Ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείς την μπάρα σαπουνιού στο ντους

Μαρία Ροδίτη
Ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείς την μπάρα σαπουνιού στο ντους

Αν χρησιμοποιείς το παλιό κλασικό σαπούνι στο μπάνιο σου, μάθε τι πρέπει να προσέξεις για να καθαρίζεις και να περιποιείσαι σωστά την επιδερμίδα σου κάθε φορά.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα χλιαρό ντους στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Παραδέξου το! Κι εσύ όταν μπαίνεις στο μπάνιο σου τα αφήνεις όλα έξω από την πόρτα, αφιερώνεις χρόνο σε εσένα και το απολαμβάνεις. Είναι το me time σου αυτό, άλλωστε, και το αξίζεις.

Έχεις σκεφτεί, όμως, ότι εκείνη την ώρα που κάνεις ντους κάνεις και κακό στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας αφρόλουτρο; Ναι, δυστυχώς όσο χαλαρωτικό κι αν είναι το αφρόλουτρο άλλο τόσο επιβλαβές για το περιβάλλον είναι. Αντ’ αυτού, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει comeback στην αγορά τα παλιά, κλασικά σαπούνια – οι μπάρες σαπουνιού, δηλαδή- οι οποίες είναι εξίσου υπέροχες. Και eco-friendly!

5 σημαντικοί λόγοι για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς σαπούνι αντί για αφρόλουτρο +15 που θα λατρέψεις

Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά την μπάρα σαπουνιού

Αλήθεια, εσύ ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά το κλασικό σαπούνι που είχε και η γιαγιά σου παλιά στο σπίτι της; Ναι, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται και θα σου τα εξηγήσω όλα ευθύς αμέσως.

mpara.jpg

Η μπάρα σαπουνιού περιέχει επιφανειοδραστικές ουσίες, που διασπούν τα έλαια και τη βρωμιά στο δέρμα- μόνο, όμως, εάν δημιουργηθεί αφρός. Ο στόχος είναι ο αφρός να τραβάει και να «παγιδεύει» τη βρωμιά και τους ρύπους μακριά από το δέρμα, έτσι ώστε αυτά με το νερό που θα πέσει πάνω τους να απομακρύνονται. Αν, λοιπόν, εσύ απλά σύρεις πάνω στο δέρμα σου το σαπούνι, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Δεν θα καθαρίσεις σε βάθος το σώμα σου και θα έχεις κάνει μια… τρύπα στο νερό. Για βαθύ καθαρισμό, όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να κάνεις αφρό με το σαπούνι.

Και αν αναρωτιέσαι πώς θα γίνει αυτό… Είναι πολύ απλό! Αρκεί να ρίξεις νερό σε όλο σου το κορμί και τα χέρια, να πιάσεις το σαπούνι στα χέρια σου και να το τρίψεις για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Τόσο απλό, τόσο γρήγορο! Μετά κάνεις μασάζ σε όλο το σώμα σου κι έτσι καθαρίζει καλά και- βέβαια- μοσχοβολά.

Γιατί είναι eco friendly και πολύ βολικές οι μπάρες σαπουνιών

Σε αυτό το σημείο θέλω να σου μιλήσω και για το αντίκτυπο της μπάρας σαπουνιών στο περιβάλλον. Όπως σου είπα παραπάνω, το σαπούνι είναι eco friendly. Κι αυτό, γιατί οι μπάρες σαπουνιών είναι συνήθως τυλιγμένες σε χάρτινα, ανακυκλώσιμα κουτιά και έτσι, λύνεται το θέμα του πλαστικού, αλλά και της αποθήκευσης στο μπάνιο μας.

Και όχι μόνο! Ακριβώς επειδή έχουν μικρό μέγεθος είναι και ιδανικά για τα ταξίδια, ενώ και οι τιμές τους είναι πιο χαμηλές από ένα οποιοδήποτε αφρόλουτρο. Τι λες; Θα είναι η μπάρα σαπουνιού το επόμενο item που θα βάλεις στο (φυσικό ή ηλεκτρονικό) καλάθι αγορών σου;