν για παράδειγμα τα κόκκινα νύχια;

Αν ήσουν βασιλική απόγονος θα τα ξεχνούσες. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄απαγόρευε τις έντονες αποχρώσεις στα νύχια. Αντιθέτως, τα νύχια των γυναικών έπρεπε να είναι κοντά σε ουδέτερες και διαφανείς αποχρώσεις. Συγκεκριμένα, η βασίλισσα -τις τελευταίες τρεις δεκαετίες- επέλεγε σταθερά μία απαλή ροζ απόχρωση (την Ballet Slippers της Essie) για κάθε της εμφάνιση.

Britain Kate Turns 40

Dot nails: 10 μανικιούρ με την πιο κομψή και μινιμαλιστική τάση ever

Μπορεί να σπάσει το πρωτόκολλο;

Απ’ ότι φαίνεται ωστόσο, το πρωτόκολλο μπορεί να σπάσει. Το πρώτο Πάσχα μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η Kate Middleton έκανε την αρχή. Η Δούκισσα του Cambridge έβαψε τα νύχια της κόκκινα, για να ολοκληρώσει το total μπλε look που φόρεσε για την Κυριακή του Πάσχα. Η επιλογή του κόκκινου βερνικιού σχολιάστηκε αμέσως από τα ξένα site και έκανε τους πάντες να αναρωτηθούν για την αξία που έχει το πρωτόκολλο μετά το θάνατο της βασίλισσας.

Τα έντονα χρώματα δεν επιτρέπονται ούτε στο μακιγιάζ. Απαγορεύονται δηλαδή, τα φωτεινά κραγιόν και τα lip glosses, ενώ ποτέ δε θα δεις σκούρες σκιές στα μάτια. Θα λέγαμε ότι είναι λάτρεις του no makeup look. Στις επίσημες περιστάσεις επιτρέπεται μόνο το απαλό ροζ στα χείλη.

The British Royal Family Attend Easter Mattins Service

(Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Face lifting με φυσικό τρόπο! Οι beauty lovers στο TikTok σου δείχνουν πώς να το πετύχεις

Σήμερα λοιπόν, είναι η στέψη του Καρόλου Γ’, και την περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, για να δούμε ποιος ακόμα από τους κανόνες του πρωτοκόλλου μπορεί να σπάσει.

Ήδη δε, γνωρίζουμε ότι η στέψη δε θα έχει τον ίδιο ενδυματολογικό κώδικα με τις προηγούμενες. Ο βασιλιάς και οι royals γενικά, πρέπει να φορούν ειδικές ρόμπες, (σε όλη τη διάρκεια της στέψης) όπως φορούσε και η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄. Ο βασιλιάς Κάρολος όμως, έκανε μία τεράστια αλλαγή στο πρωτόκολλο... Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα φορέσει κουστούμι, το ίδιο και οι περισσότεροι royals.

https://www.instagram.com/p/Bz3VvX6ljwl

Red passion: Η Μαρία Ολυμπία με κόκκινο κραγιόν και μακιγιάζ ιδανικό για party looks

Επίσης, η πριγκίπισσα Kate αντί για τιάρα, όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο, θα φορέσει λουλούδια στα μαλλιά, ακολουθώντας τις απόψεις του νέοπυ βασιλιά υπέρ της βιωσιμότητας και την αγάπη του για τη φύση.

Στο χτεσινό δείπνο στο Παλάτι, είδαμε ήδη τη μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της Middleton. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, άλλαξε χτένισμα κάνοντας μακριά φράντζα και γυρίζοντας τη χωρίστρα των μαλλιών της στο πλάι.

Britain Coronation Preparations
Britain's Kate, Princess of Wales, center, poses with U.S. First Lady Jill Biden, left, and Ukraine First Lady, Olena Zelenska, during the reception for heads of state at Buckingham Palace in London, Friday, May 5, 2023. (Kensington Palace via AP)

Η Meghan Markle μετά από ανακοίνωση του παλατιού δε θα καταφέρει να παρευρεθεί.

Πολλές από τις καλεσμένες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη στέψη, είναι η πριγκίπισσα Charlene του Μονακό, η βασίλισσα Λετίτσια της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας, η πριγκίπισσα Βικτωρία της Σουηδίας και η πριγκίπισσα Ματθίλδη του Βελγίου.

Seriously good! 5 + 1 lip balm με χρώμα που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το κραγιόν σου