Met Gala: Τα 10 ωραιότερα beauty looks των τελευταίων χρόνων

Μαρία Ροδίτη
Met Gala: Τα 10 ωραιότερα beauty looks των τελευταίων χρόνων
Getty Images

Το Met Gala 2022 επιστρέφει τη Δευτέρα 2 Μαΐου κι εμείς θυμόμαστε τα πιο εντυπωσιακά beauty looks των stars στο κόκκινο χαλί τα τελευταία 10 χρόνια.

Μπορεί να μην έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από το προηγούμενο Met Gala, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, όμως η μεγαλύτερη γιορτή της μόδας επιστρέφει δριμύτερη… τη Δευτέρα 2 Μαΐου! Αν, λοιπόν, περίμενες εναγωνίως να δεις τις Hollywood stars να περπατούν με εντυπωσιακά gowns και ακόμα πιο wow beauty looks, μείνε ήσυχη, γιατί σε 2 ημέρες από τώρα θα τις θαυμάσεις στο Met Gala 2022.

Το Met Gala ή Met Ball (επίσημη ονομασία Costume Institute Gala) είναι μια ετήσια super luxurious εκδήλωση, η οποία διεξάγεται προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για τη χρηματοδότηση του Costume Institute του Metropolitan Museum of Art. Κάθε χρόνο το Met Gala είναι αυτό που σηματοδοτεί την έναρξη της ετήσιας έκθεσης του Costume Institute και αυτό φέτος θα συμβεί στις 2 Μαΐου.

Met Gala 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την μεγάλη γιορτή της μόδας

Ετοιμάσου, λοιπόν, να δεις concept outfits, που εκ πρώτης όψεως θα σε κάνουν να σκεφτείς «Μα καλά, πού πήγαν όλοι ντυμένοι έτσι;» κι εν συνεχεία να πεις: «Τι τέλειο που είναι αυτό; Ποιος να το έφτιαξε άραγε;». Stay tuned, γιατί και το Instagram αναμένεται να πάρει «φωτιά».

Το θέμα και οι παρουσιαστές του Met Gala 2022

Το θέμα του Met Gala 2022 είναι το «Gilded Glamour» και αποτελεί το δεύτερο μέρος της έκθεσης «In America: An Anthology of Fashion». Το πρώτο μέρος της έκθεσης άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και πραγματοποιήθηκε εκτάκτως το Met Gala του 2021 μετά από αρκετές αναβολές λόγω κορονοϊού. Από τον Σεπτέμβριο του 2021, λοιπόν, η έκθεση εξερευνά την ιστορία της αμερικανικής μόδας.

https://www.instagram.com/p/CbNb85gDu1s

H νέα θεματική του Met Gala 2022 προσεγγίζει το glitz & glamour και την πολυτέλεια. Ειδικότερα, η έμπνευση πίσω από το θέμα βρίσκεται στην Gilded Age, δηλαδή στη Χρυσή Εποχή ευημερίας και πλούτου που βίωσε η Αμερική από το 1870 ως το 1900. Όπως καταλαβαίνεις, μεταλλικές λεπτομέρειες, strass, παγιέτες, κρύσταλλα, φτερά και πολύ χρυσό είναι μερικά μόνο από τα glam στοιχεία που πρόκειται να δούμε στο κόκκινο χαλί. Και όχι μόνο σε outfits, αλλά και σε μαλλιά και μακιγιάζ.

Όσο για τους οικοδεσπότες της βραδιάς; Θα είναι ο Ryan Reynolds με τη σύζυγό του, Blake Lively, ο Lin-Manuel Miranda και η Regina King, ενώ θα δούμε ξανά – όπως και πέρσι τον Σεπτέμβριο- την Anna Wintour, τον Tom Ford και τον CEO του Instagram, Adam Mosseri, σε ρόλο επίτιμων παρουσιαστών.

Met Gala… beauty αναδρομή

Μέχρι, ωστόσο, να δούμε τα extravagant looks των celebrities στο κόκκινο χαλί του Met Gala 2022 και για να πάρει το μάτι μας λίγη λάμψη – που τόσο έλειψε αυτά τα 2 χρόνια- συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery τα 10 πιο εντυπωσιακά beauty looks των stars.

Μαλλιά και μακιγιάζ που ήταν wow και που είδαμε από το 2012 μέχρι και σήμερα στο Met Gala μπορείς να τα θαυμάσεις με ένα κλικ στην gallery. Εμείς λατρεύουμε το look της Kaia Gerber και της Rihanna. Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου;