Πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου πριν τα βάψεις; Σίγουρα δεν περιμένεις αυτή την απάντηση

Ευαγγελία Αλπίδου
Πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου πριν τα βάψεις; Σίγουρα δεν περιμένεις αυτή την απάντηση
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Έχεις κλείσει ραντεβού για να βάψεις τα μαλλιά σου και δεν ξέρεις, αν πρέπει να λουστείς ή όχι; Σου έχουμε την απάντηση!

Το σαββατοκύριακο έχεις κλείσει ραντεβού για να φρεσκάρεις το χρώμα των μαλλιών σου. Αυτό όμως που πάλλεται μέσα σου είναι η εξής απορία: Πρέπει να λούσω τα μαλλιά μου ή όχι; Σίγουρα κάπου θα έχεις ακούσει, ότι η βαφή «πιάνει» καλύτερα όταν τα μαλλιά είναι άλουστα… Εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά τη μαμά μου, να το λέει κάθε φορά, όταν ήταν να ανανεώσει το χρώμα των μαλλιών της… Είναι όμως σωστό;

Πρέπει να είσαι άλουστη ή φρεσκολουσμένη;

pexels-armin-rimoldi-5269483.jpg

Φαίη Σκορδά: Tips για να αντιγράψεις το look της από την makeup artist της Γωγώ Νικηφοράκη

Ήρθε η στιγμή όμως να σου λυθεί η απορία! Τα μαλλιά σύμφωνα με τους hair experts, πρέπει να είναι καθαρά και όχι βρώμικα. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου, πριν το ραντεβού που έχεις κλείσει, για βαφή στο κομμωτήριο. Ο λόγος;

Η βαφή «πίανει» καλύτερα σε καθαρά μαλλιά!

pexels-nataliya-vaitkevich-8468036.jpg

Τα σαμπουάν περιέχουν φυσικά έλαια, τα οποία προστατεύουν το χρώμα των μαλλιών. Όσο πιο καθαρό είναι το τριχωτό της κεφαλής τόσο πιο καλά θα «πιάσει» και η βαφή. Είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα σαμπουάν το οποίο κάνει αφρό, για να ενυδατώσει και να καθαρίσει σωστά τα μαλλιά σου.

Budget friendly: Αυτά τα beauty προϊόντα κάτω από 10€ αξίζουν μία θέση στο νεσεσέρ σου

Voilà!

Zimmermann-bbt-S23-085.jpg

Αυτό που συνιστάται από τους hair experts, είναι να λούσεις τα μαλλιά σου σε ένα διάστημα μεταξύ 12-24 ωρών, πριν το ραντεβού σου στο κομμωτήριο. Το ίδιο χρονικό περιθώριο δίνουν και μετά τη βαφή, ως συνήθως πάνω από 24 ώρες, ώστε να απορροφηθεί το χρώμα καλύτερα.

Προσοχή! Για τη συντήρηση του χρώματος, οι hair experts συστήνουν να χρησιμοποιούνται σαμπουάν και μάσκες ειδικά για βαμμένα μαλλιά, για να μπορέσει το χρώμα να διατηρηθεί έντονο και λαμπερό για περισσότερο διάστημα.

Shopping Time!

Sandals season is here! Αυτά είναι τα καλύτερα pedicure για να αναδείξεις τα πόδια σου