Tips και προϊόντα για να αντιμετωπίσεις τους διεσταλμένους πόρους

Ευαγγελία Αλπίδου
Tips και προϊόντα για να αντιμετωπίσεις τους διεσταλμένους πόρους
Armando Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Όλες θέλουμε μία επιδερμίδα λεία σαν χαρτί. Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στους διεσταλμένους πόρους!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τους πόρους... Ναι, αυτά τα ενοχλητικά σημάδια πάνω στην επιδερμίδα που έχω εγώ, εσύ και ο περισσότερος κόσμος. Τα σημεία που εμφανίζουμε διεσταλμένους πόρους, είναι κατά κύριο λόγω στη μύτη, στο μέτωπο, στο πιγούνι και στα ζυγωματικά. Όλες θέλουμε μία επιδερμίδα λεία σαν χαρτί, αλλά πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Όλα ξεκινούν με την skincare routine. Είναι πολύ σημαντικό η επιδερμίδα να καθαρίζεται σωστά, οι διεσταλμένοι πόροι μπορεί να οφείλονται στην γενετική προδιάθεση, αλλά το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα συμβάλουν στο να φαίνονται μεγαλύτεροι οι πόροι.

pexels-cottonbro-studio-4153182.jpg

Επιπλέον, το αντηλιακό όσο κι αν δεν το πιστεύεις παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Η έκθεση στον ήλιο δεν προκαλεί μόνο σπυράκια, ρυτίδες και ερεθισμούς, μεγεθύνει, επίσης, τους πόρους τους δέρματος. Η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη όλον το χρόνο, ακόμα και τις μέρες που βρέχει. Για να μειώσεις ορατά τους διεσταλμένους πόρους της επιδερμίδας σου, πρέπει να ακολουθήσεις μέσα στην καθημερινότητα σου μερικά beauty tips τα οποία θα κάνουν την επιδερμίδα σου να αναπνέει σωστά και να σφύζει από υγεία. Εσύ ποιο από τα παρακάτω steps ακολουθείς;

Καθαρισμός προσώπου

La-Roche-Posay-Effaclar-Gel.png

LA ROCHE POSAY EFFACLAR GEL

Ο καθαρισμός προσώπου είναι το Α και το Ω για μία λαμπερή γεμάτη υγεία επιδερμίδα. Με τον καθαρισμό, αφαιρείς από την επιδερμίδα σου τα νεκρά κύτταρα, τη λιπαρότητα, τον ιδρώτα και τις σκόνες, τα οποία κλείνουν τους πόρους με αποτέλεσμα να διαστέλλονται και να φαίνονται περισσότερο. Επιπλέον, το βράδυ όταν κοιμάσαι, φρόντισε η επιδερμίδα σου να είναι καθαρή χωρίς ίχνος μακιγιάζ, γιατί ΜΟΝΟ τότε το δέρμα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να αναδομηθεί ξανά.

Απολέπιση

JULIETTE-ARMAND-EXFOLIATING-ENZYME-GEL.png

JULIETTE ARMAND – EXFOLIATING ENZYME GEL

Η απολέπιση είναι από τα μυστικά όπλα σου, για να αντιμετωπίσεις τους διεσταλμένους πόρους του δέρματος. Η απολέπιση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, θα σε βοηθήσει να μικρύνεις τους πόρους, ενώ θα καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα.

Για εσένα που έχεις λιπαρή επιδερμίδα

BIODERMA-Bioderma-Sebium-Serum.png

BIODERMA, SEBIUM SERUM

Μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση, η επιδερμίδα έχει ανάγκη από ένα προϊόν το οποίο θα την καταπραΰνει και θα μειώσει την όψη των λεπτών γραμμών και των σημαδιών. Το προϊόν αυτό, είναι το serum το οποίο είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των διεσταλμένων πόρων.

Ενυδάτωση

BENEFIT-COSMTECS-The-POREfessional-Smooth-Sip-Lightweight-Moisturizer-for-Pores.png

BENEFIT COSMTECS, THE POREFESSIONAL SMOOTH IP-LIGHTWEIGHT MOISTURIZER FOR PURES

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για μία λαμπερή επιδερμίδα. Παρόλα αυτά στην αγορά υπάρχουν ενυδατικές κρέμες αποκλειστικά για δέρματα με διεσταλμένους πόρους. Έχουν ανάλαφρη, gel υφή χωρίς να φράσσουν τους πόρους, ενώ τους βοηθούν να αναπνέουν σωστά.

Αντηλιακή προστασία

Nivea-Sun-UV-Face-Cream-BB-Spf50+.png

NIVEA SUN UV FACE CREAM BB SPF50+

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η προστασία από τον ήλιο είναι εξίσου σημαντική για την εμφάνιση των πόρων. Μία ελαφριά αντηλιακή θα σε βοηθήσει να πετύχεις το τέλειο αψεγάδιαστο μακιγιάζ, ενώ θα προφυλάσσει συγχρόνως την επιδερμίδα σου από τις ακτίνες του ήλιου.

Εσύ ποιο από τα παραπάνω βήματα ακολουθείς στην skincare routine σου;