5 κουρέματα για να κολακεύσεις το τετράγωνο πρόσωπό σου

Μαρία Ροδίτη
5 κουρέματα για να κολακεύσεις το τετράγωνο πρόσωπό σου

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Invision

Το μακρύ καρέ και το shaggy cut είναι μόνο μερικά από τα κουρέματα που μπορούν να κολακεύσουν εσένα που έχεις τετράγωνο πρόσωπο.

 

Υπάρχουν εκείνες οι γυναίκες που πάνε αποφασισμένες στο ραντεβού με τον κομμωτή και ξέρουν ακριβώς τι κούρεμα θα κάνουν, υπάρχουν όμως κι αυτές που διστάζουν ή αμφιταλαντεύονται. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, μπορείς να λάβεις υπόψη σου το σχήμα προσώπου που έχεις. Βασικά, πάντα καλό είναι να το λαμβάνεις αυτό υπόψη σου.

Γιατί άλλα κουρέματα και γραμμές κολακεύουν ένα οβάλ πρόσωπο κι άλλα ένα πρόσωπο τετράγωνο με έντονες γωνίες. Σήμερα θα μιλήσουμε για τη δεύτερη περίπτωση και θα δούμε μαζί 5 κουρέματα που μπορούν να αναδείξουν τα τετράγωνα πρόσωπα. Τι ορίζουμε, όμως, ως τετράγωνο πρόσωπο;

Το invisible haircut είναι το κούρεμα που χρειάζεσαι αν βαριέσαι το styling στα μαλλιά

Πώς διακρίνουμε το τετράγωνο πρόσωπο

Τετράγωνο είναι το πρόσωπο στο οποίο τα εύρη του μετώπου, των ζυγωματικών και της σιαγόνας είναι ίσα. Επίσης, τετράγωνο πρόσωπο λέμε ότι είναι εκείνο το οποίο έχει αιχμηρά, γωνιώδη χαρακτηριστικά, όπως μια απότομη κόψη στην κάτω σιαγόνα.

Αυτό το πρόσωπο, λοιπόν, απαιτεί κουρέματα που να εξισορροπούν τις έντονες γωνίες και να «μαλακώνουν» το τετράγωνο σχήμα. Έτοιμη να τα ανακαλύψεις;

Τα κουρέματα που αναδεικνύουν τετράγωνα πρόσωπα

Μακρύ καρέ

92nd Academy Awards - Vanity Fair Oscar Party

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Invision

Τα long bobs (aka μακριά καρέ) είναι ιδανικά για τετράγωνα πρόσωπα, ειδικά μάλιστα αν είναι «απαλά» και με φιλάρισμα, μιας και έτσι αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αν επισκεφθείς, λοιπόν, τον κομμωτή σου και θελήσεις ένα τέτοιο κούρεμα, επισήμανέ του ότι μιλάς για μακρύ καρέ, όχι για ένα οποιοδήποτε καρέ, διότι το κοντό bob το μόνο που θα κάνει είναι να σε δείχνει σαν… τετράγωνο κουτί.

Μακρύ shaggy cut

https://www.instagram.com/p/CG_Vdw6hGu9

Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο, ένα μακρύ shag κούρεμα είναι ό,τι πρέπει για εσένα. Αρκεί να γνωρίζεις ότι τα ελαφρώς μακρύτερα μαλλιά επιμηκύνουν το πρόσωπο, ενώ η υφή και τα layers «μαλακώνουν» τα χαρακτηριστικά.

Φράντζα στο πλάι

2019 Save the Children Gala

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Invision

Οι πλαϊνές αφέλειες είναι ιδανικές για τετράγωνα πρόσωπα, διότι – λόγω του μήκους και της γραμμής τους- τονίζουν τα πιο ωραία χαρακτηριστικά μειώνοντας το μήκος του μετώπου και απαλύνοντας τις γωνίες. Το καλύτερο; Οι φράντζες στο πλάι δεν χρειάζονται και πολύ συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο μιας και δεν γίνονται ενοχλητικές όταν αρχίζουν να μακραίνουν.

Σγουρό pixie cut

curly_pixie.jpg

Τα σγουρά μαλλιά σε pixie cut κούρεμα είναι μια τέλεια ιδέα για να προσθέσεις όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού, να εξισορροπήσεις τα χαρακτηριστικά σου και να δημιουργήσεις μήκος στο πρόσωπο.

Μακρύ φιλαριστό κούρεμα

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Invision

Τα layers σε μακριά μαλλιά είναι υπέροχα, γιατί «μαλακώνουν» τις γωνίες του τετράγωνου προσώπου και δημιουργούν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερης διάστασης. Στην ουσία, το φιλάρισμα δημιουργεί μια οπτική ισορροπία.