H μάσκα, το λάδι και τι άλλο πρέπει να κάνεις για έχεις λαμπερά μαλλιά στα γιορτινά χτενίσματα

Ευαγγελία Αλπίδου
H μάσκα, το λάδι και τι άλλο πρέπει να κάνεις για έχεις λαμπερά μαλλιά στα γιορτινά χτενίσματα

Πιστεύεις πως αφιερώνεις τον κατάλληλο χρόνο για την περιποίηση και φροντίδα των μαλλιών σου;

Για την περιποίηση του προσώπου είμαι σίγουρη πως έχεις δεκάδες skincare προϊόντα μέσα στο νεσεσέρ σου. Όταν βρίσκεις λίγο χρόνο η φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος είναι από τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό. Στα μαλλιά σου όμως πιστεύεις πως αφιερώνεις τον κατάλληλο χρόνο; Η βαφή μαλλιών και η καθημερινή χρήση προϊόντων styling έχουν ως συνέπεια να χάνουν τα μαλλιά τη φυσική λάμψη τους.

The day after Xmas: Πώς θα απομακρύνεις το μακιγιάζ των γιορτών χωρίς να ταλαιπωρήσεις το δέρμα σου

Τα μαλλιά χρειάζονται τα κατάλληλα προϊόντα τα οποία θα τους χαρίσουν το boost που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη και θα αποτρέψει το φριζάρισμα και το σπάσιμο της τρίχας. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας με τα περισσότερα events και parties. Αυτό σημαίνει ότι το πρωί μπορεί να ξυπνήσεις και να κάνεις άλλο χτένισμα και μέχρι το βράδυ να έχεις αλλάξει άλλα δυο.

Παρόλα αυτά, αν η τρίχα είναι ταλαιπωρημένη δεν μπορεί να την αναδείξει κανένα iconic κούρεμα ή stylish χτένισμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω beauty tips τα οποία θα αναζωογονήσουν τα μαλλιά σου και θα τους προσφέρουν ενυδάτωση και λάμψη. Αν τα ακολουθήσεις πιστά θα καταφέρεις να δημιουργήσεις τα πιο glam χτενίσματα τις ημέρες των γιορτών.

Χρησιμοποίησε μάσκα μαλλιών

Η μάσκα μαλλιών είναι το beauty προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ. Δες μερικά από τα οφέλη που προσφέρει στα μαλλιά:

  • παρατείνει τη διάρκεια ζωής του χρώματος
  • τα μαλλιά γίνονται λεία και απαλά
  • επαναφέρει την λάμψη

Εφάρμοσε τη μάσκα από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες και άφησε το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία έτσι ώστε η μάσκα να δράσει και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά.

Στην gallery θα βρεις μερικές από τις καλύτερες μάσκες μαλλιών που μας αρέσει να χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά. Ρίξε μία ματιά...

Χρησιμοποίησε hair oil

Τα λάδια μαλλιών τα τοποθετείς κατά μήκος και στις άκρες των μαλλιών σου και αμέσως επαναφέρουν την λάμψη και τη γυαλάδα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε νωπά μαλλιά, πριν και μετά το χτένισμα. Προσοχή! Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, απέφυγε τη ρίζα.

Απέφυγε τα θερμαντικά εργαλεία styling

Balmain-bks-S24-092.jpg

Το ξέρω είναι δύσκολο να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου θερμαντικά εργαλεία τις γιορτές. Παρόλα αυτά μπορείς να τα ελαττώσεις. Αντί να χρησιμοποιήσεις την πρέσα ή το ψαλίδι μαλλιών, επίλεξε μία ponytail και πρόσθεσε ένα big bow, δοκίμασε ένα wet look ή ακόμα και ένα sleek bun. Με αυτόν τον τρόπο θα παρατείνεις, το χρόνο για το επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο.