Αντίο πανάδες! 3 βήματα που θα σου εξασφαλίσουν μία ομοιόμορφη επιδερμίδα

Ευαγγελία Αλπίδου
Αντίο πανάδες! 3 βήματα που θα σου εξασφαλίσουν μία ομοιόμορφη επιδερμίδα

Επιστρέφεις από τις καλοκαιρινές διακοπές και βλέπεις το πρόσωπό σου να έχει αποκτήσει έντονες διχρωμίες. Μην πανικοβάλλεσαι, υπάρχει λύση!

Πανάδες... Αυτές οι καφέ ή γκρι κηλίδες που σχηματίζονται στο πρόσωπο μας μετά το καλοκαίρι, σε αυτές αναφέρομαι. Όπως λέει και η Beauty Director μου, Χριστίνα Χρόνη, «οι καφέ κηλίδες είναι χαριτωμένες όταν είναι πάνω σε πλάσματα, -όπως το σκυλάκι της- όχι στο πρόσωπό μας. Εκεί οι κηλίδες, φαίνονται σαν βρωμιά!»

Σου δείχνουμε πώς ακριβώς να βρεις τη «σωστή» απόχρωση ρουζ για την επιδερμίδα σου

Έρχεται, ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης και ξαφνικά το πρόσωπό σου έχει αποκτήσει έντονες διχρωμίες. Πέρα από τη συμβουλή του δερματολόγου σου την οποία πάντα πρέπει να εμπιστεύεσαι, υπάρχουν πράγματα στην καθημερινή skincare routine, τα οποία αν τα ακολουθήσεις πιστά, θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις καφέ κηλίδες.

fleur-kaan-PG6Em2m7Ar4-unsplash.jpg

Μπορεί στην πρωινή skincare routine να μην ακολουθείς όλα τα βήματα της περιποίησης, αλλά στην βραδινή skincare routine όλα είναι απαραίτητα! Το βράδυ η επιδερμίδα έχει όλον το χρόνο για να ξεκουραστεί και να αναδομηθεί, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να δείχνει φρέσκια και γεμάτη ζωντάνια. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα με επιμονή και επιμέλεια, θα δεις σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα που θες.

Οροί

Οι οροί ενάντια στις κηλίδες είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ενσωματώσεις στο νεσεσέρ σου. Οι οροί εξισορροπούν τη νέα παραγωγή μελανίνης για να αποτρέψουν την εμφάνιση νέων κηλίδων, ενώ αφήνουν μία επιδερμίδα λαμπερή και ομοιόμορφη. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι χρειάζεται να είσαι πολύ επιμελής στην χρήση τους.

Αντίο μαύρη mascara! Αυτό το χρώμα υπόσχεται ένα σαγηνευτικό βλέμμα

Ένα προϊόν ρετινόλης στη βραδινή skincare routine

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την ρετινόλη και θα ξανά μιλήσουμε. Η ρετινόλη είναι παράγωγο της Βιταμίνης Α η οποία βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων, στον τόνο και στην υφή της επιδερμίδας. Η ρετινόλη στην βραδινή ρουτίνα περιποίησης, θα ενισχύσει την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος, δημιουργώντας έναν ομοιόμορφο τόνο. Ίσως την πρώτη εβδομάδα να παρατηρήσεις λίγο ξεφλούδισμα σε μερικά σημεία, αλλά μην ανησυχείς, γιατί η ρετινόλη λειτουργεί σαν απολεπιστικό, τις επόμενες μέρες θα έχουν εξαφανιστεί!

Προστασία

Για να μην εμφανιστούν περισσότερες πανάδες και να μην χειροτερέψουν αυτές που έχεις, ΠΡΕΠΕΙ να φοράς καθημερινά αντηλιακό. Ναι και τον χειμώνα! Πάντα, ακόμα και με βροχή. Στην αγορά υπάρχουν υπάρχει μία μεγάλη γκάμα με ελαφριές υφές για να κάνεις τέλειο μακιγιάζ από πάνω.

Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στις πανάδες και στις καφέ κηλίδες!