Face lifting με φυσικό τρόπο! Οι beauty lovers στο TikTok σου δείχνουν πώς να το πετύχεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Face lifting με φυσικό τρόπο! Οι beauty lovers στο TikTok σου δείχνουν πώς να το πετύχεις

Όπως τα μπράτσα, οι γοφοί και η κοιλιά -με την πάροδο των χρόνων- αρχίζουν και χαλαρώνουν, έτσι και οι μύες του προσώπου αρχίζουν σταδιακά να... «κατηφορίζουν».

Εσύ ήξερες ότι, όπως γυμνάζεις τους μύεςς του σώματός σου, έτσι πρέπει να γυμνάζεις και τους μύες του προσώπου σου; Εντάξει, όχι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μη σε πιάνει πανικός. Θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ!

Όπως λοιπόν, τα μπράτσα, οι γοφοί και η κοιλιά, με την πάροδο των χρόνων, αρχίζουν και χαλαρώνουν, έτσι και οι μύες του προσώπου αρχίζουν σταδιακά να «κατηφορίζουν».

pexels-pavel-danilyuk-6417967-(1).jpg

Ξέχνα όσα ήξερες: Πλέον υπάρχουν μαντηλάκια προσώπου που καθαρίζουν και περιποιούνται την επιδερμίδα

Το ότι κάποιες γυναίκες -έχουν πάρει καλύτερα γονίδια από τους γονείς τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στεναχωριέσαι. Είναι σημαντικό να αγαπάς το σώμα και τον εαυτό σου για αυτό ακριβώς που είναι. Παρόλα αυτά, αν θέλεις και εσύ να αποκτήσεις ένα σφριγηλό πρόσωπο, χωρίς χαλάρωση, με τονισμένα ζυγωματικά υπάρχει λύση.

Face lifting!

pexels-mart-production-8076176.jpg

Οι beauty lovers στο TikTok για άλλη μία φορά έρχονται να μας μάθουν τα μυστικά ομορφιάς τους. Η απάντηση τους για ένα σμιλεμένο πρόσωπο: Το face lifting!
Τι είναι όμως το face lifting; Μην ανησυχείς, δεν έχει να κάνει με κάποια ενέσιμη τεχνική. Στην πραγματικότητα, είναι ένα μασάζ προσώπου. Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις για μασάζ στο πρόσωπο, είτε με τα δάχτυλά σου, είτε με κάποιο εργαλείο (roller, gua sha). Οι ασκήσεις αυτές, βοηθούν στην ανόρθωση των μυών (αφού οι περισσότερες κινήσεις είναι με φορά προς τα πάνω) και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στο πρόσωπο. Επίσης, βοηθούν στην παραγωγή του κολλαγόνου κάτι που συμβάλει στη μείωση των ρυτίδων. Amazing?

Hey girl! Μην ψάχνεις άλλο, αυτά είναι τα πιο ελαφριά αντηλιακά της αγοράς

pexels-polina-kovaleva-5927946.jpg

Αν λοιπόν αποφασίσεις να εντάξεις αυτή την τεχνική στην καθημερινή σου beauty routine, μπορείς να την ενισχύσεις χρησιμοποιώντας ως βάση το serum, την ενυδατική σου κρέμα ή κάποιο λαδάκι προσώπου, τα οποία -εκτός του ότι θα διευκολύνουν το μασάζ- θα απορροφηθούν πολύ πιο εύκολα από την επιδερμίδα σου. Το face lifting ιδανικά πρέπει να γίνεται κάθε βράδυ, μετά την skincare routine σου και πριν κοιμηθείς. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, το μασάζ (ακόμα και στο πρόσωπο) πριν τον ύπνο, θα σε αποφορτίσει και θα σε χαλαρώσει.

Skintermittent fasting: Η νέα τάση στο skincare που μειώνει φλεγμονές κι ερεθισμούς

Σε ποιο σημείο του προσώπου κάνουμε μασάζ;


Οι ασκήσεις αυτές γίνονται στην περιοχή του λαιμού, στο πιγούνι, στα ζυγωματικά, γύρω από την περιοχή των ματιών και στο μέτωπο. Είναι κυκλικές με φορά από το κέντρο τους προσώπου προς το περίγραμμα, και από κάτω προς τα πάνω. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ ήδη το έχω εντάξει στη βραδινή περιποίηση του προσώπου μου.
Και μην ανησυχείς, δε θα σε άφηνα έτσι, παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικά TikTok videos τα οποία σου δείχνουν βήμα προς βήμα πώς θα κάνεις και εσύ face lifting.

TikTok videos:

Για την περιοχή των ματιών:

Για την περιοχή του ντεκολτέ και του λαιμού

Για την περιοχή γύρω από το στόμα

Για τέλεια ζυγωματικά

Όχι μόνο η ενυδάτωση: Τα 6 οφέλη της νιασιναμίδης για κάθε τύπο επιδερμίδας