Ναι, πρέπει να φοράς αντηλιακό και με συννεφιά! 7 αντηλιακά με ελαφριά υφή που θα λατρέψεις

Ακόμα κι όταν είναι ο ήλιος είναι «κρυμμένος» πίσω από τα σύννεφα η ακτινοβολία φτάνει στην επιδερμίδα.

Κι όμως, όταν ο ήλιος είναι «κρυμμένος» πίσω από τα σύννεφα δεν σημαίνει ότι η ακτινοβολία δεν φτάνει στην επιδερμίδα μας. Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξανά πούμε! Την αντηλιακή προσώπου την φοράμε όλο τον χρόνο, τον χειμώνα και το καλοκαίρι, αλλά και μέρες σαν τη σημερινή...

Οι ακτίνες του ήλιου χωρίζονται σε UVA και UVB. Οι ακτίνες UVA έχουν ευρύτερο φάσμα και προκαλούν πρόωρη γήρανση, ενώ οι ακτίνες UVB έχουν μικρότερο φάσμα και προκαλούν εγκαύματα. Οι ακτίνες UVB φιλτράρονται από τα σύννεφα και γι' αυτό δεν καίγεσαι. Οι ακτίνες UVA όμως φτάνουν κανονικά στην επιδερμίδα -ακόμα και με συννεφιά- και προκαλούν πρόωρη γήρανση μέσω των ελεύθερων ριζών.

DIY: Φτιάξε μόνη σου αντιοξειδωτικό body scrub με πράσινο τσάι

Γι' αυτό, λοιπόν, δεν μπορείς να γλιτώσεις από την ακτινοβολία, ακόμα κι όταν ο ήλιος είναι «κρυμμένος». Η αντηλιακή προσώπου είναι το must have προϊόν που πρέπει να υπάρχει πάντα μέσα στην τσάντα σου και να κάνεις refresh καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γενικά, όσο περισσότερο προστατεύεις την επιδερμίδα σου τόσο το καλύτερο. Μπορεί να μην βλέπεις άμεσα τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σου αν δες φοράς αντηλιακή προσώπου, ωστόσο, μακροπρόθεσμα η διαφορά θα είναι εμφανείς. Και τι σημαίνει αυτό; Περισσότερες πανάδες και περισσότερες ρυτίδες. Οι ελεύθερες ρίζες, δεν προκαλούν εγκαύματα, προκαλούν στην επιδερμίδα του προσώπου πρόωρη γήρανση.

Σου βρήκαμε 7 αφρόλουτρα για να χαλαρώσεις στο ντους μετά την επιστροφή στο γραφείο

Προστατεύσου και μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακό, ακόμα και τις ημέρες που ο ήλιος «κρύβεται» πίσω από τα σύννεφα. Να θυμάσαι ότι ο ήλιος είναι πάντα στη θέση του! Μην φεύγεις! Ρίξε μία ματιά σε μερικά τέλεια και ελαφριά αντηλιακά προσώπου που έχουμε ετοιμάσει για εσένα στην παρακάτω gallery... Enjoy Queen!

8 ενυδατικές κρέμες προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα από το πρωί ως το βράδυ